پایش سلامت ۸ محصول خام کشاورزی توسط سازمان غذا و دارو
اقتصاد ایران: مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از پایش سلامت ۸ گروه از محصولات خام کشاورزی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عبدالعظیم بهفر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا در سازمان غذا و دارو برگزار شد، اظهار کرد: ایمنی غذا موضوعی جدی و حائز اهمیت در تأمین سلامت مردم است. ما در حوزه غذا با دو اصطلاح مواجهیم: «امنیت غذا» و «ایمنی غذا» که تأمین هر دو، به سلامت جامعه منتهی میشود.
وی افزود: امنیت غذا به معنای دسترسی مردم به مواد غذایی و انرژی مورد نیاز است، اما ایمنی غذا به این معناست که مواد غذایی باید از نظر نبود آلایندهها و مواد مضر، ایمن و سالم باشند؛ موضوعی که از طریق مقررات و آزمونها محقق میشود.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مواد غذایی تنها نقش تأمین انرژی برای جامعه را ندارند، بلکه در سلامت نسل آینده نیز مؤثرند. بنابراین، ایمنی غذا فقط به زمان حال محدود نمیشود و به سلامت نسلهای آتی نیز مرتبط است. سازمان غذا و دارو بهعنوان متولی ایمنی غذا شناخته میشود و روز جهانی ایمنی غذا را برگزار میکند. شعار امسال این روز در کشور، با توجه به شعار سال، «ایمنی غذا، سرمایهگذاری برای تولید مبتنی بر دانش» تعیین شده است.
بهفر اعلام کرد: همایش روز جهانی ایمنی غذا در تاریخ 19 خردادماه 1404 در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره سیاستهای اداره کل مواد غذایی این سازمان بیان کرد: در حوزه فرآوردههای غذایی و آشامیدنی، بهمنظور افزایش گستره نظارت و تسریع روند تولید، بسیاری از اختیارات این اداره کل به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها تفویض شده است و پروانههای ساخت، توسط این معاونتها و بر اساس استانداردها صادر میشود.
وی افزود: بررسی فرآوردهها در سطح عرضه انجام میشود و افزون بر آن، طبق مقررات موجود، گواهی بهداشت و حلیت نیز برای متقاضیان صادرات فرآوردههای غذایی صادر میگردد. همچنین سامانه صدور گواهی بهداشت رونمایی شده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره نظارت سازمان غذا و دارو بر باقیمانده سموم در محصولات خام کشاورزی گفت: یکی از نکات بسیار مهم برای کشورهای واردکننده، تأیید سلامت فرآوردهها از سوی سازمان غذا و داروی کشور مبدأ است و دریافت این تأییدیه، اهمیتی ویژه دارد.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: در حال حاضر، به دلیل عدم شناسهگذاری محصولات کشاورزی، پایش سلامت این محصولات در حیطه اختیارات سازمان غذا و دارو نیست و توسط نهادهای دیگر انجام میشود. با این حال، سلامت هشت گروه از محصولات شامل کاهو، فلفل دلمهای، سیب درختی، گوجهفرنگی، بادمجان، کرفس، خیار و انگور بررسی میشود و از منظر تسهیل صادرات، مورد تأیید سازمان قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما آزمایشهای مرتبط با فرآوردههای تولید داخل و وارداتی را انجام میدهیم و ارزیابی در سطح عرضه نیز صورت میگیرد. چنانچه وزارت جهاد کشاورزی هرچه سریعتر اقدام به شناسهگذاری محصولات از مبدأ کند، منشأ فرآوردهها مشخص خواهد شد و میتوان وضعیت سلامت محصولات غذایی را بهصورت دقیقتری بررسی کرد.
انتهای پیام/