بدن غذاهای فرآوری‌شده را عوامل بیماری‌زا تشخیص می‌دهد!

اقتصاد ایران: پژوهشگران می‌گویند بدن ما غذاهای ناسالم (جانک فود) را به‌عنوان اجسام خارجی می‌شناسد، نه به‌عنوان غذا!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از glassalmanac، در کانادا، پژوهشگران رشته کینزیولوژی مطالعه‌ای منتشر کرده‌اند که ارتباط مستقیمی را میان مصرف غذاهای فرافرآوری‌شده و سلامت ضعیف بدن نشان می‌دهد. به طور خاص، این نوع غذاها در بدن پاسخی شبیه به واکنش بدن در برابر عوامل بیماری‌زا ایجاد می‌کنند.

پاسخ التهابی به غذاهای فرافرآوری‌شده

پنهان نیست که غذاهای ناسالم (جانک فود) به یک مشکل جدی سلامت عمومی تبدیل شده‌اند. در پایان سال ۲۰۲۴، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) گزارشی هشداردهنده منتشر کرد. طبق این گزارش، این رژیم غذایی، هزینه‌های پنهانی را به سلامت وارد می‌کند که به ۸.۱ تریلیون دلار می‌رسد و در برخی کشورها تا ۱۰٪ تولید ناخالص داخلی (GDP) را شامل می‌شود. یکی از دلایل اصلی این وضعیت، تغییر گسترده رژیم غذایی از غلات کامل به محصولات فرآوری‌شده است.

این محصولات فرآوری‌شده، یا به‌طور دقیق‌تر «فرافرآوری‌شده»، روزبه‌روز نگران‌کننده‌تر می‌شوند. مطالعه‌ای جدید که در ۷ مه ۲۰۲۵ در مجله Nutrition & Metabolism منتشر شد، به این موضوع پرداخته است. طبق نتایج پژوهشگران دانشگاه مک‌مستر کانادا، مصرف این نوع غذاها با تولید پروتئینی به نام «پروتئین واکنشی C» (CRP) در ارتباط است. این پروتئین در کبد تولید می‌شود و پاسخ بدن به التهاب یا عفونت را نشان می‌دهد.

بدن این غذاها را مواد خارجی تلقی می‌کند

پژوهشگران می‌گویند بدن ما این غذاها را به‌عنوان اجسام خارجی می‌شناسد، نه به‌عنوان غذا! نکته مهم این است که این غذاها، محصولات غذایی کامل نیستند، بلکه ترکیبات شیمیایی یا موادی استخراج‌شده از غذاها هستند و به همین دلیل بدن آنها را به‌صورت عوامل بیگانه تشخیص می‌دهد.

جانشین شدن به‌جای مواد غذایی سالم

در این مطالعه، پژوهشگران داده‌های مربوط به ۶۰۰۰ فرد کانادایی را در سنین، شرایط سلامتی و موقعیت‌های اجتماعی-اقتصادی مختلف بررسی کردند. این افراد ابتدا به پرسشنامه‌ای از سوی سازمان سلامت کانادا پاسخ دادند و سپس در کلینیک‌های سیار معاینه شدند.

نتایج نشان داد که به‌طور میانگین، شرکت‌کنندگان بیش از سه وعده غذای فرافرآوری‌شده در روز مصرف می‌کنند. در این میان، افرادی که بیشترین مصرف را داشتند، به‌طور میانگین روزانه شش وعده از این نوع غذا می‌خوردند. این افراد عمدتاً مردان با درآمد و تحصیلات پایین‌تر بودند. پژوهشگران هشدار داده‌اند که غذاهای فرافرآوری‌شده معمولاً جایگزین گزینه‌های سالم‌تر مثل میوه و سبزیجات در رژیم غذایی این افراد می‌شوند.

از آنجایی که این نوع غذاها نزدیک به ۴۵٪ از کالری دریافتی روزانه شهروندان کانادایی ۲۰ ساله و بالاتر را تشکیل می‌دهند، این موضوع به‌وضوح زنگ خطری جدی است. اگرچه این پژوهش به داده‌های کانادا محدود می‌شود، اما احتمال می‌رود نتایج مشابهی در ایالات متحده و به‌طور محدودتر در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی نیز دیده شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ