مناقشات تجاری پکن-واشنگتن کابوسی برای شرکت‌های اروپایی

اقتصاد ایران: نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که مناقشات تجاری چین و آمریکا نگرانی و بدبینی زیادی را برای شرکت‌های اروپایی مستقر در چین ایجاد کرده است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه هندلزبلات در مطلبی نوشت: جنگ تجاری بین چین و ایالات متحده آمریکا، حس بدبینانه‌ موجود در میان شرکت‌های اروپایی در جمهوری خلق چین را بیش از پیش تشدید کرده است.

ینس اسکلوند، رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین، در ارائه آخرین بررسی وضعیت کسب و کار گفت: برای بسیاری از شرکت‌ها، این یک کابوس است. وی تاکید کرد: ترس‌ها از حد گذشته است. مکث 90 روزه فعلی تعرفه‌ها که طرفین درگیر در اواسط ماه مه با آن موافقت کردند، این وضعیت را تغییر نمی‌دهد.

اسکولند بر اساس یک نظرسنجی از بین 503 شرکت اتحادیه اروپا در چین که امروز چهارشنبه منتشر شد اعلام کرد که در سه ماه گذشته، اوضاع دوباره به طور قابل توجهی بدتر شده است. وی افزود: با وجود توقف و تعلیق موقت تعرفه‌ها، عدم اطمینان در مورد آینده نزدیک همچنان در میان شرکت ها بسیار بالاست.

در این میان اما تنها جنگ تجاری نیست که باعث ایجاد حس بد در بین شرکت‌های اتحادیه اروپا شده است. حتی قبل از تشدید تنش‌ها در ماه آوریل، تقریباً سه چهارم شرکت‌های مورد بررسی اظهار داشتند که تجارت با چین در سال گذشته دشوارتر شده است. چهل و دو درصد انتظار هیچ بهبودی در دو سال آینده را ندارند. تقریباً یک پنجم حتی انتظار بدتر شدن اوضاع را دارند.

تاکنون بزرگترین نگرانی شرکت‌ها، کندتر شدن رشد اقتصاد چین (71 درصد) بوده است. علاوه بر درگیری بین دو اقتصاد بزرگ و خطرات ژئوپلیتیکی، آنها همچنین نگران رقابت فزاینده از سوی شرکت‌های خصوصی چینی (46 درصد) و افزایش ملی‌گرایی اقتصادی (42 درصد) هستند.

این نظرسنجی همچنین به وضوح نشان می‌دهد که نه تنها درگیری تجاری، بلکه مشکلات داخلی خود چین نیز جذابیت آن را به عنوان یک مکان تجاری کاهش می‌دهد. ظرفیت‌های اضافی در برخی از بخش‌های صنعتی و جنگ قیمت ناشی از آن، حاشیه سود فراوان سابق حاصل از تجارت در چین را از بین می‌برد. بیش از دو سوم شرکت‌های مورد بررسی اظهار داشتند که اکنون می‌توانند در خارج از چین به حاشیه سود بالاتر یا حداقل مشابه دست یابند.

بنابراین اسکلوند، از دولت چین درخواست کرد تا به مشکل ظرفیت مازاد و کاهش قیمت تولیدکننده در نتیجه آن رسیدگی کند. او خواستار توقف تزریق پول بیشتر به صنایعی شد که در حال حاضر بیش از حد تولید می‌کنند و در عوض، تقویت مصرف داخلی را خواستار شد. وی تاکید کرد که نگرانی‌ها در مورد «گیر افتادن در یک محیط تورم‌زدایی» رو به افزایش است.

در استان جیانگ سو در شرق چین، شرکت‌ها همچنان از بازرسی‌های بی‌شماری توسط سازمان‌های مختلف دولتی رنج می‌برند. پس از یک حادثه شیمیایی جدی در سال 2019 که منجر به کشته شدن 78 نفر شد، مقامات از آن زمان تاکنون ایمنی کارخانه‌ها را به شدت زیر نظر داشته‌اند. برخی از شرکت‌های اتحادیه اروپا سال گذشته بیش از 100 بار بازرسی شدند. مشکل دیگر این است که مقامات مختلف گاهی اوقات الزامات بسیار متفاوتی را بر شرکت‌ها اعمال می‌کنند و نتایج بازرسی یکدیگر را به رسمیت نمی‌شناسند.

این مثال‌ها نشان می‌دهد که روایت یک شریک تجاری قابل پیش‌بینی و قابل اعتماد، که توسط رهبری چین پرورش داده شده است، تنها تا حدی توسط شرکت‌های محلی اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شده است.

چشم‌انداز تاریک کسب‌وکار، این مشکلات را برجسته‌تر می‌کند. در نتیجه، شرکت‌های اروپایی همچنان از سرمایه‌گذاری در چین خودداری می‌کنند. 17 درصد از شرکت‌ها گزارش داده‌اند که سرمایه‌گذاری‌های خود را که در ابتدا برای جمهوری خلق برنامه‌ریزی شده بود، به کشورهای دیگر منتقل کرده‌اند.

اسکلوند گفت بسیاری از شرکت‌ها از خود می‌پرسند: اگر می‌توانند به همان اندازه یا حتی بیشتر در خارج از چین درآمد کسب کنند، چرا باید با توجه به همه خطرات، در جمهوری خلق چین سرمایه‌گذاری کنند.

با این حال، طبق این نظرسنجی، بیش از نیمی از شرکت‌ها می‌توانند تصور کنند که در صورت دسترسی بهتر به بازار چین، سرمایه‌گذاری‌های خود را افزایش دهند. آن‌ها خواهان مقررات شفاف‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر، محیط کسب‌وکار کم‌تحرک‌تر و دسترسی برابر به مناقصات عمومی هستند. بنابراین، پکن ابزارهایی برای بهبود فضای کسب‌وکار برای شرکت‌های خارجی - صرف نظر از درگیری تجاری - دارد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ