نقشهبرداری خراسان جنوبی؛از رصد فرونشست تا پنجره واحد سرمایه گذاری
اقتصاد ایران: بیرجند- سرپرست سازمان مدیریت خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی با تکیه بر نقشهبرداری، از رصد فرونشست زمین تا تسهیل سرمایهگذاری، گامی مهم در مسیر توسعه برداشته است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی بهدانی سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی به مناسبت روز ملی نقشه برداری در مصاحبه با خبرنگاران، با اشاره به انتقال وظایف مرتبط با سازمان نقشهبرداری کشور به این سازمان از سال ۱۳۹۸، از راهاندازی سامانه زیرساخت دادههای مکانی SDI خبر داد و گفت: این سامانه با همکاری سازمان نقشهبرداری کشور ایجاد شده و تاکنون ۱۳۵۸ سرویس مکانی در آن بارگذاری شده است.
وی ارائه ۸۰ سرویس مکانی به پنجره واحد سرمایهگذاری و ۵۵ سرویس مکانی به پنجره واحد مدیریت زمین را از جمله مزایای این سامانه دانست و تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد دادههای مورد نیاز سازمانها در تصمیمسازیها و برنامهریزیها، دارای ماهیت مکانی هستند.
بهدانی با تاکید بر شعار «نقشهبرداری؛ آغاز، بستر و راهنمای توسعه»، تصریح کرد: سامانه SDI با هدف اشتراکگذاری دادهها و جلوگیری از موازیکاری از سال ۱۳۹۹ در استان فعال شده و تاکنون ۲۹ دستگاه اجرایی به آن متصل شدهاند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی همچنین از وجود ۷ ایستگاه ژئودینامیک، ۱۹۶ نقطه ژئودزی و ۱۴۷۶ نقطه ترازیابی در سطح استان خبر داد و افزود: حفظ و توسعه این نقاط مبنایی، به منظور بررسی جابجایی پوسته زمین و رصد فرونشست زمین از جمله فعالیتهای این سازمان است.
وی با اشاره به بازنگری و بهروزرسانی بیش از ۳۰ هزار هکتار از نقشههای شهری و روستایی استان برای اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵، گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان بازوی اجرایی سازمان نقشهبرداری کشور، مسئولیت نظارت بر فعالیتهای نقشهبرداری و رصد تولید اطلاعات مکانی توسط دستگاههای اجرایی را بر عهده دارد و از این ظرفیت برای توسعه استان بهره میگیرد.