مصرف زیاد نوشابه و هات داگ چه بلایی سر مغز می‌آورد؟

اقتصاد ایران: غذاهای آماده و غذاهای بسته‌بندی‌شده می‌توانند به تدریج به مغز افراد آسیب برسانند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید می‌گوید غذاهای فوق فرآوری شده مانند غلات صبحانه، نوشابه، هات داگ و سس کچاپ، خطر ابتلاء به بیماری پارکینسون را در فرد افزایش می‌دهند.

محققان گزارش دادند افرادی که حدود ۱۱ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف می‌کردند، ۲.۵ برابر بیشتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف می‌کردند، در معرض خطر ابتلاء به سه یا بیشتر علائم اولیه پارکینسون بودند.

محققان گفتند نمونه‌های تک وعده‌ای از غذاهای فوق فرآوری شده شامل یک قوطی نوشابه، ۳۰ گرم چیپس سیب زمینی، یک برش کیک بسته‌بندی شده، یک هات داگ یا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ است.

دکتر «شیانگ گائو»، محقق ارشد و رئیس مؤسسه تغذیه دانشگاه فودان در شانگهای، گفت: «داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است زیرا با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های عصبی مرتبط بوده و انتخاب‌های غذایی که امروز انجام می‌دهیم می‌تواند به طور قابل توجهی بر سلامت مغز ما در آینده تأثیر بگذارد.»

گائو ادامه داد: «شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی ممکن است بر ابتلاء به بیماری پارکینسون تأثیر بگذارد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده، مانند نوشابه‌های شیرین و تنقلات بسته‌بندی شده، ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.»

بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی پیشرونده است که باعث لرزش، سفت شدن یا مشکل در تعادل و هماهنگی بدن افراد می‌شود. طبق گفته مؤسسه ملی پیری، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های مغزی که هورمون دوپامین را تولید می‌کنند، می‌میرند یا دچار اختلال می‌شوند.

غذاهای فوق فرآوری شده عمدتاً از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می‌شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آنها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و تثبیت‌کننده‌ها.

برای این مطالعه، محققان سلامت نزدیک به ۴۳۰۰۰ متخصص بهداشت ایالات متحده را که در دو مطالعه پزشکی در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، پیگیری کردند.

هیچ‌کدام در شروع مطالعه پارکینسون نداشتند. با میانگین سنی ۴۸ سال، آنها تا ۲۶ سال از طریق معاینات پزشکی منظم، پرسشنامه‌های سلامت و عادات غذایی پیگیری شدند.

تیم تحقیقات علائم اولیه پارکینسون را در بین شرکت‌کنندگان، از جمله مشکلات خواب با حرکت سریع چشم (REM)، یبوست، افسردگی، درد بدن، اختلال در دید، خواب‌آلودگی بیش از حد در طول روز و کاهش توانایی بویایی، بررسی کردند.

سپس آنها این علائم را با میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده توسط افراد مقایسه کردند، پس از اینکه شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان مصرف غذاهای فرآوری شده به پنج گروه تقسیم کردند.

افرادی که در گروه با بالاترین میزان مصرف- ۱۱ وعده یا بیشتر در روز- قرار داشتند، در مقایسه با افرادی که در گروه با کمترین میزان مصرف با کمتر از سه وعده روزانه بودند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سه یا چند علامت اولیه پارکینسون بودند.

محققان افزودند که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر با افزایش خطر ابتلاء به تقریباً همه علائم اولیه پارکینسون به جز یبوست مرتبط است.

محققان گفتند که غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ناسالم مانند قند، سدیم و چربی‌های اشباع اضافی هستند که ممکن است ارتباط آنها با پارکینسون را توضیح دهد. افزودنی‌های غذایی نیز ممکن است در التهاب آسیب‌رسان به مغز نقش داشته باشند.

گائو گفت: «انتخاب مصرف کمتر غذاهای فرآوری‌شده و مصرف بیشتر غذاهای کامل و مغذی می‌تواند استراتژی خوبی برای حفظ سلامت مغز باشد. برای تأیید یافته‌های ما مبنی بر اینکه خوردن غذاهای کمتر فرآوری‌شده ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را کُند کند، مطالعات بیشتری لازم است.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ