فیلمنوشت/ مساجد شاخص و تاریخی مدینه منوره
اقتصاد ایران: مدینه منوره بهجز جایگاه مرکزی مسجدالنبی(ص)، میزبان مجموعهای از مساجد تاریخی و معنوی است که هر یک با رویدادی ویژه در سیره پیامبر اسلام(ص) و اهلبیت(ع) پیوند خوردهاند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، مساجد مدینه منوره از نخستین سنگبنای جامعه اسلامی در «قبا» تا تغییر قبله در «ذوقبلتین»، محل حضور و عبادت پیامبر(ص) بوده و همچنان محل توجه و زیارت زائران هستند.
مساجد مشهور مدینه منوره
مسجد قُبا
قُبا، نخستین مسجدی است که توسط پیامبر اکرم(ص) در مدینه ساخته شد. پیامبر(ص) فرمودند: «دو رکعت نماز در قُبا برای من، بهتر از دو بار رفتن به بیتالمقدس است.»
مسجد جُمُعه
جُمُعه، دومین مسجد مهم تاریخی است که با نامهای «وادی» و «عاتکه» نیز شناخته میشود. پیامبر اکرم(ص) در این مسجد نماز جمعه خواندند و محل نماز ایشان به مسجد تبدیل شد.
مسجد ذوقِبلتَین
مسجد ذوقِبلتَین، واقع در 3.5 کیلومتری مسجدالنبی(ص)، یادآور تغییر قبله از بیتالمقدس به کعبه در میانه نماز ظهر است؛ تغییری که در آیه 144 سوره بقره به آن اشاره شده است.
مسجد امام علی(ع)
پیامبر اکرم(ص) ششمین نماز عید را در دارالشفا ـ محل کنونی مسجد امام علی(ع) ـ اقامه کردند و بعدها امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در همانجا نماز عید خواندند.
مسجد غمامه
این مسجد در جنوبغربی مسجد پیامبر(ص) قرار دارد. پیشتر «مسجد المُصَلّی» نامیده میشد و به دلیل اقامه نماز عید فطر و قربان توسط پیامبر اکرم(ص)، به «مسجد غمامه» تغییر نام یافت.
مسجد اجابه
پیامبر اکرم(ص) در مکانی که دعایشان برای امت اجابت شد، مسجدی بنا کردند. این مکان، محل مباهله پیامبر(ص) به همراه اهلبیتشان با مسیحیان نجران و نیز محل پذیرش جزیه توسط آنان بود.
مسجد سُقیا
این مسجد در غرب مسجدالنبی و در محل خروج پیامبر(ص) از مدینه بهسوی بدر ساخته شده است. پیامبر اکرم(ص) در آن نماز گزاردند و برای شهر مدینه دعا کردند. چاه سُقیا ـ منبع آب پیامبر(ص) ـ در جنوب آن قرار داشت.
مسجد شجره
رسول اکرم(ص) زیر درختی به نام «شجره» نماز خواندند و مُحرِم شدند. این مکان به «مسجد شجره» معروف شد و به نام «ذوالحُلیفه» نیز شناخته میشود.