شکست مفتضحانه طرح آمریکایی- صهیونیستی در غزه
اقتصاد ایران: طرح مشکوک آمریکایی-صهیونیستی به بهانه توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه با فرار عناصر وابسته به آنها و از دست رفتن کنترل به اصطلاح مرکز توزیع کمکها با شکست مفتضحانه روبرو شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کانال عبری زبان کان گزارش داد:افراد مسلح وابسته به شرکت آمریکایی کنترل به اصطلاح «مرکز توزیع کمکها» را از دست دادند و پس از اقدام به تیراندازی در داخل این مرکز، پا به فرار گذاشتند.
این گزارش حاکی است که این وضعیت میتواند به شکل بدی پایان یابد؛ چرا که این پروژه تنها چند ساعت قبل آغاز شده بود.
در همین راستا، منابع محلی هم گزارش دادند که در همان روز اول مشخص شد که «طرح اسرائیلی-آمریکایی» برای توزیع کمک ها شکست خورده است.
این منابع خاطر نشان کردند که اعضای این سازمان آمریکایی پس از تیراندازی نظامیان صهیونیست به سمت این منطقه، پا به فرار گذاشتند.
تاکید سازمان ملل بر ضرورت ورود فوری کمکها به غزه
دفتر هماهنگ کننده حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که نیازهای بسیار گستردهای در غزه وجود دارد و باید کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه شوند.
این دفتر افزود بسیاری از خانوادهها در غزه بیش از 12 بار آواره شدند و شرایط زندگی در این منطقه به سرعت رو به وخامت هرچه بیشتر است.
از سوی دیگر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص مدافعان حقوق بشر نیز تاکید کرد: کشورهای اروپایی باید کمکهای بشردوستانه را به نوار غزه برسانند. موارد زیادی از نقض حقوق غیرنظامیان در نوار غزه را به ثبت رساندهایم.
این گزارشگر افزود همچنین قتل، ربایش و زندان مدافعین حقوق بشر بسیار نگران کننده است.
بازداشت تعدادی از فلسطینیان با آغاز روند توزیع کمکها در غزه توسط رژیم صهیونیستی
نظامیان رژیم صهیونیستی در جریان تحویل بستههای غذایی به دهها خانواده فلسطینی در قالب ساز و کار جدید کمکرسانی از طریق آنچه «بنیاد بشردوستانه غزه» خوانده شده، امروز سه شنبه تعدادی از شهروندان فلسطینی را در منطقه تل السلطان واقع در غرب شهر رفح در جنوب نوار غزه بازداشت کردند و برخی منابع خبری هم از قطع ارتباط با تعدادی از شهروندان فلسطینی خبر دادهاند که برای دریافت کمکهای شرکت آمریکایی به این منطقه رفته بودند.
بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عکسها و ویدیوهایی که توسط تعدادی از شهروندان فلسطینی ثبت شده است، نشان میدهد که بستههای غذایی توزیع شده محدود به مقادیری حبوبات مانند کنسرو لوبیا و همچنین شکر، ماکارونی، روغن پخت و پز و مقدار کمی آرد و برنج بودند که به هیچ وجه جوابگوی نیازهای ساکنان غزه؛ در سایه بسته شدن گذرگاهها توسط رژیم صهیونیستی و عدم ورود کمکهای بشردوستانه از دوم مارس گذشته تاکنون نیست.
منابع میدانی گزارش دادند که در منطقه محل توزیع کمکها، تدابیر امنیتی شدیدی از جمله اسکن چشم در حین عبور از دروازه خارجی محل توزیع کمکها در منطقه رفح در جنوب نوار غزه در نظر گرفته شده است و نظامیان صهیونیست تعدادی از جوانان فلسطینی را هنگام حرکت به سمت مراکز توزیع کمکها بازداشت کردند. این در حالی است که مراجع دولتی و گروههای فلسطینی پیش از این نسبت به این امر هشدار داده بودند که نقاط توزیع کمکها به محل بازداشت شهروندان فلسطینی تبدیل خواهند شد.
یکی از خانوادههای فلسطینی خواستار کمک به آزادی پسرشان شده است که در جریان حرکت از شهر غزه به محل توزیع کمکها از طریق بنیاد بشردوستانه غزه برای دریافت بسته غذایی دستگیر شده است. خانواده موسی گفتند که او در مسیر رفتن به مرکز موراگ دستگیر شده است.
این خانواده در درخواست خود افزودند: «ما، خانواده حاج محمد موسی ساکن غزه، از صلیب سرخ میخواهیم برای آزادی پدرمان که به مرکز توزیع محور موراگ رفته بود، مداخله کند. آنچه باعث تعجب ما شد، این بود که وقتی با ما تماس گرفت، با تهدید افسران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، اطلاعاتی در مورد یکی از بستگانمان که از ابتدای جنگ ارتباطمان را با آنها قطع کردهایم، خواست. وقتی نتوانستیم خواسته ارتش صهیونیستی را برآورده کنیم، به ما اعلام شد که او به بازداشتگاه منتقل میشود و پس از آن تماس قطع شد تا پدرمان در ردیف افراد ناپدید شده قرار بگیرد.»
این در حالی است که وزارت امور داخلی فلسطین در نوار غزه دیروز دوشنبه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی قصد دارد با دور زدن سازمان ملل و سایر سازمانهای بینالمللی ذیصلاح؛ به ویژه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی «آنروا»، سازوکاری را برای سیطره بر توزیع کمکهای بشردوستانه آغاز کند که بیشک، تلاشی برای جایگزینی نظم با هرج و مرج، اتخاذ سیاستی برای مهندسی سیاست تحمیل گرسنگی به غیرنظامیان فلسطینی و استفاده از غذا به عنوان سلاح در زمان جنگ است.
این وزارتخانه در بیانیهای خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی با سیطره بر روند توزیع کمکهای بشردوستانه از طریق یک نهاد مشکوک تازه تأسیس، با شرایطی که به نفع سیاستها و اهداف امنیتی اشغالگران است؛ و پس از بیش از 85 روز تحمیل گرسنگی هدفمند از طریق محاصره خفهکننده ساکنان غزه و بستن کامل گذرگاهها و جلوگیری از ورود هزاران کامیون کمکرسانی که در آن سوی مرز تجمع کردهاند؛ تنها به دنبال دستیابی به اهداف شوم خود در اجرای طرحهای کوچاندن ساکنان غزه و نیز به دام انداختن شهروندان و باجگیری از آنها برای دستیابی به اهداف امنیتی است.»
این سازوکار جدید توزیع کمکها بخشی از یک طرح دقیق صهیونیستی برای زیر نظر گرفتن زندگی و تأثیرگذاری بر سرنوشت فلسطینیها با استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و سپس مشروط کردن حق اولیه آنها برای دستیابی به غذا به «سوابق امنیتی شفاف» پس از کوچاندن آنها از خانههایشان است. بنیاد بشردوستانه غزه مستقر در آمریکا، که ـ بر اساس افشاگریهای اخیر ـ رژیم صهیونیستی از هفتههای اول جنگ به فکر تأسیس آن افتاده بود، اعلام کرده است که انتظار میرود کامیونهای بیشتری در روزهای آینده وارد غزه شوند تا دامنه توزیع روزانه کمکها گسترش یابد. در همین حال، این بنیاد پس از استعفای ناگهانی جیک وود، مدیر اجرایی خود، که با حمله به طرح توزیع کمکها، از برخی تهدیدات و خطرها پرده برداشته بود که استقلال این بنیاد را تهدید میکند، از انتصاب جان اکری به عنوان مدیر موقت خبر داده است.
تاکید مرکز اطلاع رسانی دولتی بر ضرورت بازگشایی فوری گذرگاه های غزه
مرکز اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تاکید کرد که سازمان ملل باید فورا برای توقف جنایات علیه مردم غزه و بازگشایی بدون قید و شرط گذرگاه ها وارد عمل شود.
این دفتر افزود سازمانهای بشردوستانه باید بتوانند ماموریت خود را به دور از دخالت اشغالگران و طرحهای آنها به پیش ببرند.
این دفتر بر ضرورت ثبت جنایت اشغالگران در گرسنه نگه داشتن مردم غزه و محاکمه سران رژیم اشغالگر تاکید کرد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تصریح کرد رژیم صهیونیستی در پروژه توزیع کمکها در مناطق «حائل نژادپرستانه» شکست مفتضحانهای متحمل شده است و در کنار فروپاشی طرح انسانی طراحی شده از سوی آن، جنایت تحمیل گرسنگی شدت گرفته است.ما تأکید میکنیم که پروژه رژیم صهیونیستی برای توزیع کمکها در مناطق به اصطلاح «حائل» به طرز فجیعی شکست خورده است.
طبق گزارشهای میدانی و طبق آنچه توسط رسانههای عبری نیز اعلام شده است، پس از آنکه هزاران نفر از مردم گرسنه که حدود 90 روز در محاصره اشغالگران و از غذا و دارو محروم بودند، در صحنهای غمانگیز و دردناک به سمت آن مناطق هجوم آوردند، مراکز توزیع کمکها هدف حمله قرار گرفتند و مردم تحت فشار گرسنگی کشنده مواد غذایی را مصادره کردند که در نتیجه آن نظامیان صهیونیست اقدام به تیراندازی به سمت شهروندان و زخمی کردن تعدادی از آنها کردند و این به وضوح نشان دهنده فروپاشی کامل طرح بشردوستانه مورد ادعای مراجع صهیونیستی است.
این دفتر افزود آنچه امروز اتفاق افتاد، گواه قطعی شکست رژیم صهیونیستی در مدیریت وضعیت انسانی است که عمداً از طریق سیاستهای تحمیل گرسنگی، محاصره و بمباران رقم زده است. این امر به منزله ادامه یک جنایت تمام عیار نسل کشی طبق حقوق بین الملل، به ویژه ماده دوم کنوانسیون ممانعت از وقوع جنایت نسل کشی مصوب سال 1948 است.
علاوه بر این، ایجاد «گتوهای ایزوله» برای توزیع کمکهای محدود در وسط خطر مرگ، گلوله و گرسنگی، نشاندهنده نیت واقعی برای حل این مسئله نیست. بلکه، بیانگر مهندسی سیاسی هدفمند برای تداوم بخشی به تحمیل گرسنگی و فروپاشی جامعه فلسطینی و نیز تحمیل طرحهای بشردوستانه سیاسی است که در راستای پروژه امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی طراحی شده است.
در بیانیه این دفتر آمده است : با توجه به این شکست مفتضحانه، ما تاکید میکنیم:
نخست: ما مسئولیت حقوقی و انسانی کامل فروپاشی وضعیت غذایی در غزه را متوجه رژیم صهیونیستی میدانیم و استفاده از کمکها به عنوان سلاح جنگی و ابزاری برای باجگیری سیاسی و اصرار این رژیم بر جلوگیری از ورود کمکهای امدادی از طریق گذرگاههای رسمی و نهادهای سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی را محکوم میکنیم.
دوم: ما از سازمان ملل متحد و شورای امنیت میخواهیم که اقدامات فوری و مؤثری برای توقف این جنایت، بازگشایی فوری و بدون محدودیت گذرگاهها و فراهم کردن زمینه عمل سازمانهای بشردوستانه به مسئولیتهای خود، بدون دخالت رژیم صهیونیستی و به دور از برنامههای آن، انجام دهند.
سوم: ما خواستار اعزام کمیتههای تحقیق بینالمللی مستقل برای جمع آوری مستندات جنایت تحمیل گرسنگی و محاکمه مقامات صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایتها علیه بشریت هستیم.
چهارم: ما از کشورهای عربی و اسلامی و کشورهای آزاده در سراسر جهان میخواهیم که با مداخله فوری، طرحهای بشردوستانه مستقل و امنی را اجرا کنند که زمینه ساز شکسته شدن محاصره و مانع از ادامه استفاده رژیم صهیونیستی از غذا به عنوان سلاح کثیف در جریان جنگ نسل کشی خود شود.
پنجم: ما مخالفت قاطع خود با هرگونه پروژه مبتنی بر «مناطق حائل» یا «کریدورهای بشردوستانه» تحت نظارت رژیم صهیونیستی را که خود عامل تحمیل گرسنگی، کشتار و نابودی شهروندان فلسطینی است، اعلام میکنیم و این پروژهها را نسخه امروزی گتوهای نژادپرستانه میدانیم که به جای نجات قربانیان، باعث تشدید انزوا و نابودی آنها میشود.
آنچه در غزه اتفاق میافتد، جنایتی بزرگ در برابر چشمان جهانیان است و سکوت در برابر آن، همدستی آشکار در آن به شمار میرود. ما همچنان به نمایندگی از مردم بزرگ فلسطین، زنگ خطر را به صدا در خواهیم آورد و رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن و در درجه اول آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه را در قبال قحطی و کشتار جمعی غیرنظامیان در نوار غزه کاملا مسئول میدانیم.
انتهای پیام/