هدف از حمله پهلگام کاشتن تخمنفرت بین مسلمانان و هندوها بود
اقتصاد ایران: سفیر هند در ایران گفت: هدف از حمله به پهلگام این بود که به صنعت گردشگری این منطقه پایان بدهند و هدف دیگر کاشتن تخم نفرت بین مسلمانان و هندوها بود.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز 6 خرداد ماه 1404، نشست خبری رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد.
سفیر هند در ایران در مورد زمینه سیاسی درگیری اخیر بین هند و پاکستان گفت: تمایل دارم پیش زمینه سیاسی این اتفاق و تحولات اخیر را از دهه 1980 توضیح بدهم. در پایان دهه 1970، در افغانستان جنگ وجود داشت، آمریکا و عربستان به پاکستان برای آموزش هزاران جنگجو کمک کردند تا مدارسی برپا کنند که بتوانند از طریق آنها علیه شوروی در افغانستان بجنگند.
وی افزود: شوروی در 1989 از افغانستان نیروهای خود را بیرون کشید، شوروی از بین رفت و جنگ سرد تمام شد اما این زیست بوم افرادی که خوب هم آموزش دیده بودند در پاکستان ماندند. پاکستان اینها را به سمت مرزهای شرق هدایت کرد تا عملیات انجام دهند.
شرست گفت: این مشکل تروریست فرامرزی چیز جدیدی نیست و نه تنها کشمیر بلکه مناطق دیگر را هم درگیر کرده است.
سفیر هند در ادامه گفت: در ذهن من حملات زیادی وجود دارد، در 1993 حملاتی در بمبئی صورت گرفت و بیش از 200 نفر کشته شدند. 2001 توسط جیش محمد در پارلمان، 2006 در بمبئی در قطار، 2008 و 2010 هم بود، در 2016 در ملیگان اتفاق افتاد که 19 سرباز کشته شدند. 2024 حمله تروریستی در ریاسی 9 نفر کشته شدند و حمله اخیر که در پهلگام انجام شد.
وی افزود: حملاتی کوچک با کشته شدن یکی دو نفر نیز وجود دارد که زیاد است. این پیش زمینه 35 تا 37 سال جنگ نیابتی است که پاکستان علیه هندوستان به راه انداخته است.
سفیر همچنین گفت: موضوع دیگر پیش زمینه اقتصادی و اجتماعی است. در 2019 ما قانون اساسی خود را اصلاح کردیم تا بتوانیم جامو و کشمیر را به داخل مرز خود بیاوریم. از آن زمان تلاش داشتیم بتوانیم رشد و توسعه اقتصادی را در آن منطقه ایجاد کنیم تا مردم آن منطقه از مزایای مرز هند استفاده کنند. در سال گذشته 2 انتخابات در آنجا برگزار شده، انتخابات مجلس ملی و ایالتی. در هر دو انتخابات درصد مشارکت بین 60 تا 65 درصد بود، در کشورهای غربی این مشارکت به 50 درصد نمیرسد.
وی در ادامه گفت: سال گذشته 20 میلیون گردشگر از کشمیر بازدید کردند. تقریبا اکثر اینها گردشگران داخلی بودند و حدود 60 هزار نفر از آنها گردشگر خارجی بودند. اقتصاد کشمیر از قرنهای قبل مبتنی بر گردشگری بوده که مردم در فصل گرم به آنجا میروند، در فیلمهای بالیوود هم مناطق زیبای کشمیر مشاهده میشود که در آنجا فیلمبرداری میشود.
سفیر پاکستان تصریح کرد: در این دوره هند در حال رشد بوده و کشمیر در حال ادغام با هند است و پاکستان دوره سختی را گذراند. ناآرامیهای اجتماعی در پاکستان و بحرانهای اقتصادی وجود دارد که با وامهای متعدد مثل وام از ژاپن در حال نگهداری خود هستند. چند روز قبل از این داستان یعنی حمله پهلنگام در 16 آوریل، رئیس ارتش پاکستان در جلسهای بر (تئوری دو ملت) تاکید کرد. این تئوری که به دهه 1930 میلادی بر میگردد، به تقسیم هند به دو کشور هند و پاکستان اشاره دارد. در دل این تئوری این است که هندیها و مسلمانان باید جدا از همزندگی کنند و نمیتوانند در کنار هم باشند.
شرست گفت: رئیس ارتش پاکستان گفت هندوها و مسلمانها از جهات مختلف با هم متفاوت هستند. حالا ارتباط حمله 22 آوریل و سخنرانی 6 روز قبل توسط رئیس ارتش پاکستان را ببینید. هدف این بود بخشی از اقتصاد منطقه کشمیر که در حال پیشرفت بود را هدف قرار دهد.
وی افزود: یک هدف آنها این بود که به صنعت گردشگری این منطقه پایان بدهند و هدف دیگر کاشتن تخم نفرت بین مسلمانان و هندوها بود. یک ساعت پس از حمله، این گروه که شاخهای از شبکه طیبه بود، مسئولیت آن را به عهده گرفت. یک روز بعد از حمله که ما قربانیان را شناسایی کردیم یک افسر نیروی دریایی هند را در کنار همسر خود شناسایی کردیم که اینگروه بلافاصله خوشحالی خود را از این موضوع نشان داد. 4 روز بعد از حمله بعد، از فشار بینالمللی این گروه اعلام کرد که صفحه ما هک شده که به وضوح نشان میدهد که حمایت کنندگان آنها ترسیدند و این موضع را گرفتند.
سفیر هند گفت: این حقیقت که این حمله از منشا پاکستان بود اصلا قابل خدشه نیست. این عملیات سیندور در حالت تعلیق است اما اگر اقدام تروریستی انجام شود مجدد ادامه خواهد یافت. پاسخ دیپلماتیک به این اقدام ادامه خواهد داشت، ولی اکنون سیاست ما سیاست عدم تحمل تروریست است. ما 4 دهه تحمل کردیم اما اگر اقدامی انجام شود پاسخ خواهیم داد. در این پاسخ دیگر ترسی راجع به موضوعات هستهای که توسط پاکستان مطرح میشود وجود نخواهد داشت، اگر جنگی هستهای اتفاق بیفتد پاکستان نابود خواهد شد. آنها این موضوع را میدانند و خودکشی نمیکنند.
وی اظهار داشت: موضع ما در مورد مشکلات با پاکستان این است که موضوعات از طریق دوجانبه حل خواهد شد اما این رویکرد دوجانبه وقتی میتواتد اتفاق بیفتد که پاکستان از حمایت از تروریست دست بردارد. تا وقتی پاکستان اقدامات تروریستی از خاک خود را متوقف نکند هیچ تجارتی و گفتگویی با پاکستان انجام نخواهد شد، ما انتخاب خواهیم کرد که آب چگونه جریان پیدا کند.
انتهای پیام/