آمریکا در لبه پرتگاه انرژی؛ سقوط نفت شیل آغاز شد
اقتصاد ایران: شرکتهای نفتی آمریکا در حال کاهش هزینهها و متوقف کردن فعالیت دکلهای حفاری هستند چرا که تعرفههای دونالد ترامپ هزینهها را افزایش داده و افت قیمت نفت خام، سودآوری آنها را تحت فشار قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، شرکتهای نفتی آمریکا در حال کاهش هزینهها و متوقف کردن فعالیت دکلهای حفاری هستند چرا که تعرفههای دونالد ترامپ هزینهها را افزایش داده و افت قیمت نفت خام، سودآوری آنها را تحت فشار قرار داده است.
این موضوع باعث شده است مدیران این شرکتها هشدار دهند که دورهٔ 10 ساله رونق نفت شیل به پایان رسیده است.
تصمیمات غیرمنتظرهی گروه اوپکپلاس برای افزایش تولید نفت، فضای ناامیدی را در صنعت نفت آمریکا تشدید کرده و باعث نگرانی از شروع یک جنگ قیمتی جدید شده و تحلیلگران را به کاهش پیشبینیهای تولید واداشته است.
کلی گاسپار، مدیر اجرایی شرکت دوون انرژی در شهر اوکلاهاما، اخیراً خطاب به سرمایهگذاران گفت: ما اکنون در وضعیت آمادهباش کامل هستیم. وقتی وارد شرایط بحرانیتر میشویم، همهٔ گزینهها روی میز است.
بر اساس دادههای مؤسسه اساندپی گلوبال، تولید نفت آمریکا سال آینده میلادی 1.1 درصد کاهش خواهد یافت و به تولید روزانه 13.3 میلیون بشکه میرسد. این کاهش به دلیل آن است که حفاران فعال در حوزه نفت شیل که آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده جهان تبدیل کرده بودند، به دلیل ترس از مازاد عرضه و جنگ تجاری ترامپ که قیمتها را پایین آورده است، دکلها را غیر فعال کردهاند.
این کاهش، نخستین افت سالانه طی یک دهه خواهد بود، بهجز سال 2020 که بهدلیل همهگیری کرونا، تقاضا بهشدت سقوط کرد، قیمت نفت به زیر صفر رسید و ورشکستگیهای گستردهای در ایالتهایی مانند تگزاس و داکوتای شمالی رخ داد.
قیمت نفت آمریکا روز جمعه باز هم کاهش یافت و در پایان هفته به 61.53 دلار در هر بشکه رسید که حدود 23 درصد کمتر از بالاترین قیمت امسال بود.
بنا بر نظرسنجی فصلی بانک فدرال رزرو دالاس، تولیدکنندگان نفت شیل برای رسیدن به نقطهٔ سر بهسر، به قیمت 65 دلار برای هر بشکه نیاز دارند.
هربرت فوگل، مدیرعامل شرکت اسام انرژی در دنور، طی اظهاراتی گفت: اکنون شعار محوری این است که دوام بیاورید.
بر اساس این گزارش، کاهش تولید به دورهای چشمگیر در تاریخ انرژی آمریکا پایان خواهد داد؛ دورهای که در آن انقلاب شیل باعث شد حجم بیسابقهای از نفت و گاز ارزان در اختیار اقتصاد آمریکا قرار گیرد، به رشد تولید ناخالص داخلی و بازار کار این کشور کمک کرد و صادرات را بهشدت افزایش داد، بهگونهای که تراز تجاری آمریکا را بهبود بخشید.
ترامپ بارها وعده داده است که با هدف دستیابی به «سلطهٔ انرژی» آمریکا، از حفاری و تولید نفت حمایت خواهد کرد. اما تولیدی که در دوران جو بایدن، رئیسجمهور پیشین، به بالاترین حد خود رسید، ممکن است در صورت ادامهٔ افت قیمتها، بیش از این کاهش یابد.
انتهای پیام/