تازههای بریکس در هفتهای که گذشت
اقتصاد ایران: پایگاه «بریکس تیوی» مهمترین اخبار کشورهای عضو و مرتبط با این گروه را در هفته گذشته منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تیوی بریکس، الجزایر با تحویل رسمی سند الحاق خود به بانک توسعه جدید بریکس، فرایند عضویت در این نهاد مالی را نهایی کرد. دیلما روسف، رئیس بانک توسعه بریکس، با تبریک به الجزایر، از این اقدام به عنوان گامی مهم در جهت تقویت همکاریها یاد کرد.
همچنین وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد واکسن کرونایی که به طور کامل با فناوری و ترکیبات ساخت این کشور تولید شده، وارد فاز سوم آزمایشهای بالینی شده است. مسئولان تاکنون ۱۴۰ میلیون رئال برزیل، معادل بیش از ۲۴.۷ میلیون دلار، در این پروژه سرمایهگذاری کردهاند.
آبی احمد، نخستوزیر اتیوپی، در نمایشگاه فناوری این کشور اعلام کرد که قاره آفریقا وارد عصری نوین شده و توسعه مستقل هوش مصنوعی در این قاره میتواند موجب رشد فراگیر و تحقق دستورکار ۲۰۶۳ اتحادیه آفریقا شود.
چین و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) نیز مذاکرات مربوط به فاز جدید منطقه آزاد تجاری مشترک موسوم به «CAFTA ۳.۰» را به پایان رساندند. در نسخه جدید این توافق، ۹ فصل تازه در حوزههایی همچون اقتصاد دیجیتال و توسعه سبز افزوده شده است.
پرابوو سوبیانتو، رئیسجمهور اندونزی، حمایت کامل کشورش را از عضویت تایلند در گروه بریکس اعلام کرد. تایلند از اول ژانویه ۲۰۲۵ به عنوان کشور شریک به این گروه پیوسته است.
پژوهشگران هندی نیز موفق به شناسایی دستهای از ترکیبات مصنوعی شدهاند که قابلیت درمان بیماریهای تحلیلبرنده عصبی نظیر آلزایمر و پارکینسون را دارند. به گفته آنها، این کشف میتواند مبنایی برای تولید داروهای جدید در آینده باشد.
ایران و روسیه در تلاش برای افزایش تجارت دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار هستند. دو کشور قصد دارند تا با تمرکز بر اصلاحات مالی و تقویت پیوندهای منطقهای، سطح همکاریهای اقتصادی را در قالب بریکس و سازمان همکاری شانگهای افزایش دهند.
در همین راستا، روسیه و امارات متحده عربی نیز توافق کردند که نقشهراه مشترکی را برای همکاری زیستمحیطی تهیه کنند. این همکاری حوزههایی همچون حفاظت از تنوع زیستی، مدیریت پسماند، هواشناسی کاربردی و جنگلداری را در بر میگیرد.
دولت مصر نیز اعلام کرده که قصد دارد تا با توسعه تولید داخلی و افزایش صادرات، این کشور را به مرکز معدنی منطقه تبدیل کند.