درخواست مقامات سیاسی آلمان برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل
اقتصاد ایران: مقامات احزاب دولتی آلمان با توجه به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه خواستار تحریم تسلیحاتی علیه آن شدند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ان تی وی، نمایندگان مهم و با نفوذ حزب سوسیال دموکرات آلمان از دولت درخواست کردند که با توجه به احتمال جنایات جنگی در غزه، صادرات تسلیحات آلمانی به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.
آدیس احمدوویچ، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سوسیال دموکرات در این باره اظهار داشت: سلاحهای آلمانی نباید برای گسترش فجایع انسانی و نقض قوانین بینالمللی استفاده شوند. بنابراین، ما از نتانیاهو میخواهیم که مایل به پذیرش آتشبس و بازگشت به میز مذاکره باشد.
رالف استگنر، کارشناس سیاست خارجی حزب سوسیال دموکرات هم نظر مشابهی را ابراز کرده و گفت: این فاجعه انسانی برای جمعیت غیرنظامی فلسطین و نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی باید فوراً پایان یابد و نباید با سلاحهای آلمانی طولانی شود.
تاکنون دولت آلمان رژیم صهیونیستی را از رویه عدم تأمین سلاح برای مناطق درگیری مستثنی کرده بود. این امر به توصیف دولت آلمان به امنیت این رژیم اشغالگر خدمت میکرد.
استگنر در این باره گفت: در حال حاضر در نوار غزه و کرانه باختری نمیتوان در این مورد (جنایات رژیم صهیونیستی) تردیدی داشت. وی افزود که قحطی و رنج کودکان فلسطینی هیچ ارتباطی با مبارزه با تروریسم ندارد.
ایزابل کادمارتوری، نماینده حزب سوسیال دموکرات از ایالت بادن-وورتمبرگ آلمان هم هشدار داد که با توجه به اقدامات رژیم صهیونیستی آلمان میتواند با تأمین سلاح در جنایات جنگی همدست باشد.
کادمارتوری در این باره گفت: این امر میتواند منجر به پیگرد قانونی خود آلمان توسط دادگاههای بینالمللی شود. دولت فدرال آلمان باید صادرات اسلحه، به ویژه مهمات تانک و قطعات یدکی را محدود کند. وی در عین حال گفت: فقط باید برای سپر موشکی «گنبد آهنین» استثنا قائل شد.
در همین حال، رهبری حزب سوسیال دموکرات نیز تحت فشار مردمی این حزب است. آخر هفته اخیر کنفرانس ایالتی حزب سوسیال دموکرات در برلین اولین پیشنهاد خود را برای توقف تحویل هرگونه سلاح به اسرائیل تصویب کرد.
طبق اطلاعات رسانههای آلمانی، پیشنهادهای مشابهی در سایر انجمنهای ایالتی در حال تهیه است و قرار است این موضوع در کنفرانس فدرال این حزب در ماه ژوئن نیز مورد بحث قرار گیرد.
هاکان دمیر، نماینده مجلس حزب سوسیال دموکرات برلین هم اظهار داشت: با توجه به تردیدها در مورد رعایت قوانین بینالمللی، تأمین سلاح برای این رژیم اشتباه است.
اقدامات بیملاحظه و فزاینده رژیم صهیونیستی در غزه و اخراج فلسطینیها از آنجا که توسط بنیامین نتانیاهو اعلام شد، فشار فزایندهای را بر دولت فدرال آلمان برای افزایش تحریم ها علیه اسرئیل وارد میکند. تاکنون، برلین در درجه اول منتظر مانده و خواستار کمکهای بشردوستانه بیشتر شده بود در حالی که به صادرات سلاح به اسرائیل ادامه میداد.
تا همین ژانویه گذشته دولت آلمان سلاحهایی به ارزش حدود 2 میلیون یورو به رژیم صهیونیستی صادر کرد.
رولف موتزنیخ، عضو پارلمان آلمان از حزب سوسیال دموکرات هم خواهان محکومیت شدیدتر اقدامات اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری است. موتزنیخ روز یکشنبه در مورد امتناع یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان از موافقت با بررسی توافقنامه همکاری با اسرائیل توسط کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت: من از پیوستن دولت آلمان به رأی تعداد زیادی از دولتهای اروپایی در این باره حمایت میکردم.
17 وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا هفته گذشته در بروکسل از چنین اقدامی حمایت کردند، که بخشی از آن به دلیل گزارشهای سازمانهای حقوق بشر و سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه میتواند منجر به آوارگی دائمی صدها هزار فلسطینی شود، بود.
رولف موتزنیخ، همچنین واکنش دولت آلمان به گلولهباران گروهی از دیپلماتهای اتحادیه اروپا در کرانه باختری در هفته گذشته را ناکافی توصیف کرد. موتزنیچ انتقاد کرد: دولت آلمان میتوانست سفیر اسرائیل را احضار کند. این کار در این حادثه بسیار مناسب بود به خصوص که این اولین بار نبود.
وی افزود: متاسفانه، نمایندگان دولت، از جمله اسلاف آنها، فرصت را برای روشنتر کردن این موضوع که چنین اقداماتی غیرقابل قبول هستند، از دست دادهاند.
روز یکشنبه، اسپانیا هم خواستار تحریم تسلیحاتی بینالمللی علیه اسرائیل برای پایان دادن به فاجعه انسانی و جنگ در نوار غزه شد. خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا در مادرید گفت: آخرین چیزی که خاورمیانه در حال حاضر به آن نیاز دارد، سلاح است.
آرمین لاشت، کارشناس سیاست خارجی حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز اقدامات اسرائیل را با توجه به سرعت پایین تحویل کمکها به نوار غزه نقض قوانین بینالمللی توصیف کرده است.
وی افزود: قوانین بینالمللی ایجاب میکند که حتی در جنگها نیز از مردم محافظت شود و به آنها غذا رسانده شود.
یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان هم وضعیت غزه را «غیرقابل تحمل» خواند.
انتهای پیام/