بستر رشد استعدادهای برتر حوزوی و دانشگاهی باید فراهم شود
اقتصاد ایران: قم- امام جمعه قم گفت: استعدادهای برتر حوزههای علمیه و دانشگاهها باید شناسایی شوند و در راستای اهداف کلان نظام اسلامی، بسترهای رشد و بهرهبرداری از ظرفیتهای آنها را فراهم آوریم.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری پیش از ظهر دوشنبه در دیدار با رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به نقش کلیدی نهاد آموزشوپرورش، اظهار کرد: آموزشوپرورش تنها یک نهاد آموزشی نیست بلکه نهادی زیرساختی و تمدنساز است و باید افزون بر ارائه آموزش عمومی، برای پرورش استعدادهای برتر سرمایهگذاری ویژهای صورت گیرد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دانشمندان امروز نیز زمانی دانشآموز کلاس اول بودند، اما با قرار گرفتن در مسیر صحیح توانستند به نوآوری، خلاقیت و ابتکار برسند و اگر این استعدادها به مرحله خودباوری برسند، در آینده مغزهای متفکر کشور خواهند شد و مسیر تمدنسازی اسلامی را هموار خواهند کرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تقدیر از نخبگان ایرانی که پس از تحصیل در خارج از کشور به میهن بازگشتهاند، ابراز کرد: اگر ما زمینه جذب استعدادهای برتر را فراهم نکنیم، زمینه مهاجرت آنها به دیگر کشورها فراهم است و البته ما با مهاجرت علمی مخالفتی نداریم، اما باید تلاش کنیم این افراد پس از کسب دانش بازگردند، چرا که این سرزمین بیش از هر جای دیگری به آنها نیاز دارد.
امام جمعه قم تأکید کرد: علم بهتنهایی کافی نیست و نظام جمهوری اسلامی رسالتی بر دوش دارد که صرفاً با علم محقق نمیشود و همچنین ما نیازمند دو بال علم و مسئولیتپذیری دینی هستیم تا اهداف انقلاب اسلامی به سرانجام برسد.
آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به برگزاری کنگره قرآنی مدارس سمپاد، گفت: اینکه به دانشآموزان با استعداد صرفاً توصیه شود مسائل خود را با مراجعه به قرآن حل کنند، ممکن است آسیبهایی در پی داشته باشد. رجوع به قرآن باید همراه با هدایت مربی و استفاده از منابع تفسیر معتبر باشد.
وی با استناد به آیه شریفه «وَأَنزَلْنَا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ»، افزود: طبق نص صریح قرآن، پیامبر مأمور به تبیین آیات است و ما نیز برای فهم صحیح قرآن باید به اهلبیت علیهمالسلام مراجعه کنیم ضمن اینکه بدون این مرجعیت تفسیری، برداشتهای شخصی از آیات ممکن است انحراف ایجاد کند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان با اشاره به اهمیت استعداد سنجی در نهادهای علمی کشور، تصریح کرد: شناسایی و هدایت نخبگان تنها محدود به مدارس نیست و در حوزههای علمیه و دانشگاهها نیز باید استعدادهای برتر را شناسایی کنیم و در راستای اهداف کلان نظام اسلامی، بسترهای رشد و بهرهبرداری از ظرفیتهای آنها را فراهم آوریم.