۸۸ نقطه در کردستان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی شدند

اقتصاد ایران: سنندج- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: ۸۸ نقطه مستعد برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در سطح استان شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدسعید سلطانی ظهر دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران رسانه‌های کردستان از فراهم شدن بستر لازم برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط مشترکین برق و سرمایه‌گذاران خبر داد.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل‌های سامانه «مهرسان»، تمامی مشترکین دارای انشعاب برق در کردستان می‌توانند تا دو برابر ظرفیت مصرف خود برای اخذ مجوز احداث نیروگاه خورشیدی اقدام کنند و مجوز احداث نیروگاه تا سقف ۲۰۰ کیلووات، در کمتر از ۲۴ ساعت کاری صادر خواهد شد.

سلطانی با اشاره به مزایای ثبت‌نام در سامانه مهرسان (به آدرس: https://mehrsun.satba.gov.ir)، تاکید کرد: متقاضیان مشمول خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال از وزارت نیرو خواهند شد که نرخ آن شامل تعدیل سالانه متناسب با نرخ تورم نیز می‌شود.

وی در خصوص نحوه ثبت درخواست‌ها توضیح داد: در شهرستان‌ها، درخواست‌ها به صورت مکتوب به مدیریت‌های توزیع برق شهرستان‌های تابعه تحویل داده می‌شوند و پس از بررسی، در کمتر از ۲۴ ساعت کاری به حوزه بازار تولید پراکنده مستقر در ستاد شرکت ارجاع داده می‌شوند.

سلطانی گفت: در سنندج نیز، متقاضیان می‌توانند مستقیماً به همین حوزه (زیرمجموعه معاونت بهره‌برداری و دیسپاچینگ) مراجعه کنند.

حمایت از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ‌تر و استفاده از اراضی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان افزود: برای نیروگاه‌هایی با ظرفیت بیش از ۲۰۰ کیلووات، سرمایه‌گذاران می‌توانند از زمین‌های شخصی یا اراضی منابع طبیعی استفاده کنند.

سلطانی اذعان کرد: در هر دو حالت، با مراجعه به مدیریت برق شهرستان‌ها یا حوزه مذکور در ستاد شرکت، بررسی‌های امکان‌سنجی انجام و متعاقباً ظرف ۷۲ ساعت کاری مجوز لازم برای استفاده از زمین صادر خواهد شد.

وی در خصوص نحوه سرمایه‌گذاری در اراضی منابع طبیعی بیان کرد: ابتدا استعلام لازم از منابع طبیعی اخذ و در صورت تأیید واگذاری، متقاضی می‌تواند از طریق «درگاه ملی مجوزها» اقدام به ثبت درخواست و آغاز فرآیند صدور مجوز کند.

وی در خصوص کاربری زمین‌های شخصی نیز اعلام کرد: اگر زمین دارای کاربری صنعتی باشد، تأییدیه از طریق درگاه ملی مجوزها اخذ می‌شود و در صورت کاربری کشاورزی، موضوع حفظ یا تغییر کاربری در کمیسیون ماده یک تبصره یک امور اراضی بررسی شده تا مجوز نهایی صادر شود.

سلطانی تاکید کرد: افراد دارای زمین شخصی با کاربری صنعتی یا کشاورزی می‌توانند با دریافت راهنمایی‌های لازم از حوزه تولید پراکنده در ستاد شرکت، نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.

چشم‌انداز روشن برای آینده انرژی کردستان

وی ادامه داد: با شناسایی ۸۸ نقطه مستعد و فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم، استان کردستان در مسیر تبدیل شدن به قطبی برای تولید انرژی خورشیدی گام برمی‌دارد.

وی گفت: چشم‌انداز پیش‌بینی شده برای استان، احداث ۲ هزار نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی با ظرفیت ۵ کیلووات و جذب سرمایه‌گذاری به ظرفیت ۱۳ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۴ است که می‌تواند تحولی بزرگ در تأمین پایدار انرژی و توسعه اقتصادی منطقه ایجاد کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ