ابتکار ۳۲ کشور برای رفع محاصره غزه با راهپیمایی به سمت این منطقه
اقتصاد ایران: فعالان مدنی از ۳۲ کشور جهان ابتکاری مبنی بر راهپیمایی جهانی برای ورود به غزه و شکستن محاصره رژیم صهیونیستی را آغاز کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ائتلافی متشکل از سندیکاها و جنبشهای همبستگی با غزه و مؤسسات حقوقی بین المللی از ۳۲ کشور جهان طرح موسوم به «پیادهروی جهانی به غزه» را آغاز کردهاند تا در اعتراض به اوضاع فاجعه آمیز انسانی در این منطقه که در پی محاصره و حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه که از حدود ۲۰ ماه پیش آغاز شده، وارد این منطقه شوند.
سیف ابو کشک رئیس ائتلاف بینالمللی ضد اشغالگری اسرائیل، اهداف این پیادهروی را توقف نسل کشی ملت فلسطین و تلاش برای ورود کمکهای انسانی به صورت مستقیم و فوری به غزه و درخواست برای رفع محاصره این منطقه دانست.
ابو کشک اعلام کرد که شرکت کنندگان در این پویش از ملیتهای مختلف هستند و بیشتر آنها از کشورهای غربی هستند و تنها جزو اقلیتهای مسلمان و عربی در این کشورها نیستند.
وی تصریح کرد که تعداد شرکت کنندگان در این پویش تاکنون از عدد ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است و گروههای کاری مختلف، جغرافیای موجود را برای بررسیهای لجستیک و ارتباط رسانهای با تمام زبانها و تقسیم جغرافیایی مسیرها دنبال میکنند.
شرکت کنندگان در این راهپیمایی، اهداف خود از انجام این پویش را تلاش برای نجات دادن ساکنان غزه از گرسنگی اعلام کرده و در مصاحبههای مختلف اهداف زیر را برای راهپیمایی خود بیان کردهاند.
۱- تلاش برای توقف نسل کشی در غزه که از طریق فعالیت جمعی و عملی برای توقف تجاوزها و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین به ویژه در زمینه گرسنه نگه داشتن آنها صورت میگیرد.
۲- ورود کمکهای بشردوستانه به صورت فوری و مستقیم و درخواست برای ورود کمکهای غذایی و پزشکی و نیازهای ضروری از طریق گذرگاه رفح.
۳- رفع محاصره غزه و بازگشایی غیر مشروط گذرگاه انسانی دائم و با ثبات برای ورود و خروج از غزه و از بین بردن موانعی که جلوی ورود کالاهای اساسی نظیر غذا و آب پاکیزه و سوخت و کمکهای بهداشتی را میگیرد.
۴- تحریک جامعه جهانی و افشای جنایتهای اشغالگران که از طریق یکپارچه سازی تلاشهای جامعه مدنی از کشورهای مختلف و مخالفت با توطئهگری دولتها و اعتراض به سکوت بینالمللی در قبال این جنایتها صورت میگیرد. این جریان از پارلمانهای کشورهای متبوع و عناصر سیاسی خواهد خواست تا به دولتها فشار وارد کنند و از افکار عمومی رسانههای بینالمللی خواهد خواست تا جنایتهای رژیم صهیونیستی را بیش از پیش افشا کنند.
۵ - محاکمه مسئولان تجاوزهای بینالمللی در غزه از طریق دادگاهی کردن تمامی افرادی که در جنایت علیه ملت فلسطین و نقض قوانین بینالمللی دست دارند. این ائتلاف از مؤسسات و سازمانهای بینالمللی خواهد خواست تا به مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود در قبال این جنایتها عمل کنند.
مسیر راهپیمایی
با توجه به اینکه شرکت کنندگان در این راهپیمایی از کشورهای متعدد جهان هستند، سازماندهی کنندگان این برنامه مسیرهایی را برای رسیدن این افراد به گذرگاه زمینی رفح واقع در مرز مصر تدارک دیدهاند.
ابوکشک در این زمینه میگوید که شرکت کنندگان بر اساس موقعیت جغرافیایی خود و بُعد مسافت و همچنین زبان و فرهنگهای مختلف به چندین گروه تقسیم میشوند و تمامی این گروهها از روز ۱۲ ژوئن به سمت قاهره حرکت خواهند کرد.
ادوارد کاماچو مسئول روابط بینالمللی شهر کاتالونیا در این رابطه میگوید که شرکت کنندگان در این راهپیمایی، با هزینه شخصی خود این سفر را انجام میدهند و تلاش خواهد شد کمترین حد از حمایت لجستیک از آنها فراهم شود.
ابو کشک میافزاید که این گروهها به قاهره و سپس به منطقه العریش خواهند رفت و پس از آن پیادهروی به سمت غزه آغاز خواهد شد.
وی میافزاید: ما مشکلات پیادهروی در صحرا را میشناسیم؛ اما مردم غزه در شرایطی زندگی میکنند که از ۲۰ ماه پیش تاکنون هیچ آب و غذا و دارویی ندارند و به همین علت تحمل این مشکلات برای حمایت از آنها برای ما ساده است.
ابوکشک حضور میدانی این ائتلاف را ابزاری برای افزایش فشارهای بینالمللی بر رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که عناصر حاضر در این ائتلاف در گذرگاه تحصن خواهند کرد و خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و ورود کمکهای انسانی به غزه خواهند شد.