فاجعه در بیمارستانهای غزه/ بیماران و مجروحان محکوم به مرگند
اقتصاد ایران: مدیرکل بیمارستانهای غزه با اشاره به نابودی کامل زیرساختهای بهداشتی این باریکه، تاکید کرد که از ۳۴ بیمارستان تنها ۱۰ بیمارستان کوچک و صحرایی توانستهاند فعالیت خود را آن هم به طور محدود حفظ کنند و بیماران و مجروحان محکوم به مرگ شدهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال گسترش حملات عامدانه و سیستماتیک ارتش رژیم صهیونیستی علیه مراکز پزشکی و بیمارستانهای غزه و از کار افتادن تعداد زیادی از آنها، دکتر محمد زقوت، مدیرکل بیمارستانهای غزه نسبت به وخامت فاجعه بهداشتی در این باریکه هشدار داده و اعلام کرد که بیمارستان اروپایی در خان یونس یکی از مهمترین بیمارستانها در جنوب نوار غزه با بیش از 650 تخت بود و یکی از مهمترین مراکز آنکولوژی محسوب میشد که مستقیماً هدف بمبارانهای ارتش اشغالگر قرار گرفته و زیرساختهای آن نابود شد.
دکتر محمد زقوت در اظهاراتی مطبوعاتی گفت: بیمارستان اروپایی به دلیل تخریب عامدانه شبکه آب و فاضلاب آن، ادامه بمباران بیمارستان توسط جنگندههای دشمن و آوارگی ساکنان مناطق اطراف، غیرقابل استفاده شده و از سرگیری فعالیت این بیمارستان در آینده نزدیک غیر ممکن است.
وی افزود: اکنون فشار سنگینی بر مجتمع پزشکی ناصر به عنوان تنها بیمارستان باقیمانده در جنوب نوار غزه وارد میشود و بعد از تعطیلی بیمارستان اندونزی، بیمارستان کمال عدوان و بیمارستان بیت حانون در شمال نوار غزه هم هیچ بیمارستانی در این منطقه فعال نیست.
این مقام پزشکی غزه تاکید کرد: تعداد بیمارستانهای فعال فعلی از 10 بیمارستان فراتر نمیرود که شامل بیمارستانهای کوچک و بیمارستانهای صحرایی میشوند و هیچ بیمارستان مجهزی فعال نیست، این در حالی است که پیش از جنگ 34 بیمارستان در غزه فعالیت میکردند. با توجه به افزایش تعداد تلفات ناشی از تجاوزات مستمر اشغالگران علیه غزه و کشتار و زخمی شدن صدها نفر در هر روز، امکانات کافی در بیمارستانها برای رسیدگی به مجروحان وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اشغالگران همچنان از ورود داروها، تجهیزات پزشکی، دستگاههای تنفس مصنوعی و دستگاههای اشعه ایکس به غزه جلوگیری میکنند و بیمارستانها قادر به پاسخگویی به موارد اضطراری نیستند. همچنین در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها هم چالشهای بسیار زیادی وجود دارد و بیمارستان ناصر مجبور شد بخش مراقبتهای ویژه را از 12 تخت به 42 تخت گسترش دهد که این هم اصلاً کافی نیست و بسیاری از افرادی که در این بخش بستری میشوند، به دلیل کمبود تجهیزات جانشان را از دست میدهند.
دکتر زقوت با اشاره به اینکه سیستم بهداشتی غزه از هم پاشیده، گفت: زیرساختهای بهداشتی در نوار غزه تقریباً به طور کامل نابود شده، بیمارستان الشفا دیگر به عنوان یک بیمارستان موثر نمیتواند فعالیت کند و تنها حدود 65 تخت دارد، بیمارستان المعمدانی و بیمارستان میدان هلال احمر هم از خدمت خارج شدهاند.
مدیرکل بیمارستانهای غزه هشدار داد که شیوع بیماری، سوء تغذیه و قحطی ناشی از محاصره و جلوگیری از ورود کمکهای پزشکی و غذایی در بحبوحه عدم وجود امکان خروج بیماران و مجروحان، تهدید بزرگی برای سلامت عمومی در این باریکه به شمار میرود.
انتهای پیام/