ارائه ۱۰۵ خدمت الکترونیکی در بنیاد شهید
اقتصاد ایران: معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از ارائه ۱۰۵ خدمت الکترونیکی در بنیاد شهید خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین آغاز به کار مرکز داده جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور معاون رئیسجمهور، وزیر ارتباطات و رئیس سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد.
ملک محمد نجفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران در آئین آغاز به کار مرکز داده جدید این بنیاد، با اشاره به اقدامات صورتگرفته در حوزه هوشمندسازی خدمات، گفت: به شکر خدا با همراهی ریاست سازمان و تلاشهای انجامشده در کمیته امنیت بنیاد شهید، در راستای تحقق دولت الکترونیک و هوشمندسازی خدمات، اقدامات مؤثری انجام شده است.
وی با بیان اینکه این اقدامات در راستای تسریع در ارائه خدمات به جامعه معزز ایثارگران و بهینهسازی این خدمات انجام شده، افزود: خوشبختانه در راستای اجرای ماده ۱۰۷ قانون برنامه هفتم توسعه، بنیاد شهید و امور ایثارگران جزو نخستین دستگاههایی است که مرکز داده خود را به زیرساخت یکپارچه ابری متصل کرده است.
ارائه ۱۰۵ خدمت الکترونیکی در بنیاد شهید
نجفی با اشاره به ارائه ۱۰۵ خدمت الکترونیکی در بنیاد شهید، گفت: در حال حاضر ۱۵ خدمت به صورت هوشمند ارائه میشود و در راستای تکمیل فرآیند هوشمندسازی، این اقدام مبارک در چهار ماه گذشته آغاز و اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.
وی ادامه داد: تاکنون دادههای بیش از ۴۰ سامانه به مرکز داده یکپارچه منتقل شده و این روند در حال تکمیل است. همچنین برخی خدمات از جمله بیمه تکمیلی، ثبتنام سراسری و خدمات درمانی اکنون بهصورت هوشمند از طریق زیرساختهای سازمانهای مرتبط در حال ارائه است.
در ادامه آئین آغاز به کار مرکز داده جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران، کریمی مشاور فناوری اطلاعات بنیادشهید با اشاره به ویژگیهای فنی و امنیتی این طرح اظهار داشت: در صورت خارج شدن مرکز از دسترس به هر دلیلی که احتمال آن بسیار کم است امکان ارائه خدمات از محلهای دیگر نیز وجود دارد.
وی افزود: سه مؤلفه اساسی برای این پروژه در نظر گرفته شده بود؛ نخست، استفاده از پلتفرم ابری بومی که خدمات آن در همین محل ایجاد شده و نقش مهمی در ارتباطات امن، رمزنگاری پیشرفته، سرعت بالا و تجمیع توان امنیتی کشور ایفا کرده است.
به گفته وی، هدف از اجرای این طرح، واگذاری کامل امور به یک شرکت خاص نبوده بلکه با الگوبرداری از تجارب سازمان پدافند غیرعامل و با تأکید بر استفاده از توان تخصصی داخلی، این پروژه به سرانجام رسیده است.
وی اضافه کرد: این پروژه دستاوردهای متعددی داشته که از جمله آنها میتوان به ایجاد زیرساخت برای مقابله با تهدیدات و مخاطرات سایبری و غیرسایبری اشاره کرد. در حوزه سایبری، اقدامات بهصورت لایهبهلایه و در قالب دفاع در عمق انجام شده است.
پایش ۲۴ ساعته شبکه از طریق مرکز عملیات امنیت
وی با اشاره به پایش ۲۴ ساعته تمامی اتفاقات شبکه از طریق مرکز عملیات امنیت، گفت: تمامی رویدادهای ورودی و خروجی شبکه بهطور مستمر رصد و هشدارهای لازم صادر میشود. این مرکز همچنین قابلیت اتصال به مراکز عملیات ارتباطات و سایر سازمانها را دارد.
وی همافزایی بین سازمانی را یکی دیگر از نکات مثبت این پروژه دانست و گفت: با همکاری سازمان فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات، سازمان پدافند غیرعامل، شرکت مخابرات ایران و بهویژه تلاشهای جناب اوحدی، موفق شدیم پروژهای ملی را به ثمر برسانیم که انشاءالله دستاوردهای آن برای خانوادههای معظم شهدا باشد.
جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در آئین آغاز بهکار مرکز داده جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اهمیت پایداری خدمات ارتباطی، گفت: این پروژه نشان داد همه ما پیرو مسیر مقدس خدمترسانی به خانواده معظم شهدا هستیم و این مسیر با امنیت همراه شده است.
جعفرپور با بیان اینکه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امکانات زیادی در کشور وجود دارد، گفت: وزارت ارتباطات با مدیریت و بهرهبرداری بهینه از این منابع، اقداماتی مؤثر انجام داده است. یکی از این اقدامات، حرکت بهسمت ابریسازی است که در سطح جهانی نیز مورد توجه قرار گرفته و منجر به کاهش هدررفت منابع، انرژی و تجهیزات میشود.
وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پلتفرمهای ابری داخلی و امن، گفت: با این ظرفیتها میتوان سرویسهای توزیعشده ابری را تحت مدیریت واحد ارائه داد. ورود سازمان پدافند غیرعامل به این حوزه نیز بسیار مهم و قابلتقدیر است.
جعفرپور با اشاره به اهمیت امنیت در این حوزه گفت: شبکههای ایران همواره هدف حملات جهانی بودهاند و در این مسیر دشوار، استفاده از ارتباطات اختصاصی و پلتفرمهای امن در شرکت مخابرات میتواند راهگشا باشد.
وی ضمن ابراز خرسندی از مشارکت شرکت مخابرات ایران در این پروژه، تأکید کرد: تمام تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات به خانواده بزرگ بنیاد شهید و مردم عزیز ایران بهکار خواهیم گرفت.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در آئین افتتاح مرکز داده بنیاد شهید و امور ایثارگران، با اشاره به سالگرد آزادی خرمشهر و اهمیت توسعه فناوری اطلاعات در کشور، گفت: فناوری اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، نقش مهمی در رفاه و ارائه خدمات در حوزههای مختلف دارند و این موضوع نیازمند هماهنگی و ایجاد زیرساختهای مشترک همچون ابرهای ملی است.
وی با تأکید بر ضرورت تمرکز داراییها و دادهها افزود: متمرکز کردن دادهها منجر به افزایش ارزش داراییها میشود، اما این تمرکز، توجه به مقوله امنیت را بهطور جدی ضروری میسازد.
فناوریهای وارداتی میتوانند ابزار نفوذ بیگانگان باشند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به چهره جدید تهدیدات در حوزه الکترونیک و سایبری گفت: در ادبیات نوین امنیتی، با تهدیدات پنهانی مواجه هستیم که در فناوریها جاگذاری شدهاند. انفجار پیجرها در لبنان را نمادی از این تهدیدات است که نشان میدهند فناوریهای وارداتی میتوانند ابزار نفوذ بیگانگان باشند.
وی افزود: کشور ما بهدلیل حمایت از محور مقاومت و مبارزه با استکبار، در معرض تهدیدات بیشتری قرار دارد و لازم است با تجهیز آزمایشگاههای تشخیص پیشرفته، امکان تجزیه و تحلیل همه سامانهها پیش از استفاده فراهم شود تا از نبود آسیبهای سختافزاری یا نرمافزاری اطمینان حاصل شود.
سردار جلالی بر لزوم تقویت توان داخلی تأکید کرد و گفت: اگر در این زمینه ضعف داشته باشیم، باید بر استفاده از محصولات و تجهیزات بومی تمرکز کنیم؛ زیرا امنیت واقعی زمانی محقق میشود که معماری و ابزارها در داخل کشور تولید شده و امکان نظارت، اصلاح و پیگیری وجود داشته باشد.
سردار جلالی تأکید کرد: راهبرد جدی و پدافندی کشور استفاده از ظرفیتهای امنیتی داخلی و رعایت ضوابط معماری امنیتی و دفاعی است. امنیت یک مفهوم نسبی است و تهدیدات سایبری پویا و متغیر هستند؛ بنابراین حفظ امنیت نیازمند استمرار توجه و تقویت زیرساختهای بومی است.