تحقق رشد زنان انقلاب اسلامی در مخیله غربیها نمیگنجد
اقتصاد ایران: مدیر گروه مطالعات اسلامی زنان پژوهشگاه مطالعات اسلامی میگوید: امامین انقلاب نهتنها در بیانات خود جامعه را به حفظ کرامت زن سوق دادند؛ بلکه در عرصهی حکمرانی نیز حقوق زن را در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی احیا کردند.
ریحانه کارپرور، مدیر گروه مطالعات اسلامی زنان پژوهشگاه مطالعات اسلامی، در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نگاه کرامتمحور اسلام به زنان و اهتمام اندیشهای امامین انقلاب به این قشر نقشآفرین گفت: نگاه بلند امامین انقلاب اسلامی نسبت به جایگاه و کرامت زن ژرف و ارزشمند است، این نگاه برخاسته از آیات قرآن کریم است و در آن، زن و مرد در معیار ارزشگذاری دینی تفاوتی ندارند.
وی تصریح کرد: بر اساس آیهی شریفه «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ»، معیار کرامت و برتری نزد خداوند، تقوا است و نه جنسیت؛ امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز بر پایه این اصل قرآنی، نگاه خود را سامان بخشیدند و آن را در عرصههای مختلف همچون تعلیم، تربیت، خانواده، اجتماع و سیاست، بروز و ظهور دادند.
عضو گروه علمی مطالعات اسلامی جامعةالزهرا خاطرنشان کرد: امامین انقلاب نهتنها در بیانات خود جامعه را به حفظ کرامت زن سوق دادند؛ بلکه در عرصهی حکمرانی نیز حقوق زن را در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی احیا کردند. همین نگاه، موجب رشد چشمگیر زنان در ایران شد؛ بهگونهای که حتی مورد تعجب و اذعان جریانهای فمینیستی خارج از کشور قرار گرفت.
وی با اشاره به نمونهای از این واکنشها عنوان کرد: در جایی خواندم که یکی از نمایندگان جریانهای فمینیستی خارج از کشور اظهار کردند کاری که ما میخواستیم در حوزه بهداشت و آموزش برای زنان ایرانی در پنجاه سال انجام دهیم، امام خمینی(ره) در پنج سال محقق ساختند. این رشد سریع و معنادار، نتیجه نگاهی الهی، قرآنی و متوازن به جایگاه زن است که در اندیشه بنیانگذار انقلاب و رهبر معظم انقلاب نهادینه شده و هنوز نیز ادامه دارد.
شخصیت حضرت معصومه(س) الگوی عملی بانوان طلبه
کارپرور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بر ضرورت الگوگیری بانوان طلبه از سیره علمی، معنوی و اجتماعی بانوان بزرگ دینی به ویژه حضرت فاطمه معصومه(س) تأکید کرد و گفت: شناخت اولویتهای زمانه، تلاش در راه دین و مجاهدت در مسیر ولایت از مؤلفههای اصلی اثرگذاری فرهنگی و تربیتی بانوان طلبه در جامعه امروز است.
وی با تأکید بر لزوم تقویت بنیه علمی بانوان طلبه اظهار کرد: حضرت معصومه(س) در عالیترین سطح علمی قرار داشتند و از محضر پدر بزرگوارشان امام موسی کاظم(ع) بهره فراوان برده بودند، تا آنجا که پاسخ علمی ایشان به پرسش یاران پدرشان، تحسین امام را برانگیخت و جملهی ماندگار «فداها ابوها» از سوی آن حضرت صادر شد. این جمله نشان روشنی از تأیید علمی ایشان بود و به خوبی جایگاه علمی و معرفتی حضرت معصومه را آشکار میسازد.
مدیر گروه مطالعات اسلامی زنان پژوهشگاه مطالعات اسلامی با اشاره به این که بانوی طلبه، پیش از آنکه در اجتماع اثر تربیتی و معنوی داشته باشد، باید خود را در عرصه علمی تقویت کند، افزود: بدون کسب علم و فضیلت، اثرگذاری معنوی نه ممکن است و نه مقبول، و در واقع، سالبه به انتفاء موضوع خواهد بود.
کارپرور با اشاره به سفر تاریخی حضرت معصومه(س) از مدینه به ایران خاطرنشان کرد: آن حضرت با تشخیص صحیح مسئلهی اصلی زمان خود که همانا غربت و مهجوریت ولیّ خدا بود، رنج سفر را به جان خریدند؛ در آن دوران، این سفر نه تنها ساده نبود؛ بلکه برای یک بانوی مجرد، کاری دشوار و پرخطر محسوب میشد.
وی اضافه کرد: اما حضرت، آگاهانه و با هدف دیدار برادر و حمایت از امام زمان خویش، این مسیر پرزحمت را طی کردند. این حرکت، تنها یک سفر خانوادگی نبود؛ بلکه یک اقدام جریانساز و اجتماعی در حمایت از ولایت و برای پاسخ به یک نیاز اساسی زمانه بود.
کارپرور گفت: حضرت معصومه(س) با این اقدام، نهتنها به یک امر سیاسی و اجتماعی پاسخ دادند، بلکه با عمل خود، الگویی عینی از نقش اجتماعی زن مؤمنه ارائه کردند که تا امروز ماندگار مانده است.
وی با بیان اینکه بانوان طلبه امروز نیز باید همان مسیر را ادامه دهند، ابراز کرد: بانوی طلبه باید مسائل دینی و اجتماعی اولویتدار جامعه را به درستی شناسایی کرده و برای حل آنها، سختی و مجاهدت را پذیرا باشد.
عضو گروه علمی مطالعات اسلامی جامعةالزهرا در پایان به وظیفه بانوان حوزوی در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: همانگونه که حضرت معصومه(س) برای دفاع از امام خویش سختی سفر را پذیرفتند، بانوان طلبه امروز نیز باید برای صیانت از دین و خدمت به جامعه مؤمنین، از آسایش خود بگذرند و مسئولیتهای سنگین اجتماعی را با آگاهی و شناخت به دوش بکشند.
انتهای پیام/