حسینزاده: تنها ۱۰ درصد جمعیت هدف تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی است
اقتصاد ایران: معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی گفت: از ۳۰ میلیون جمعیت با احتساب شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تنها ۱۰ درصد جامعه هدف را پوشش داده است.
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم حسینزاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در آئین بیستمین سال تأسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: امیدوارم این صندوق بتواند در سالهای پیش رو با موفقیتهای بیشتری روبرو شود و جامعه تحت پوشش خود را افزایش دهد.
وی افزود: یکی از ارکان و برکات دولت وفاق، حضور آقای حیدری در دولت است که انسانی فاضل و شخصیت برجسته است که با مفاهیم حوزه جامعه شناسی درک و شناخت عمیقی دارد، مطمئن هستم با حمایتهای او این صندوق مسائل نظام کار و رفاه اجتماعی کشور و حتی مسئله فقر به مناسبات درست و دقیق خواهد رسید.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه هیچ کشوری در خاورمیانه به اندازه جمهوری اسلامی در حوزه روستا سرمایهگذاری نکرده است، یادآور شد: احساس میکنم درک و فهم ما از موضوع، فهم درستی نبوده و اساساً به سمت موضوعات صرفاً کالبدی و فیزیکال رفتهایم. توسعه را بیشتر در ابعاد رشد مورد توجه داشتیم تا حوزههای انسانی اشتغال و اشتغال پایدار همچنین بیمه نیز یکی از این موارد میتواند باشد.
حسینزاده به جمع حدود ۳۰ میلیونی با احتساب شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت که میتوانند تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستاییان باشند، اشاره کرد و افزود: تاکنون ۱۰ درصد از این جمعیت تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند، فکر میکنم باید حوزه وظایف و خدمات را به توسعه روستایی و عشایر و حتی برای شهرهای کوچک با تغییر نگرش برای تحقق توسعه زیرساختی، ارتقا دهیم.
وی در همین رابطه اضافه کرد: باید امنیت و آرامش اقتصادی که از بیمهها ناشی میشود را در روستاها توسعه دهیم.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به الگوی دیگر کشورها در رابطه با توسعه روستاها اشاره کرد و گفت: در بررسی اقدامات سایر کشورها متوجه شدم که کشور چین و هندوستان اقدامات ارزندهای در حوزههای بیمهگذاری انجام دادند و امیدوارم با مطالعات تطبیق و الگوبرداری از کشورهایی که در این مسیر موفق بودهاند، از دانش، رویکردها کارکردهای سایر چرا که قرار نیست ما چرخ را مجدد اختراع کنیم.
حسین نژاد همچنین به بدهیهای دولت به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان پرداخت و ادامه داد: امیدوارم بدهیهای دولت به به این صندوق کاهش یابد تا بتواند سالتهای واقعی خود را محقق کند. چرا که ضریب امنیت و پایداری صندوق روستاییان افزایش مییابد و این نوید اطمینان و اعتماد بیشتر جامعه روستایی و عشایر را افزایش داده تا بیشتر به سمت پوشش این بیمه قرار بگیرند.
وی در بخشی از سخنانش تصریح کرد: به زعم خودم ما اینجا ننشستهایم که ۲۰ سالگی این صندوق را جشن بگیریم زیرا باور قلبی و ایمان من است که در بسیاری از کشورها در زمان شکلگیری نطفه بچه تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و حق بیمه دریافت میکند و این حق باعث میشود هزینهها این بچه تا طی کردن دوران خردسالی پرداخت شود.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همین رابطه ادامه داد: به نظرم بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر میتواند قلب تپنده امنیت و آرامش جامعه روستایی و عشایر باشد تا این اطمینان را داشته باشند که در دوران بازنشستگی با اطمینان خاطر باقی عمر خود را طی کنند، در حالی که در واقعیت فعلاً شرایط این نیست و امنیت پایدار توسط این صندوق برای روستاییان و عشایر ایجاد نشده است.
حسینزاده به جامعه هدف مشترک در حوزه ماموریتی خود با فعالیتهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستایان و عشایر اشاره کرد و گفت: چه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم و وزارت کار در اکثر موارد اکثر موارد جامعه همپوشان بسیار وسیعی داریم، در شهرهای مرزی، روستاها و مناطق محروم که کار تیمی قوی منسجم ما میتواند منافع بیشتری برای کشور داشته باشد. این صندوق هم میتواند فصل مشترک همکاریهای ما باشد.
وی خاطرنشان کرد: آمادگی این را داریم تا آغاز فصل جدیدی را با وزارت کار آغاز کنیم و گام محکمی برای جامعه روستایی برداریم و سعی میکنیم اعتماد و اعتقاد روستاییان را به سمت خود جلب کنیم، با این اعتماد میتوانیم خدمات بیشتری به این جامعه ارائه دهیم.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به یکی از سفرهایش در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: وارد منزلی شدم که فرزند خانواده که آقایی میانسال بود، هشت فرزند داشت و مادر خود را با اشاره دست نشان داد و گفت مادرم ۹ بچه دارد و گفت که ما ۱۷ نفر همگی پشت دار قالی بودهایم. اکثر این افراد زنان بودند و همه آنها از هیچ نوع بیمهای برخوردار نبودند.
حسینزاده در همین رابطه تاکید کرد: این یعنی انسانهایی که همه عمر و هستی خود را در راه هویت ملی به نام فرش گذاشتند، انسانهایی که عمر خود را برای تولید سرمایه برای خانواده گذاشتهاند و زنانی که بالاترین نقش را در تولید ناخالص روستایی داشتند هیچ بیمهای برخوردار نیستند و این برای ما بسیار دردآور است، زنان دیده نمیشوند اما مردان به عنوان سرپرست خانوار دیده میشوند. باید نگاهمان را به موضوع تغییر دهیم.