دستگاه‌ها به‌جای حمایت از حلقه‌های میانی، آنها را مصادره می‌کنند

اقتصاد ایران: قزوین - فعال فرهنگی گفت: نقش دستگاه‌ها در حمایت از حلقه‌های میانی با مصادره کردن حلقه‌های میانی متفاوت است و اغلب شاهد آن هستیم که دستگاه‌ها بجای حمایت، حلقه‌های میانی را مصادره می‌کنند.

مونا مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر که به مناسبت ششمین سالروز سخنرانی مقام معظم هبری در رابطه با توجه به حلقه های میانی برا تحقق بیانیه گام دوم انقلاب انجام شد، اظهار کرد: اولین‌بار در خردادماه سال ۹۸ در یک دیدار دانشجویی رهبر انقلاب در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب صحبت می‌کنند و مطرح می‌کنند که ما به چهار نقطه اشاره کردیم به تعبیر دیگر یک تصویرسازی در خصوص انقلاب اسلامی اتفاق افتاد که چهار نقطه مهم داشت.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: نقطه اول در خصوص عظمت انقلاب، نقطه دوم عظمت راه طی شده و کارکرد انقلاب، نقطه سوم عظمت چشم‌اندازی که باید به آن برسیم و نقطه چهارم در خصوص عظمت نقش نیرو جوان متعهد بود.

وی افزود: طبق منویات رهبر انقلاب برای رسیدن به آن چشم‌انداز نیازمند حرکت عمومی داریم و نیاز داریم عموم مردم به‌سوی چشم‌انداز حرکت کنند و رهبر انقلاب تبیین چشم اندازه و حرکت‌دادن مردم به‌سوی چشم‌انداز را نقش حلقه‌های میانی تعریف می‌کنند.

حلقه‌های میانی درگیر ساختارهای اداری نیستند

این فعال فرهنگی تأکید کرد: حلقه‌های میانی هستند که می‌توانند جامعه را به‌سوی چشم‌انداز هدایت کنند، وجه تمایز حلقه‌های میانی با دولت‌ها در این است که حلقه‌های میانی درگیر ساختارهای اداری نیستند و با پویایی خود می‌توانند جامعه را به‌سوی چشم‌انداز هدایت کنند.

وی ادامه داد: دولت‌های مختلف در خصوص مردمی سازی و توجه به حلقه‌های میانی رویکردهای متفاوتی داشتند، برخی دولت‌ها از جمله دولت سیزدهم نسبت به مردمی سازی و استفاده از حلقه‌های میانی در حکمرانی بسیار تأکید داشت و حمایت از این موضوع نیز به صراحت وجود داشت اما به زعم این حمایت‌ها باز هم مسیر مدنظر رهبری تاکنون محقق نشده چراکه مسیر مدنظر رهبری نشان می‌دهد که حلقه‌های میانی اساساً نباید منتظر دولت‌ها بمانند.

مرادی ابراز کرد: ساختار مدنظر رهبری در خصوص حلقه‌های میانی ساختاری پویا است که بدون حمایت از دولت‌ها حرکت می‌کند تا جامعه را به‌سوی چشم‌انداز هدایت کند.

وی افزود: از زمان سخنرانی رهبری تاکنون سه دولت روی کار آمده و در هر سه دولت نهادهای مردمی مختلف و سمن‌ها نیز مورد حمایت واقع شدند؛ اما سوال این است که آیا تمام این مجموعه‌ها ذیل حلقه‌های میانی قرار دارند؟ جواب به این سوال منفی است.

این فعال فرهنگی یادآور شد: اگر چه تمام این گروه‌ها دارای ساختاری پویا و بدون حمایت دولت هستند و ماهیت مردمی دارند؛ اما نکته اصلی رهبری در خصوص حلقه‌های میانی این است که این اقشار آحاد مردم جامعه را به‌سوی چشم‌انداز حرکت می‌دهند حال سؤال از دولت‌ها این است که آیا هر تشکل مردمی و گروه ذیل حلقه‌های میانی قرار می‌گیرد یا نه؟

وی خاطرنشان کرد: در برهه‌ای از زمان‌های مختلف حلقه‌های میانی نقش بسزایی را ایفا کردند که مصداق این موضوع در زمان کرونا و حرکت مردمی برای خدمت‌رسانی به مردم مشهود بود و جامعه تبدیل به اجتماعی شد که مردم بدون چشم داشت برای یکدیگر همدلی کردند و این موضوع یکی از قله‌های تمدنی است که ما در نظر داریم به آن دست پیدا کنیم و لازم است این موضوعات در ارکان دیگر نیز لحاظ شود.

مرادی گفت: رهبر انقلاب جوانان را مخاطب قرار داده و به آنها تأکید دارند که برای رسیدن به چشم‌انداز و حرکت در آن مسیر ابتدا باید صحنه را بشناسند، جهت‌گیری درست داشته باشید، نقطه هدف را انتخاب کرده و سپس کار عملیاتی داشته باشید که این موضوع در جریان کرونا مشهود بود که نتیجه این اقدامات به مواسات و همدلی بود.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: استان قزوین از کشور مجزا نیست و ما در مواردی از جمله فعالیت‌های جهادی در مناطق محروم نسبت به کشور پیشران نیز بوده‌ایم، برنامه و فعالیت‌های گروه‌های جهادی در ایام کرونا نیز گاهی قزوین پیشران بود و در برخی موارد جلوه ویژه نیز داشت که این نشان می‌دهد این ظرفیت در استان وجود دارد.

وی در ادامه مطرح کرد: اما گاهی شاهد آن هستیم که برخی ساختارهای اداری به نام ساماندهی حرکت‌های مردمی این گروه‌های مردمی را به بازوهای اجرایی خود تبدیل می‌کنند به تعبیر دیگر به‌جای آنکه حلقه میانی آزادی عمل داشته باشد و بتواند با خلاقیت خود صحنه را شناخته و طراحی عملیات کند به بازی اجرایی دستگاه خاصی تبدیل می‌شود و این بزرگ‌ترین آسیب در حوزه حلقه‌های میانی است.

مرادی ابراز کرد: نقش دستگاه‌ها در حمایت از حلقه‌های میانی با مصادره کردن حلقه‌های میانی متفاوت است که اغلب شاهد آنیم که دستگاه‌ها بجای حمایت حلقه‌های میانی را مصادره می‌کنند که این موضوع بسیار آسیب‌زا بوده و یکی از موانع اجرای صحیح نقش‌ها و وظایف است.

ساختارهای اداری دست‌وپاگیر حلقه‌های میانی را مسیر خود خارج می کند

وی در ادامه تأکید کرد: مصادره در شرایطی رخ می‌دهد که جهت‌گیری حلقه‌های میانی توسط دستگاه‌های اداری و اجرایی تعریف می‌شود و این دستگاه‌ها وظایف خود را به حلقه‌های میانی واگذار می‌کند.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: ساختارهای اداری دست‌وپاگیر و اقدام مصادره‌ای دستگاه‌ها سبب می‌شود تا حلقه‌های میانی از مسیر خود خارج شده و در نتیجه دستگاه‌ها این اقدامات را به‌عنوان عملکرد خود گزارش دهند و با توجه به اینکه فرایند به گزارش کار منتهی می‌شود ناگزیر دستگاه‌ها به حلقه‌های میانی جهت‌دهی نیز می‌کنند.

راز بقای حلقه های میانی عدم وابستگی به دولت است

وی افزود: دولت‌ها نباید نقش حمایت‌گری را با تولی‌گری اشتباه کنند، دولت نباید متولد حرکت‌های مردمی باشد بلکه باید در صدد حمایت از آنها گام بردارد؛ رهبری به حلقه‌های میانی تأکید دارند که خودشان جهت‌گیری، شناخت موقعیت، برنامه‌ریزی و اقدام عملی داشته باشد و زمانی که ذیل دستگاه‌ها حرکت می‌کند نمی‌تواند این ارکان را مستقل پیش ببرد و مطیع دولت می‌شود.

مرادی در پایان گفت: راز بقای حلقه های میانی عدم وابستگی به دولت است چراکه دولت‌ها متغییرند و هریک دیدگاه متفاوتی دارند اما حلقه‌های میانی باید به تناسب موقعیت و بدون وابستگی بتوانند اهداف خود را پیش ببرند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ