آسیای مرکزی از پاکستان و افغانستان به آب‌های گرم وصل می‌شود

اقتصاد ایران: وزیر خارجه پاکستان از نهایی شدن پروژه‌های کلان منطقه‌ای خبر داد و گفت کشورهای آسیای مرکزی از طریق خاک پاکستان و افغانستان به آب‌های گرم دسترسی خواهند یافت.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «محمد اسحاق دار» وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد کشورهای آسیای مرکزی به‌زودی از طریق خاک پاکستان و افغانستان به آب‌های گرم راه خواهند یافت. این دسترسی بخشی از پروژه‌های ترانزیتی و اقتصادی مشترک با چین است.

وی به خبرنگاران گفت که «قرار است دور جدید گفت‌وگوهای استراتژیک بین اسلام‌آباد و پکن با حضور وزیر خارجه چین در اسلام‌آباد برگزار شود.»

اسحاق دار تأکید کرد که پروژه ریلی سه‌جانبه میان پاکستان، افغانستان و ازبکستان به‌زودی نهایی خواهد شد. همچنین مذاکرات درباره گسترش طرح اقتصادی «کمربند و جاده» چین به خاک افغانستان و ساخت بزرگراه پیشاور به کابل نیز آغاز می‌شود.

وزیر خارجه پاکستان تصریح کرد: «اگر چین دو بزرگراه پیشاور–کابل و کراچی–سکر را احداث کند، راه آسیای مرکزی به آب‌های گرم بسیار کوتاه‌تر می‌شود و بندر گوادر در این میان نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.»

 

 

وی همچنین درباره تسهیل سفر افغان‌ها به پاکستان گفت: «اتباع افغانستان می‌توانند با پرداخت 100 دلار از کنسولگری‌های ما ویزا دریافت کرده و به پاکستان سفر کنند.»

اسحاق دار در بخشی از سخنان خود به سازمان سارک نیز اشاره کرد و اظهار داشت: «اهداف این سازمان به‌دلیل رفتارهای خصمانه هند علیه پاکستان شکست خورده است.»

پروژه اقتصادی «کمربند و جاده» که چین آن را هدایت می‌کند، سال‌هاست با هدف اتصال شرق و غرب آسیا، اروپا و آفریقا توسعه یافته است. پاکستان با موقعیت ژئواستراتژیک خود، یکی از اصلی‌ترین مسیرهای این طرح است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ