۴۱ گونه جانوری استان مرکزی در معرض تهدید و نابودی است

اقتصاد ایران: اراک- سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بر اساس مطالعات علمی انجام شده ۴۱ گونه جانوری در این استان در معرض تهدید نابودی قرار دارد که این مهم نیازمند تدبیر ویژه است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر انصاری شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی وضعیت تنوع زیستی استان مرکزی اظهار کرد: روز جهانی تنوع زیستی در تقویم بین‌المللی محیط زیست فرصتی فراهم می‌کند تا جامعه علمی، سیاست‌گذاران و نهادهای مدنی اهمیت پاسداری از گوناگونی زیستی به‌عنوان زیربنای حیات را بازتاب دهند.

وی افزود: شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی با عنوان «هماهنگی با طبیعت و توسعه پایدار» بر لزوم هم راستایی توسعه اقتصادی با حفاظت از اکوسیستم‌ها و گونه‌های زیستی تاکید دارد.

سرپرست اداره کل محیط حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: نوع زیستی، سرمایه طبیعی کلیدی در سه سطح ژنتیکی، گونه‌ای و اکوسیستمی است و نقشی حیاتی در امنیت غذایی، سلامت عمومی، تعدیل اقلیم و خدمات بوم‌سازگانی ایفا می‌کند که با این حال روند شتابان تخریب زیستگاه‌ها، بهره‌برداری ناپایدار از منابع، آلودگی، تغییرات اقلیمی و گونه‌های مهاجم سرعت زوال این سرمایه را افزایش داده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: این استان دارای ۱۳ منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور است که ۳۰۶ هزار و ۹۹۸ هکتار وسعت دارد و در خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است و نماد تنوع زیستی استان مرکزی کل (پازن) است.

انصاری بیان کرد: تاکنون ۴۰۳ گونه مهره دار شامل ۶۳ گونه پستاندار، ۲۶۴ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست، ۱۷ گونه ماهی بومی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در استان شناسایی شده است

وی با اشاره با ین که تنوع زیستی به عنوان ارزشمندترین گنجینه حیات بشری و سرمایه‌های طبیعی هر منطقه است که حراست و ارتقای آن در کیفیت چرخه زیستی و حیات نقش مهم و کلیدی دارد، افزود : .بر اساس اطلاعات اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست (IUCN) ۱۵ گونه جانوری ایران در معرض انقراض شدید قرار دارد که ۲ گونه آن در زیستگاه‌های استان مرکزی زیست می‌کنند.

انصاری بیان کرد: استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوه‌های زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم‌های متنوع برخوردار است و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده در استان مرکزی، ۱۷ گونه پستاندار، ۲۲ گونه پرنده و ۲ گونه خزنده در معرض تهدید نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه تالاب میقان و رودخانه شرا از مهم‌ترین اکوسیستم‌های آبی و اولویت‌های حفاظتی این استان هستند، گفت: این تالاب زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر و گونه‌های مختلف آبزی است و نقش مهمی در تعادل زیستی و تأمین منابع آب منطقه ایفا می‌کند و به همین دلیل، برنامه‌های حفاظتی ویژه‌ای برای حفاظت از این تالاب و رودخانه در دست اقدام است.

انصاری افزود: در راستای بهبود نظارت و پایش وضعیت مناطق و حیات‌وحش استان، سیستم‌های پایش هوشمند در مناطق تحت مدیریت استان (پارک ملی هفتاد قله) راه‌اندازی شده است و این سیستم‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین، به‌طور دقیق و سریع وضعیت اکوسیستم‌ها و جمعیت‌های حیات‌وحش را نظارت کرده و امکان واکنش به موقع به تهدیدات احتمالی را فراهم می‌کنند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: حفظ محیط زیست و تنوع زیستی امری همگانی و مستلزم هم‌افزایی بیشتر مردم و مسئولان است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ