طالبان: چین جایگاه ویژهای در سیاست خارجی افغانستان دارد
اقتصاد ایران: مشاور وزیر خارجه طالبان اظهار داشت که چین در سیاست خارجی امارت اسلامی نقش برجستهای دارد و سفر اخیر امیرخان متقی به پکن، نشانهای از رویکرد متوازن طالبان در تعامل با کشورهای منطقه است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «ذاکر جلالی» مشاور وزیر خارجه طالبان، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به سفر «امیرخان متقی» وزیر خارجه هیئت حاکمه افغانستان به چین نوشت که «این اقدام نشاندهنده دقت و بصیرت امارت اسلامی در پیشبرد سیاست خارجی متوازن است که بهخوبی فرصتها و حساسیتها را مدیریت میکند.»
وی افزود که در جریان این سفر، علاوه بر دیدار دوجانبه بین امیرخان متقی و وزیر خارجه چین، یک نشست سهجانبه نیز میان وزرای خارجه افغانستان، چین و پاکستان برگزار شده است.
جلالی در ادامه، دلایل جایگاه ویژه چین در سیاست خارجی طالبان را چنین برشمرد:
1 - چین یک قدرت اقتصادی نوظهور در جهان است؛
2 - از شرکای تجاری مهم افغانستان محسوب میشود؛
3 - در امور داخلی افغانستان دخالت نکرده است؛
4 - نخستین کشوری بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت، تعامل رسمی با حکومت جدید را آغاز کرد؛
5 - نقش چین میتواند در بهبود روابط افغانستان و پاکستان نیز مؤثر باشد.
مشاور وزیر خارجه طالبان همچنین تأکید کرد که سفر اخیر امیرخان متقی به چین، یک نقطه عطف در مناسبات دوجانبه محسوب میشود و میتواند مسیر همکاریهای اقتصادی و سیاسی آینده را هموار کند.
سفر وزیر خارجه طالبان به چین بخشی از سلسله دیدارهای متقی با مقامات کشورهای منطقهای و همسایه افغانستان است.
چین بهعنوان یکی از قدرتهای اقتصادی جهان، از کشورهایی است که بلافاصله پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اگوست 2021، تماسهای رسمی خود با کابل را حفظ کرد و بر حفظ ثبات منطقهای تأکید ورزید.
پکن همچنین علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در پروژههای زیربنایی و معادن افغانستان ابراز داشته است و تلاش دارد از طریق ابتکارهای دیپلماتیک مانند نشستهای سهجانبه، نقش فعالی در ایجاد ثبات در مرزهای افغانستان و پاکستان ایفا کند.
انتهای پیام/.