تمدید عملیاتهای ارتش آلمان در کوزوو، بوسنی و لبنان
اقتصاد ایران: کابینه دولت فدرال جدید آلمان تمدید ماموریتهای خارجی ارتش این کشور در کوزوو، بوسنی و هرزگوین و لبنان را تصویب کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه دی سایت، دولت آلمان قصد دارد ماموریتهای خارجی ارتش آلمان در کوزوو، بوسنی و هرزگوین و لبنان را تمدید کند. این مصوبه باید توسط مجلس فدرال آلمان هم تصویب شود.
دولت آلمان تمدید این ماموریت های نظامی در خارج از کشور را تصویب کرده است. این امر بر ماموریت نیروهای حافظ صلح ناتو (KFOR) در کوزوو، ماموریت اتحادیه اروپا (EUFOR Althea) در بوسنی و هرزگوین و ماموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (UNIFIL) در سواحل لبنان تأثیر میگذارد.
استفان کورنلیوس، سخنگوی دولت آلمان در توجیه این اقدام در این باره اظهار داشت که آلمان به این وسیله تعهد مستمر خود را به صلح و ثبات در منطقه مورد تاکید قرار می دهد. وی تاکید کرد: محدودیتهای پرسنلی بدون تغییر باقی میمانند.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده به عنوان بخشی از ماموریت یونیفل سازمان ملل در منطقه مرزی بین سرزمین های اشغالی و لبنان، تا 300 سرباز آلمانی همچنان در این منطقه مستقر خواهند بود. مشارکت آنها شامل عملیات دریایی برای تأمین امنیت آبهای ساحلی، پرسنل در مقر یونیفل و پشتیبانی آموزشی برای نیروی دریایی لبنان است. ناوچه براندنبورگ در حال حاضر در آنجا مستقر است.
یونیفیل از سال 1978 وجود داشته است. با این حال، از زمان شروع جنگ غزه، وضعیت امنیتی در لبنان به طور قابل توجهی رو به وخامت گذاشته است. با این وجود، به گفته کورنلیوس، تحولات مثبتی در تثبیت آتشبس رخ داده است. وی مدعی شد که درگیریها در جنوب لبنان به شدت کاهش یافته است و یونیفیل بازیگر مهمی در منطقه است.
عملیات در بالکان نیز قرار است ادامه یابد. ارتش آلمان از سال 1999 به عنوان بخشی از مأموریت KFOR به رهبری ناتو در کوزوو حضور داشته است. محدودیت پرسنل همچنان 400 نفر است.
کورنلیوس گفت که وضعیت امنیتی در این کشور شکننده است. در سال 2023، به دلیل این وضعیت موجود نیروهای آلمانی به طور موقت تقویت شدند. سخنگوی دولت آلمان گفت: کوزووی باثبات برای آلمان و تمام اروپا از اهمیت حیاتی برخوردار است.
قرار است ماموریت نیروهای اتحادیه اروپا در آلتئا در بوسنی و هرزگوین نیز ادامه یابد. تا 50 سرباز آلمانی در این ماموریت شرکت دارند. هدف این ماموریت کمک به ثبات این کشور و تضمین اجرای توافق صلح دیتون 1995 است. ارتش آلمان از سال 2004 تا 2012 در آنجا حضور داشت و تقریباً دو سال پیش بازگشت.
برای ماموریتها در بوسنی و لبنان، مجلس فدرال باید تمدید یک ساله را تصویب کند. اگرچه ماموریت KFOR اساساً نامحدود است، اما سالانه برای تصویب به پارلمان نیز ارائه میشود.
انتهای پیام/