گلستان، پیشتاز صادرات به اوراسیا

اقتصاد ایران: گرگان-دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان، گفت: گلستان بیشترین گواهی مبدأ صادراتی به اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در کشور صادر می‌کند و نقش مهمی در تجارت با این منطقه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر یوسفی صبح پنجشنبه در سمینار آموزشی تبیین فرصت‌ها و چالش‌های موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اشاره به اهمیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در تجارت بین‌المللی گفت: این اتحادیه که در سال ۲۰۱۵ با هدف ایجاد بازار مشترک، هماهنگی سیاست‌های اقتصادی، پولی و گمرکی و کاهش موانع تجاری تأسیس شد، اکنون به یکی از مهم‌ترین بسترهای تجاری ایران تبدیل شده است.

یوسفی با بیان اینکه روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان اعضای اصلی این اتحادیه هستند، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز با امضای توافق‌نامه‌ای به این اتحادیه پیوسته و استان گلستان بیشترین روابط تجاری را با کشورهایی مانند قزاقستان و قرقیزستان دارد.

وی با اشاره به جایگاه گلستان در صادرات به این کشورها اظهار کرد: اتاق بازرگانی گرگان، بیشترین تعداد گواهی مبدأ را برای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا صادر کرده که نشان‌دهنده نقش راهبردی این استان در تجارت خارجی است.

یوسفی ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ توافق‌نامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اوراسیا اجرایی شده که اکنون به عضویت کامل ایران در این اتحادیه منجر شده است. بر اساس این توافق‌نامه، تعرفه‌های گمرکی ۸۷ درصد از کالاها کاهش یافته یا حذف شده‌اند.

وی حجم فعلی تبادلات تجاری ایران با این اتحادیه را ۶.۲ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد و افزود: با اجرای کامل توافق تجارت آزاد، پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

یوسفی عمده صادرات ایران به کشورهای عضو را شامل محصولات کشاورزی، خشکبار، مصالح ساختمانی، فرآورده‌های نفتی، فرش و مواد غذایی دانست و گفت: واردات ایران نیز شامل غلات، دانه‌های روغنی، ماشین‌آلات، چوب و تجهیزات صنعتی است.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های دولتمردان و فعالان اقتصادی اظهار امیدواری کرد با گسترش همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های استانی، شاهد ارتقای جایگاه اقتصادی کشورمان در عرصه بین‌المللی باشیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ