۱۷ درصد از اشتغال استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی است

اقتصاد ایران: تبریز-رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۱۷ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است، گفت: این بخش ۹ درصد از تولید ناخالص ملی استان را به خوا اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام شفیعی اظهار کرد: آذربایجان شرقی در حوزه فرآوری عسل، فرآوری و بسته بندی تخم مرغ، فرآوری لپه و نخودچی، گوشت قرمز، سماق، قیسی، لپه، نهال لیبل دار، زردآلو، عدس و سنجد رتبه اول، سیب، گوجه سبز، آلبالو، گردو، زغال اخته و عسل رتبه دوم کشور، تخم‌مرغ و شفتالو رتبه سوم کشور را دارد.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی در قالب تولید غذای کافی و سالم دارد، گفت: ۱۷ درصد از اشتغال استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی است و این بخش ۹ درصد از تولید ناخالص ملی در آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است.

شفیعی میزان اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی را یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۳۱ درصد از وسعت کل استان را اراضی کشاورزی تشکیل داده، مراتع ۲.۵ میلیون هکتار و جنگل‌ها نیز ۱۶۴ هزار هکتار از مساحت آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده‌اند.

۷۵ درصد اراضی آذربایجان شرقی دیمزار است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت بارندگی در استان گفت: در پاییز سال گذشته آذربایجان شرقی شاهد ۳۳ درصد کاهش و در زمستان شاهد ۷۰ درصد کاهش بارندگی بود که تأثیر قابل توجهی در میزان ذخیره پشت سدها داشت اما خوشبختانه بارندگی‌های اخیر باعث شد تا میزان بارندگی ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته باشد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی را دیمزارها تشکیل می‌دهند، میزان بارندگی تأثیر بسیار زیادی در میزان تولید در استان دارد و با توجه به بارندگی‌های اخیر و تلاش کشاورزان و بهره برداران امیدواریم بتوانیم تولید بیشتری برای کشور داشته باشیم.

شفیعی میزان باغات آذربایجان شرقی را ۱۳۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۴۷ درصد از اراضی آذربایجان شرقی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد که این مسئله محدودیت‌های بسیار زیادی را از نظر تأمین آب ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه گندم، یونجه، جو، حبوبات از مهمترین محصولات زراعی و سیب درختی، انگور، زردآلو، بادام و گردو از مهمترین محصولات باغی آذربایجان شرقی است، گفت: در این استان آذربایجان شرقی سالانه بیش از پنج میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که ۵۶ درصد محصولات زراعی و ۲۴ درصد محصولات باغی است و بقیه را نیز محصولات دام و طیور، شیلات تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۷.۵ میلیون واحد دامی و ۸۹۹ واحد مرغداری فعال اعم از مرغداری‌های تخم گذار، مرغ گوشتی و مرغ مادر در آذربایجان شرقی وجود دارد.

ظرفیت صنایع تبدیلی آذربایجان ۵.۵ میلیون تُن است

وی با اشاره به تولید بیش از ۱۶ هزار تن عسل در استان اظهار کرد: آذربایجان شرقی ۱.۲ میلیون کندو عسل دارد که علاوه بر تولید عسل، نقش بسیار مهمی در گرده افشانی مزارع نیز ایفا می‌کند.

شفیعی در خصوص میزان تولیدات آذربایجان شرقی در حوزه دام و طیور و شیلات گفت: سالانه در استان ۷۰۰ هزار تن شیر، ۶۰ هزار تن گوشت قرمز، ۱۱۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۰۷ هزار تن تخم مرغ و ۱۰ هزار تن گوشت ماهی تولید می‌شود.

وی افزود: صنایع تبدیلی و کشاورزی نقشی اساسی در تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده در آذربایجان شرقی دارد و کشاورزان نیز با تشکیل این زنجیره‌ها می‌توانند سود بیشتری را از تولید محصولات خود ببرند.

شفیعی ظرفیت صنایع تبدیلی آذربایجان شرقی را ۵.۵ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ۸۵۰ واحد صنایع تبدیلی و فرآوری مختلف در سطح استان فعالیت می‌کنند و با توجه به اینکه آذربایجان شرقی دروازه ارتباط با اروپاست، بخشی از محصولات استان‌های دیگر کشور از جمله خرما نیز در این استان فرآوری می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این استان حتی یک اصله نهال خرما ندارد اما رتبه برتر در بسته بندی و فرآوری خرما را داراست، گفت: سال گذشته افزون بر ۵۰ هزار تن خرما از آذربایجان شرقی صادر شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ