انجام دو شرط، چای و حبوبات را مشمول قیمتگذاری میکند
اقتصاد ایران: رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای گفت: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار که دوشنبه ۲۹ اردیبهشت برگزار شد دو کالای چای و حبوبات نیز مشمول قیمت گذاری شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ستاد تنظیم بازار روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت چند موضوع مورد بررسی قرار گرفت. تعیین قیمت سبوس گندم، رسیدگی به ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده اقلامی مانند روغن، چای و… و این که حبوبات و چای نیز مشمول قیمت گذاری شوند.
امروز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ میلادی روز ملی چای در تقویم کشور ثبت شده است. البته روز جهانی چای برابر با ۲۵ آذر ماه مصادف با ۱۵ دسامبر است.
شهریار داریانی، رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای درباره تصمیمات اخیر ستاد تنظیم بازار درباره چای به خبرنگار مهر گفت: در ۳ جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار که هر دوشنبه برگزار میشود چند موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در جلسه روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه مسئله حذف ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده واردکنندگان چای مطرح شد. چای وارداتی به عنوان یکی از اقلام اساسی بازار ایران در سالهای قبل معاف از پرداخت ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده بود اما امسال از فهرست کالاهای اساسی ارائه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی از قلم افتاده افتاده و مشمول مالیات شده است.
وی ادامه داد: دومین مسئله پیگیری شده انجام واردات به تناسب نیاز کشور به کالاهای اساسی است. با توجه به اینکه واردات کالاهای اساسی به شکل دستوری ۴۰ درصد کاهش یافته و این امر منجر به ناترازی بازار و شکلگیری قاچاق شده بود، مقرر شد تا وزارت جهاد کشاورزی بر اساس نیاز کشور به طور میانگین سالانه حدود ۷۲ هزار تن انواع کالاهای اساسی وارد کند.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای اظهار کرد: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار که دوشنبه ۲۹ اردیبهشت برگزار شد دو کالای چای و حبوبات نیز مشمول قیمت گذاری شد. البته این مشمولیت به شرط اجرای دو مسئله معافیت ۱۰ درصدی مالیات ارزش افزوده و واردات به تناسب نیاز بازار خواهد بود.
وی تاکید کرد: هدف اصلی در مدیریت کالاهای اساسی، تنظیم بازار است.
این مسئول صنفی با بیان این که ارز ترجیحی سال ۱۴۰۲ از واردات چای حذف شد، تصریح کرد: در ادامه این روند در سال ۱۴۰۳ نیز واردات چای به شرط خرید چای ایرانی بود و نیز حقوق و عوارض واردات چای از یک درصد به ۴ درصد افزایش یافت که تمام این عوامل منجر به افزایش قیمت این محصول پرمصرف روزانه کشور شد.
وی با اشاره به رونق گرفتن قاچاق در یک سال اخیر اظهار کرد: بازار باید بر اساس میزان تقاضا تأمین باشد در غیر این صورت به شکل کولهبری، تهلنجی و… محصول به کشور قاچاق شده و تنش قیمتی در بازار به وجود میآورد.
داریانی در توضیح بیشتر وضعیت قیمت چای بیان کرد: ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده در هر کیلو گرم ۴۱ هزار تومان به نرخ چای میافزاید.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای در ادامه سخنان خود گفت: میزان نیاز بازار از سوی نهادهای مختلف عددهای متفاوت اعلام میشود. برخی عنوان میکنند نیاز بازار ایران به چای سالانه ۸۰ هزار تن است در حالی که این عدد از نگاه سازمان فائو ۱۲۰ هزار تن بوده و واردکنندگان به عنوان تأمین کننده بخشی از بازار ۱۰۶ هزار تن را اعلام میکنند.
وی تصریح کرد: کشور سالانه حدود ۲۸ هزار تن تولید چای دارد که از این میزان ۱۵ هزار تن صادر میشود و فقط ۱۳ هزار تن در داخل به مصرف میرسد. با این احتساب سالانه نیاز است تا ۷۳ هزار تن چای وارد شود.