تلاش دولت سومالی برای اصلاحات در ساختار انتخاباتی
اقتصاد ایران: نخست وزیر سومالی بر تعهد راسخ دولتش بر اجرای سازوکار انتخاباتی دموکراتیک در این کشور تاکید کرد و آن را گامی ضروری برای احیای مشروعیت دموکراتیک در سومالی خواند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، از سال 2000 سومالی به یک سازوکار تقسیم قدرت قبیلهای متکی بوده و این درحالی است که تمام کنشگران داخلی سومالی بر سر پایان دادن به این سازوکار توافق دارند اما مخالفان دولت موگادیشو معتقدند پایان دادن به این سازوکار نیازمند اجماع ملی است و تحول دموکراتیک را نمیتوان از طریق تصمیمات یکجانبه و بدون مشورت با دیگران اجرایی کرد.
«حمزه عبدی بری» نخست وزیر دولت فدرال سومالی بر تعهد دولتش بر اجرای یک سازوکار انتخاباتی دموکراتیک تاکید کرد و آن را گامی ضروری برای احیای سیستم دموکراتیک در سومالی خواند.
وی در یک سخنرانی عمومی درموگادیشو گفت: انتخابات غیر مستقیم در درجه اول به جای اینکه منعکس کننده اراده مردم سومالی باشد، در خدمت منافع سیاستمداران خودخواه و قدرتهای خارجی است.
وی تصریح کرد: انتخابات غیرمستقیم به نفع هیچ دولت یا طایفه خاصی نیست. سیاستمداران خودخواه و دولت های خارجی تنها طرفهایی هستند که از چنین ساختاری سود می برند.
به نوشته روزنامه سومالی جدید، حمزه بری گفت: دولت موگادیشو بر تضمین انتخابات مستقیم مبتنی بر مشارکت تمام شهروندان تمرکز دارد.
وی با بیان اینکه مردم سومالی بیش از 56 سال است که به صورت محدود در امور سیاسی مشارکت دارند، اظهار داشت: حق رای همگانی ملت سومالی را توانمند خواهد کرد و این مسئله نقطه عطفی در ساختار حاکمیت دولت و حاکمیت ملی خواهد بود.
نخست وزیر سومالی تصریح کرد: وقت آن رسیده که صدای ملت شنیده و قدرت به آنان بازگردانده شود.
چندی قبل «حسن شیخ محمود» رئیس جمهور سومالی، مخالفان دولت را به مانع تراشی در روند انتقال دموکراتیک در کشورش متهم کرد و هشدار داد که انتخابات غیرمستقیم میتواند به بیثباتی ( در حاکمیت ملی) منجر شود.
وی با دفاع از اصلاحاتی که دولت موگادیشو در ساختار انتخابات انجام داده است، اظهار داشت: ثبت نام نامزدهای انتخاباتی در پایتخت شروع شده تا ملت سومالی بتوانند رهبران خود را انتخاب کنند.
دولت موگادیشو در حالی به برگزاری انتخابات با رای مستقیم مردم اصرار دارد که برخی از سیاستمداران برجسته و شماری از کنشگران ایالتهای مختلف سومالی با آن مخالفند.
انتهای پیام/