ظرفیتهای کرمانشاه برای تقویت روابط با اقلیم کردستان عراق بینظیر است
اقتصاد ایران: سنندج- استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای بینظیر استان در همسایگی با اقلیم کردستان عراق، بر ضرورت تقویت روابط دوجانبه در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر حبیبی عصر سه شنبه در مراسم افتتاحیه نشست استانداران کردستان عراق و ایران که در سنندج برگزار شد، با گرامیداشت شهدای خدمت اظهار کرد: کرمانشاه با ۳۷۲ کیلومتر مرز رسمی و چهار میلیارد دلار صادرات از سال گذشته شریک مطمئنی برای اقلیم کردستان عراق است.
وی بیان کرد: امنیت و اقتصادی کردستان عراق و کشور ایران به هم گره خورده است.
وی تصریح کرد: کرمانشاه ظرفیتهای بالایی در حوزههای گردشگری، کشاورزی و نفت و گاز و پتروشیمی دارد.
حبیبی، استاندار کرمانشاه، با اشاره به مرز مشترک این استان با اقلیم کردستان عراق، بر ظرفیتهای بالای این همسایگی برای پیشرفت و توسعه تاکید کرد.
وی با بیان اینکه مردم کرمانشاه و اقلیم کردستان در گذشته در کنار هم زندگی کرده و هر دو از جنگ آسیب دیدهاند، خاطرنشان کرد: این اشتراکات مذهبی، قومی، زبانی، سیاسی و اجتماعی، بستری مناسب برای تقویت روابط فراهم آورده است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: هم مردم ایران و به ویژه استان کرمانشاه و هم مردم اقلیم کردستان از تحریفات و دخالتهای بیرونی منطقه متضرر شده و آسیبهای جانی و مالی فراوانی دیدهاند. با توجه به این شرایط، باید سعی کنیم با سرعت بیشتر مشکلات را پشت سر گذاشته و با تقویت روابط، خرابیها و کاستیها را رفع کنیم و با همافزایی، زمینه پیشرفت هرچه بیشتر را در دو طرف فراهم بیاوریم.
وی تاکید دولت چهاردهم و جناب آقای دکتر پزشکیان بر تقویت این همکاریها را یادآور شد و افزود: دیدارهای تخصصی و کارشناسانه دورهای میتواند دستاوردهای خوبی برای هر دو طرف داشته باشد.
حبیبی گسترش امنیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و زیستی را به معنای تحقق صلح و دوستی و بهرهمندی کشور همسایه دانست و اظهار داشت: زمانی که مردمان هر سرزمین از فرهنگ و نیازمندیهای مشترک برخوردار باشند، امکان همگرایی افزایش مییابد و امید به آرامش و آسایش به سوی مرز یک جام تازه گشوده میشود.
استاندار کرمانشاه همکاریهای ایران و عراق به صورت عام و استان کرمانشاه و اقلیم کردستان به صورت خاص را الگویی از همکاریهای توسعه یافته خواند.
وی از برگزاری سه دیدار با استانداران حلبچه و گرمیان به اتفاق اتاقهای بازرگانی استان در طول پنج ماه مسئولیت خود خبر داد و گفت: معتقدیم که بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد است و این نقش باید تقویت شود. این بخش میتواند ارتباط اقتصادی بین ما و اقلیم را فعالتر کند.
در همین راستا، حبیبی از تفویض اختیارات خود به اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در نشستی با مسئولین اتاقهای بازرگانی چهار استان اقلیم کردستان در کرمانشاه خبر داد تا در فضایی صمیمیتر، تخصصیتر و بازتر این ارتباطات برقرار شده و در حوزههای اقتصادی، کارهای بزرگ انجام شود.
وی از برقراری خوب این ارتباطات و تفاهمات متعدد و مثبت صورت گرفته ابراز رضایت کرد.
استاندار کرمانشاه با توجه به ظرفیتهای موجود در حوزههای کشاورزی، تجارت و گردشگری درمانی، آمادگی کامل استان را برای هرگونه همکاری با اقلیم کردستان عراق اعلام کرد.