بازنگری مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان در قالب ارزیابی ریسک

اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان گفت: بازنگری مبحث ۲۲ با رویکرد ارزیابی ریسک، گامی بنیادین برای ایمنی، بهره‌وری و پایداری ساختمان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، ویرایش جدید مبحث ۲۲ را آغاز یک تحول بنیادین در نظام نگهداری ساختمان‌ها نامید و گفت: این ویرایش با تکیه بر تجارب جهانی و بهره‌گیری از مدل‌های هوشمند ارزیابی ریسک، برای نخستین‌بار در کشور، چارچوبی علمی، منسجم و قابل پیاده‌سازی برای مراقبت، نگهداری و بهره‌برداری ایمن و پایدار از ساختمان‌ها ارائه می‌دهد.

وی افزود: یکی از نوآوری‌های کلیدی در این ویرایش، طراحی ماتریس سه‌بعدی بازرسی است که با در نظر گرفتن نوع سامانه، نوع فضا و درجه اهمیت ساختمان‌ها تنظیم شده و مبنای الگوریتم‌های پایش هوشمند در سامانه‌های دیجیتال قرار خواهد گرفت.

مانی‌فر با اشاره به مفاهیم نوینی همچون مانایی ساختمان (پایداری عملکرد در طول عمر) و کارایی ساختمان (عملکرد بهینه در مصرف انرژی و خدمات)، تاکید کرد: در ساختار جدید مبحث ۲۲، این مفاهیم به‌طور مستقیم هدف‌گذاری شده‌اند و به‌عنوان شاخص‌های اصلی در رتبه‌بندی و ارزیابی کیفی ساختمان‌ها لحاظ شده‌اند.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان همچنین با استناد به ماده ۵۵ قانون برنامه هفتم توسعه، یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی مکلف است نظام رده‌بندی ساختمان‌ها را بر اساس کیفیت ساخت و بهره‌وری انرژی تدوین و اجرا کند. در این راستا، ویرایش دوم مبحث ۲۲ در امتداد و مکمل ویرایش پنجم مبحث ۱۹ عمل می‌کند.

وی در پایان اظهار کرد: مبحث ۱۹ تمرکز دقیقی بر ارتقای بهره‌وری انرژی در مراحل طراحی و ساخت دارد و مبحث ۲۲ با الزامات معاینه فنی ادواری، ضامن تحقق اهداف انرژی و محیط‌زیست در مرحله بهره‌برداری خواهد بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ