نقش رسانه ها در ارتباطات شهری چگونه است؟
اقتصاد ایران: مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ تهران در خصوص نقش رسانه ها در ارتباطات شهری توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش خبرنگار مهر، رامتین محمدیاری مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ تهران و دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامهریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات تهران در یادداشتی نوشت: در جوامع امروزی و با گسترش شهرنشینی، علم ارتباطات نیز همانند علوم دیگر دستخوش تغییرات زیادی شده است، ظهور و رشد اینترنت، گسترش و دسترس پذیری سریع آن در جهان پیچیدگیهای این علم نسبتاً جدید را دو صد چندان کرده است.
تلفنهای هوشمند، اپلیکیشنها، پیامرسان های متعدد، هوش مصنوعی، متاورس، ماشینهای خود ران، اینترنت اشیا، اینترنت ماهوارهای، پادکست، کانالها، سایتها و … باعث شده است تا علم ارتباطات نیازمند بکارگیری ابزار متعدد و منطبق با اشکال نوین رسانهای گردد.
دوران روزنامهها و مجلات و ژورنالهای رنگارنگ به پایان رسیده امروزه اخبار و اطلاعات با کمترین زمان و در لحظه در جهان منتشر میشوند و رسانهای موفق است که هم از لحاظ نرم افزاری و هم سخت افزاری به روز بوده و با سرعت پیشرفت این علم حرکت کند.
ازآنجایی که پیشرفت علم فناوری ارتباط مستقیمی با علم رسانه دارد آموزش در این حوزه یکی از عوامل مهم و کلیدی است چرا که بسترهای رسانهای نیز به سرعت در حال رشد و تغییر هستند و همراه شدن با این بسترها نیازمند آموزشهای تخصصی است.
یکی از مهمترین ابزارهای کلیدی و در اختیار مدیران شهری که میتواند نقش مهمی در اطلاع رسانی فعالیتها و پاسخگویی به ذینفعان داشته باشد رسانه است، البته که رسانهها به عنوان دیدهبان همیشه بیدار در جوامع نقش نظارتی و مطالبه گری نیز دارد. اگر مدیران شهری قادر به بهرهگیری از این پتانسیل باشند، میتوانند با استفاده از همراهی مردم و رسانهها روند اصلاح و در نهایت پیشرفت مجموعه خود را سرعت ببخشند.
از سویی مدیریت شهری و ایضاً مدیریت دستگاههای مختلف برای آن که از همراهی و حمایت مردم در پروژهها و ارائه خدمتشان بهره مند گردند و برای آن که بتوانند عملکرد خود را به اطلاع ذینفعان برسانند، الزام جدی به همراهی رسانهها دارند. آنچه حائز اهمیت است دستگاهها و به ویژه مدیریت شهری نمیتواند از این ظرفیت غافل شود و لازم است از آن در جهت آبادانی بیشتر، ارائه خدمات مطلوب و در نهایت جلب رضایت مردم استفاده کنند.
رسانهها با علم بر اینکه به شیوههای مختلف با مردم در ارتباط اند و مورد وثوق گروههای مختلف جامعه هستند میتوانند به عنوان یک پل ارتباطی میان مردم و مدیریت شهری در جایگاه مشاورین امین آنها عمل نمایند که در این صورت با تعامل دوسویه سازندهای که برقرار خواهد شد میتوانند خواستهها، نیازها و مطالبات واقعی و حقیقی مردم را احصا کنید در این صورت است که مردمی سازی اداره شهر از طریق نیازسنجی واقعی صورت میپذیرد و اداره شهر با کمک مردم خیلی سادهتر انجام میشود (مثال تجربه ۳ ساله اجرای طرح من شهر دارم).