زینیوند: روابط عمومی با امید میتواند سرمایه اجتماعی را افزایش دهد
اقتصاد ایران: معاون سیاسی وزارت کشور گفت: روابط عمومی با افزایش امید آفرینی نقش مهمی در افزایش سرمایه اجتماعی بر عهده دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی با حضور محمدرضا نوروزپور معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، محمد گلزاری دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، علی زینیوند معاون سیاسی وزیر کشور، نادر یاراحمدی مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزیر کشور، حمید خواجهنژاد مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، کارکنان این مرکز و جمعی از مدیران کل روابط عمومی استانداریهای سراسر کشور و سازمانهای تابعه این وزارتخانه عصر روز شنبه در وزارت کشور برگزار شد.
مأموریت روابط عمومیها، شکستن حبابهای فیلتر است
محمدرضا نوروزپور، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست با تأکید بر پیچیدگی و اهمیت حرفه روابطعمومی گفت: روابطعمومی کار سهل و ممتنعی است که متأسفانه هنوز جایگاه شایستهای در ساختار مدیریتی کشور نیافته است. اما این وضعیت نباید باعث انفعال و بیانگیزگی مدیران روابطعمومی شود، بلکه باید به انگیزهای برای بازتعریف این جایگاه بدل شود.
وی با اشاره به تحولات ناشی از فضای دیجیتال و نقش شبکههای اجتماعی در تغییر رفتار مخاطبان افزود: شخصیسازی محتوا و طراحی الگوریتمهای مبتنی بر تأییدگری، موجب شکلگیری اتاقهای پژواک و حبابهای فیلتر شده است؛ بهگونهای که کاربران تنها در معرض محتوایی قرار میگیرند که پیشفرضهای ذهنیشان را تقویت میکند و در نتیجه گمان میکنند که همه جامعه مانند آنها میاندیشند.
نوروزپور با هشدار نسبت به خطر دوقطبیسازی جامعه ناشی از این روند تأکید کرد: روابطعمومیها باید با درک عمیق از سازوکار این فضاهای بسته، مأموریت خود را در شکستن حبابهای فیلتر و پیوند دوباره میان اقشار مختلف جامعه بازتعریف کنند. بازسازی گفتوگو و تقویت ظرفیتهای مشترک، اولویت امروز روابط عمومیهای مسئول و آیندهنگر است.
جریان اطلاعرسانی باید از مرز به مرکز باشد
محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع رسانی دولت نیز در این نشست رصد تحولات را از وظایف دائمی روابط عمومیها دانست و گفت: روابط عمومیها دروازهبان سازمانها هستند که در پیروزیها کمتر و در شکستها بیشتر به چشم میآیند.
گلزاری به کمبودها و سختیهایی که روابط عمومیها با آن مواجه هستند، اشاره کرد و افزود: باوجود تمامی این سختیها همه پای کار ایستادهایم و میدانیم خستگی ما را از پای نخواهد انداخت.
وی با اشاره به نگاه ویژه رئیسجمهور به نقش استانداریها در امور اجرایی کشور گفت: نگاه رئیس جمهور به واگذاری اختیارات به استانها و اقتداری که باید استانداریها داشته باشند، روشن است؛ این اختیارات مسلماً بر مسئولیتهای روابط عمومیها خواهد افزود و جایگاه آنان را ارتقا خواهد داد.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفت: باور ما این است که جریان اطلاع رسانی باید از مرز به مرکز باشد؛ در استانهای ما اتفاقات شگرف مثبتی میافتد که صدای آن به مرکز نمیرسد؛ اگر شبکه دوسویه اطلاع رسانی از مرکز تا مرز، به دورترین نقاط کشور دسترسی نداشته باشد پروژههای کلان کشور پیش نخواهد رفت.
وی بر نقش مهمی که روابط عمومیها باید در شورای اطلاع رسانی و شورای هماهنگی استانها ایفا کنند، تاکید کرد و افزود: ما در این دولت به وزارت کشور افتخار میکنیم و تردیدی نداریم که گفتمان دولت به بهترین شکل در عملکرد وزیر کشور قابل مشاهده است.
روابط عمومی را یکی از مهمترین ارکان نظام اداری است
علی زینیوند معاون سیاسی وزیر کشور نیز در ادامه این نشست ضمن تقدیر از تحولاتی که در مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور در دوره اخیر ایجاد شده است، روابط عمومی را یکی از مهمترین ارکان نظام اداری دانست.
زینیوند در نشست مدیران روابط عمومی استانداریها و سازمانهای تابعه وزارت کشور با اشاره به لزوم بازیابی نقش و جایگاه روابط عمومی در ساختار اداری کشور گفت: روابط عمومی باید به عنوان یک نهاد تأثیرگذار، راهبر، شکل دهنده و بسیجکننده افکار عمومی نقشآفرینی کند.
وی شناخت سلایق و ایدهها را در نقش آفرینی هرچه بهتر در روابط عمومی حیاتی دانست و افزود: نقش این نهاد در شناخت جامعه هدف و در فرآیند هدف گذاری به طور کلی بسیار مهم است؛ شناخت و مشاوره درست به مدیران نقش مهمی در حکمرانی مطلوب خواهد داشت.
زینیوند نقش روابط عمومی در ایجاد همگرایی و وفاق را مؤثر دانست و افزود: روابط عمومی با افزایش امید آفرینی نقش مهی در افزایش سرمایه اجتماعی بر عهده دارد.
نیازمند کنشگری فعال روابط عمومیها و تعامل رسانهها هستیم
نادر یاراحمدی مشاور وزیر و رئیس مرکز اتباع و مهاجرین خارجی نیز در ادامه این جلسه ضمن تبریک روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی، اظهار داشت: ما در موضوع اتباع، به کنشگری فعال روابط عمومی و تعامل با رسانهها نیازمندیم؛ چراکه اگر هرچقدر هم فعالیت کنیم، اما در صورت بیاطلاعی مردم و در نتیجه آن همراهی نداشتن، کار به نتیجه نمیرسد.
یاراحمدی تصریح کرد: عزم این مرکز بازگرداندن اتباع غیر مجاز به کشورشان است و خوشبختانه مردم به این موضوع باور دارند، ما نیز صادقانه روند طرد را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
برای انتقال مؤثر پیامها، به یک شبکه منسجم نیاز داریم
در انتهای این نشست نیز، حمید خواجهنژاد مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور ضمن اشاره به ظرفیت شبکهای جهت انتقال پیام از مرکز تا سطح روستاها گفت: برای انتقال مؤثر پیامها، به یک شبکه منسجم، آموزشدیده و چندلایه نیاز داریم. این شبکه میتواند شامل رابطان اطلاعرسانی در سطوح استانداریها، فرمانداریها، بخشداریها و حتی دهیاریها باشد که وظیفه دارند سیاستهای کلان دولت را به صورت هنرمندانه و به دور از پیچیدگی در اختیار عموم مردم قرار دهند.
وی درباره اهمیت اطلاعیابی در سطوح محلی و منطقهای افزود: وجود سیستمهای رصد و گزارشدهی کمک میکند تا مسئولان و مدیران از آخرین تحولات و رویدادها در مناطق مختلف آگاه شوند. این اطلاعیابی میتواند شامل مواردی مانند اجرای پروژهها، وقوع حوادث، مشکلات عمومی یا حتی بازخوردهای مردمی درباره خدمات دولتی باشد.
مشاور وزیر کشور ضمن تأکید بر اطلاعرسانی ویژه درباره روند پیشرفت دو دستور رئیسجمهور مبنی بر توسعه فضاهای آموزشی و زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر گفت: روابط عمومیها باید بتوانند با تولید محتوای متنوع (گزارش، اینفوگرافیک، ویدئوهای کوتاه و …) روند پیشرفت این دستورات را از مرحله تصویب تا مرحله اجرا و بهرهبرداری به صورت منظم و شفاف به مردم گزارش بدهند.
خواجهنژاد در ادامه از برگزاری سلسلهکارگاههای آموزشی برای موضوعات جدید در روابط عمومی مدرن خبر داد و خاطرنشان کرد: توجه به ارتباطات درونسازمانی و همچنین برگزاری نشستهای نوبهای با فرمانداران و دهیاران و شبکهسازی با آنها ضرورت دارد.
در این جلسه همچنین، مدیران کل روابط عمومیها و کارمندان این وزارتخانه، دغدغهها و پیشنهادات خود را در حضور سخنرانان این جلسه مطرح کرده و در برخی موارد راهکارها و راهحل خود را دریافت کردند.
در پایان این نشست، خواجهنژاد، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، از مدیران کل روابط عمومی استانداریها و سازمانهای تابعه وزارت کشور تقدیر کرد.