دوغارون؛ نقطه مهم تجارت ایران با بازار افغانستان

اقتصاد ایران: منطقه آزاد دوغارون در مرز ایران و افغانستان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مسیرهای تجارت بین دو کشور شناخته می‌شود و نقش کلیدی در تأمین نیازهای بازار ۴۰ میلیونی افغانستان دارد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی در نشست بررسی آخرین وضعیت مناطق آزاد دوغارون و سرخس با تأکید بر اهمیت گذرگاه‌های مرزی به‌ویژه منطقه آزاد دوغارون گفت: این مناطق از ارکان مهم توسعه اقتصادی استان هستند و تسهیل امور در آن‌ها برای گسترش تجارت با همسایگان حیاتی است.

 دوغارون که در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان واقع شده، به عنوان مهم‌ترین معبر رسمی برای صادرات کالاهای ایرانی به افغانستان شناخته می‌شود و بازار گسترده این کشور فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی است.

با توجه به استقبال بازار 40 میلیونی افغانستان، مدیران و مسئولان پیگیر تسریع واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این منطقه آزاد هستند. همچنین تشکیل کارگروه ویژه برای پیگیری مسائل این مناطق و رفع موانع ترانزیت و صادرات کالا در دستور کار قرار گرفته است.

حسین جمشیدی فرماندار تایباد نیز در این نشست اعلام کرد که سازمان منطقه آزاد دوغارون فعالیت رسمی خود را در جوار افغانستان آغاز کرده و اقدامات محصورسازی و احراز مالکیت پهنه هشت هزار و 700 هکتاری برای توسعه سرمایه‌گذاری در حال انجام است.

از سوی دیگر، مشکلات ساختاری و تعارض منافع میان نهادهای اجرایی و امنیتی در برخی مواقع موجب نارضایتی بازرگانان و رانندگان شده که مسئولان بر لزوم رفع این موانع تاکید دارند.

این منطقه آزاد با قوانین تسهیل‌کننده تجارت و معافیت‌های گمرکی بستری مناسب برای تولیدکنندگان و بازرگانان فراهم کرده است تا بتوانند نقش مهمی در رونق تجارت منطقه‌ای ایفا کنند.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ