دست پر میراث فرهنگی خراسان جنوبی برای روز موزه و هفته میراث
اقتصاد ایران: بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از پیش بینی برنامههای متنوع برای اولین بار در روز موزه و هفته میراث فرهنگی در استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید احمد برآبادی صبح یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز موزه و هفته میراث فرهنگی برگزار شد با تشکر از خبرنگاران برای انجام همکاری که در این حوزه در ایام نوروز و روز بناها و محوطههای تاریخی داشتند گفت: یونسکو اعلام کرده است اگر ۳ نسل از فرهنگی بگذارد، میتوان آن را جزو میراث فرهنگی قرار داد و میراث فرهنگی حوزه گسترده و بسیار ظرفیت ساز است.
وی با اشاره به ثبت پرونده بی بی گردی در فهرست آثار ملی کشور و برگزاری این آئین با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی که در نوروز برگزار شد، افزود: در کنار برپایی این آئین اهالی منطقه برای توسعه روستاهای خود تصمیم گیری کردند.
وجود ۱۰ اثر ثبت جهانی در استان
برآبادی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ آئین در خراسان جنوبی داریم که در فهرست ناملموس ثبت شدهاند و ۱۰ اثر ثبت جهانی و حدود ۸۰ اشیا و میراث ناملموس هستند که ثبت ملی شدهاند، یادآور شد: هر یک از این آئینها فرصتی برای توسعه گردشگری و انجام انسجام منطقهای و ملی است.
به گفته وی در استان مجموعه متنوعی از آثار تاریخی و طبیعی وجود دارد که ثبت این آثار کار بسیار مهمی است و مهمتر از آن معرفی و استفاده از ظرفیت موجود در آنها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه گفت: ۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزهها است که شعار این روز "موزهها برای آینده پایدار است" و ۲۹ اردیبهشت روز میراث فرهنگی و آینده جوامع درحال تغییر است که در این روز بازدید از موزهها استان رایگان است.
وی متذکر شد: ۳۰ اردیبهشت هم روز میراث ناملموس و ۳۱ اردیبهشت هم روز میراث فرهنگی و توسعه شهری است و یکم خرداد روز میراث جهانی و آینده است که در این روز بازدید از مجموعههای میراث جهانی انجام خواهد شد و ۲ خرداد هم تور بازدید خبرنگاران برگزار خواهد شد و کارگاه آموزش چکن دوزی در موزه لباس و منسوجات و نقالی و ساخت عروسک در این موزه و پخش مستند دو توک و بازدید از عروسکهای ملل در موزه ملل از جمله برنامههای پیش بینی شده به این مناسبت است.
به گفته وی برپایی کارگاه آموزشی موزهها به مثابه نهادی در خدمت توسعه و آینده پایدار از دیگر برنامههای مورد نظر است که با همکاری دانشگاه بیرجند و دانشکده هنر در باغ و عمارت رحیم آباد برگزار خواهد شد.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بعضی از برنامههای پیش بینی شده برای اولین بار است که اجرا میشوند، از حضور اسکویی به این مناسبت در استان و اجرای برنامههایی با حضور وی در این هفته خبر داد.
برآبادی با بیان اینکه بیش از ۱۵ برنامه در این هفته اجرا میشود، خاطرنشان کرد: بیش از ۳ هزار اثر شناسایی شده در استان داریم و قدیمی ترین اثر تاریخی استان غار خونیک است که بیش از ۳۵ هزار سال قدمت دارد که برای اولین بار یک کاوشگر خارجی در این زمینه کار کرده و از آن زمان تاکنون پژوهشی در این خصوص انجام نشده است و در حال برنامه ریزی در یکی از محوطههای پیش از تاریخ سرایان برای انجام کار پژوهشی هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: ارگ بهارستان ظرفیت منحصر به فرد و قدیمی ترین اثر سرپای و هسته اولیه شهر بیرجند است که آب منطقهای با هدف تبدیل به گنجینه آب آن را خریداری کرده که به دلایلی مدیران مرکز اعتباری برای آن اختصاص ندادهاند و پیشنهاد خرید آن را توسط شهرداری مطرح کردهایم که امیدواریم از این حالت خارج شود.
به گفته وی باغ و عمارت رحیم آباد از جمله باغهای تاریخی استان است که ثبت ملی شده و برنامه پیشنهادی ما اختصاص اعتبار برای آماده سازی کامل آن است که مرمت کلی آن ۸ سال قبل انجام شده است و دنبال این هستیم که فضای سبز باغ رحیم آباد و اکبریه را حفظ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مکاتبهای با استاندار برای بنیاد مستضعفان انجام شده تا فضاهای اطراف باغ رحیم آباد به میراث فرهنگی برگردد.