حوزه تراز مکتب رئیسی در میدان حضور فعال دارد
اقتصاد ایران: عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه میگوید: اگر بنا باشد حوزه، منطق و مکتب شهید رئیسی را دنبال کند باید مدلی جامع و کارساز ارائه میدهد که حاصلش نقشآفرینی حوزه در میانه میدان باشد.
حجت الاسلام دکتر سیدسجاد ایزدهی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در آستانه نخستین سالروز شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش، در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، درباره راز محبوبیت و ماندگاری شهید رئیسی در اذهان مردم گفت: طلبه خط امام بودن نه به معنای اصطلاح سیاسی آن بلکه منظور طلبه و فرزند انقلاب بودن، سنخ و ذات شهید رئیسی را با دیگران متفاوت کرده بود؛ از این رو رفتارش هم از آنها متمایز شده بود. او با منطق یک طلبه خدوم انقلابی، فرمانبردار ولایت و خدمتگزار مردم بود؛ نام و جایگاه برایش مطرح اهمیتی نداشت و به تمام معنا دغدغه مند مردم و مستضعفین بود. خودش به صورت مستقیم بین مردم حضور مییافت و واقعا دنبال حل مشکلات و انجام کار بود؛ هم کارآمد بود هم اخلاق مدار؛ اینها سبب شد مردم او را از خود بدانند و محبوبشان شود.
وی با اشاره به اینکه شهید رئیسی هرگز کسی را تخریب نکرد؛ اما به ناحق از سوی جریانهای متعدد مورد تخریب قرار گرفت، در توضیح علل این تخریبها اظهار کرد: در این زمینه آنچه فراتر از شخص آیت الله رئیسی اهمیت دارد، منطق اوست؛ او نماینده منطقی انقلابی بود که در عرصه حمایت از مظلومین و مستضعفین، تقویت مقاومت، عدالت، انقلابیبودن، معنویتداشتن، پاسخگویی به مردم، حاکم کردن ارزشها و ارزش مداران ورود کرده بود. این تفکر و حرکتها موجودیت و منافع خیلیها را تهدید میکند و اقامهاش را برنمیتابند؛ چنانکه در صدر اسلام از حاکمیت امیرمؤمنان(ع) بعد از پیامبر(ص)، ممانعت شد؛ تا توانستند تلاش کردند حضرت روی کار نیاید و همان پنج سالی هم که ایشان حاکم شدند از هیچ توطئه ای برای ناکارآمد نشان دادن حکومتشان دریغ نکردند.
عوامل تمایز دولت شهید رئیسی
ایزدهی پیرامون نوع عملکرد شهید رئیسی و شاخصهای آن که سبب ارتقای تراز ریاست جمهوری در نظام اسلامی شد، توضیح داد: برای اینکه تراز دولتی متفاوت شود و کارآمدی اش افزایش یابد، عوامل متعددی باید همزمان پای کار بیایند؛ بستر و ساختار مقتضی، قوانین، پیگیری و پشتکار و کارگزار مطلوب؛ از این ها گذشته، صداقت هم بسیار مهم است؛ شهید رئیسی در سایه ایمان به خدا و اخلاصش، شخصیتی مردمی، صادق و دلسوز داشت، همرنگ مردم بود و برای خود کیسه ندوخته بود؛ در سخت ترین شرایط بعد از دولت قبل، کار را به دست گرفت، اصلاح کرد و پیش برد بدون اینکه مردم مشکلات خاصی همچون ناترازی را احساس کنند.
ارتقای قدرت تشخیص مردم؛ لازمه تداوم مکتب شهید رئیسی
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در توضیح رسالت حوزه علمیه به عنوان خاستگاه شهید رئیسی نسبت به تبیین خط مشی ایشان، ضمن انتقاد از ضعف رسانهای جبهه انقلاب اسلامی، بر ضرورت تقویت این حوزه به منظور بازنمایی درست دستاوردها و اقناع مردم در شرایط هجمه رسانه ای گسترده جبهه معاند تاکید و خاطرنشان کرد: بهترین و مهمترین رسانه ها، رسانه های مردمی (مانند تاکسی، اتوبوس، نانوایی و...) هستند که حوزه علمیه و طلاب آن را در اختیار دارند چون بین مردم حضور دارند بنابراین با استفاده از این بستر باید تبیین کنند که حوزه علمیه تراز برای حکومت داری، چگونه حوزه ای است؟ کارگزار تراز کیست؟ و ... . ارتقای بصیرت و قدرت تشخیص مردم بسیار مهم است تا به این درک برسند که افرادی را انتخاب کنند که شایسته یک پست باشند نه دنبال آن پست؛ در این صورت حتی در نبود شهید رئیسی هم راه و منطقش ادامه خواهد یافت.
حوزه علمیه تراز مکتب شهید رئیسی در میدان حضور فعال دارد
ایزدهی با اشاره به اهمیت همهجانبه تداوم الگوی حکمرانی و مکتب شهید رئیسی در نظام اسلامی، رسالت حوزه علمیه در این زمینه را اینگونه تبیین کرد: باتوجه به پیام رهبرمعظم انقلاب در سالروز صدسالگی حوزه علمیه، کارکردهای آموزش و پژوهش، دشمنشناسی، تهذیب، نظام سازی، تمدن سازی و... همه در کنار هم جزو وظایف حوزه است و مدلی جامع و کارساز را ارائه می دهد که حاصلش نقش آفرینی حوزه در میانه میدان است نه انزوا و گوشه گیری؛ اگر بنا باشد حوزه، منطق و مکتب شهید رئیسی را دنبال کند، باید چنین ویژگی هایی داشته باشد.
پایان پیام/