زیست زنان دانشجوی دوره پهلوی در کتاب «عهد پدر»
اقتصاد ایران: پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، امسال با تمرکز بر آثار جدید خود و با محوریت رسانه، هنر، تاریخ فرهنگی و بازنمایی زن در هنر اسلامی، حضوری پررنگ در نمایشگاه کتاب تهران دارد.
الهام سادات یاسینی مسئول غرفه «پژوهشکدهٔ فرهنگ و هنر اسلامی»، در گفتوگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که این پژوهشکده، با سابقهٔ انتشار بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب در حوزههای میانرشتهای علوم انسانی، امسال با گزیدهای از ۱۰۰ عنوان، از جمله ۲۴ اثر تازهمنتشرشده، در نمایشگاه کتاب حضور یافته است.
یاسینی، درباره تازهترین آثار پژوهشکده در نمایشگاه کتاب گفت: در حوزه رسانه، ما مجموعهٔ «فیلسوفان و رسانه» را معرفی کردیم که هدف آن ارائهٔ مدخلی نظری برای فهم فلسفی رسانههای جدید است. این مجموعه شش جلدی با ترجمهٔ «محمد خندان» و با همکاری و مجموعهٔ «حکمت هنر اسلامی» تدوین شده است و حاوی آثاری چون «هایدگر و رسانه»، «بنیامین و رسانه»، «کاستلز و رسانه»، «ژیژک و رسانه» و … است.
وی درباره سایر آثار شاخص ادامه داد: در بخش هنر، کتاب «انگارهها و نگارهها» به تحلیل تصویر زن در نقاشیهای ایرانیاسلامی میپردازد و از منظر انتقادی به تأثیرپذیری برخی بازنماییها از روایات تحریفشدهٔ تاریخی اشاره دارد. همچنین کتاب «هنر فطری» نوشتهٔ «رجبی دوانی» از جمله آثار شاخص این بخش محسوب میشود.
یاسینی افزود: «پژوهشکدهٔ فرهنگ و هنر اسلامی» در حوزهٔ تاریخ فرهنگی نیز حضوری فعال دارد و چهار عنوان تازه از جمله «تاریخ اجتماعی حوزههای علمیهٔ تهران»، «تاریخ فرهنگی مدارس اسلامی» نوشتهٔ «خانم مینایی» دربارهٔ شکلگیری مدارس اسلامی، و دو جلد از مجموعهٔ «ریشهها» با عنوانهای «هم رومی و هم زنگی» و «عهد پدر» را عرضه کرده است. «عهد پدر» با نگاهی جامعهشناختی به زیست زنان دانشجوی دوره پهلوی میپردازد و مبتنی بر مصاحبههای میدانی تدوین شده است.
وی ادامه داد: کتابهایی چون «اقتصاد رسانه»، آثاری دربارهٔ «متاورس»، «بازیهای دیجیتال» و نیز «فلسفه رسانه»، از کتابهایی هستند که با استقبال مخاطبان روبهرو شدهاند.
یاسینی، دربارهٔ تمرکز ویژه بر رسانه و بازیهای رایانهای در آثار اخیر گفت: این تمرکز حاصل مأموریت سازمانی پژوهشکده است که متناسب با نیازهای واقعی پژوهشگران و فضای فرهنگی جامعه، موضوعات میانرشتهای چون رسانه، بازی، شهر و هنر را دنبال میکند؛ موضوعاتی که کمتر از سوی ناشران دیگر بهصورت تخصصی پیگیری میشود.
وی همچنین تأکید کرد که آثار پژوهشکده، محصول پژوهشهای عمیق و تحت نظر هیئت علمی دانشگاهها، از جمله «دانشگاه تهران»، «دانشگاه امام حسین» و «دانشگاه امام صادق» هستند و از سطح پایاننامه فراتر رفتهاند تا به کتابهایی قابل اتکا برای پژوهشگران تبدیل شوند.