تشریح فعالیت‌های قدیمی‌ترین کتابخانه رسمی کشور با ١٢٠ سال قدمت

اقتصاد ایران: معینی‌پور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه کتابخانه مجلس در نمایشگاه کتاب تهران به معرفی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و تشریح فعالیت‌هایش پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی‌پور رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه کتابخانه مجلس در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تهران به معرفی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و تشریح فعالیت‌های غرفه کتابخانه در این دوره از نمایشگاه پرداخت.

وی گفت: نمایشگاه کتاب از جمله مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور است که حضور و مشارکت در آن برای مجموعه ما به عنوان قدیمی‌ترین کتابخانه رسمی حاکمیتی از اهمیت خاصی برخوردار است. مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با ۱۲۰ سال قدمت قدیمی‌ترین کتابخانه رسمی سه دوره حاکمیتی معاصر است که تأسیس آن به جلسه ۲۲ مجلس شورای ملی دوره اول باز می‌گردد که تصمیم گرفته شد چنین کتابخانه‌ای به عنوان پشتوانه پژوهشی نمایندگان برای تولید و تصویب قانون تشکیل شود و این مجموعه به تدریج به یک مرکز اسناد مفصل و در دوره جمهوری اسلامی به یک موزه تاریخ معاصر تبدیل شده است.

او در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس پرداخت و گفت: در این مجموعه بخش‌های مختلفی وجود دارد، از جمله هفت تالار تخصصی کتابخانه‌ای، کتاب‌داری و پشتیبانی پژوهشی شامل تالار تخصصی مطالعات اسلام‌شناسی، تالار تخصصی مطالعات ایران‌شناسی، تالار تخصصی پارلمان‌پژوهی، تالار تخصصی مطالعات قانون‌گذاری، تالار تخصصی مطالعات انقلاب اسلامی و تجربه حکمرانی جمهوری اسلامی، تالار تخصصی نسخ خطی با حدود ۳۰ هزار نسخه خطی، تالار تخصصی سربی سنگی، تالار تخصصی آرشیو مطبوعات (از سال ۱۲۳۰ تا کنون).

وی با تأکید بر تأثیرگذاری عمیق مطبوعات بر نخبگان و گروه‌های مرجع رسانه مکتوب را در حوزه فکر و علوم انسانی اجتماعی اثرگذارتر از رسانه‌های دیداری شنیداری دانست و افزود: مرکز اسناد مجلس از اوایل مجلس شورای ملی (قبل از ۱۳۰۰) شکل گرفته و شامل صورت مشروح مذاکرات مجالس شورای ملی، سنا و شورای اسلامی است که زیرساخت قانون‌گذاری کشور را تشکیل می‌دهند. مطالعات اسنادی برای مسئله‌شناسی، روندپژوهی و شناخت تحولات قانونی بسیار مهم است و در آینده‌پژوهی نیز اثرگذار است. این مرکز شامل گزارش‌های دولتی و عرائض مردمی نیز می‌شود.

معینی‌پور در ادامه به معرفی موزه مجلس پرداخت و گفت: مجموعه موزه مجلس از نظر شخصیت‌ها، آثار، آثار هنری و اسنادی برای روایت تاریخ مشروطه تا امروز بی‌نظیر است.

وی درباره نمای فیزیکی و طراحی غرفه کتابخانه مجلس اظهار داشت: در طراحی این غرفه سعی شده است که در سه بخش هویت پژوهشی، اسنادی و موزه‌ای بازنمایی و تداعی کننده هویت تاریخی مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس باشد.

معینی‌پور در ادامه افزود: امسال در نمایشگاه کتاب بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب از انتشارات کتابخانه مجلس عرضه شده که از این میان ۸ عنوان چاپ اول است و عناوین چاپ اول عبارت اند از:

التفهیم لاوائل صناعته التنجیم از ابوریحان بیرونی که نسخه عکسی معتبری است؛ طبقات اعلام الشیعه از آقا بزرگ تهرانی؛ فهرست اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی (اسناد عرایض) جلد ۱۳؛ فهرست اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی (اسناد عرایض) جلد ۱۴؛ فهرست دستنویس‌های فارسی کتابخانه بلدیه استانبول؛ فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی جلد ۵۸؛ فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی تبریز (مجموعه حاج حسین نخجوانی) و رهنمودهای کتابخانه‌های پارلمانی.

وی افزود: همچنین چند عنوان بازچاپ مانند تذکره دیده، سفینه خوشگوار و سلسه العارفین نیز در میان آثار عرضه شده وجود دارد.

مسعود معینی‌پور در پایان سخنان خود به فعالیت‌های جنبی غرفه کتابخانه در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در ایام نمایشگاه، چندین نشست تخصصی و عمومی در غرفه کتابخانه برگزار خواهد شد و تاکنون ۱۳ نشست برگزار شده است که تا پایان نمایشگاه این نشست‌ها ادامه خواهد داشت. همچنین برنامه‌های جانبی و ترویجی مانند تور مجازی موزه مجلس، ارائه خدمات اسنادی به محققان و پژوهشگران، میز مرمت آثار و … نیز در غرفه کتابخانه مجلس تدارک دیده شده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ