«بشاره بحبح» حلقه اتصال حماس و آمریکا، کیست؟

اقتصاد ایران: بشارة بحبح، استاد پیشین دانشگاه هاروارد و فعال سیاسی با مواضع متغیر سیاسی، این‌بار به‌عنوان پل ارتباطی میان ترامپ و حماس ظاهر شده؛ مسیری که از ستاد انتخاباتی ترامپ آغاز شد و به گفت‌وگو با سران مقاومت فلسطین رسید.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» در گزارشی فاش کرد که جنبش حماس اخیراً از طریق یک فعال عرب‌تبار حامی دونالد ترامپ، وارد گفت‌وگوهای محرمانه با نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا شده است. هدف این گفت‌وگوها، تلاش برای آزادی عیدان الکساندر، آخرین اسیر «آمریکایی ـ اسرائیلی» در نوار غزه عنوان شده‌ است.

به گفته آکسیوس، این رایزنی‌ها با وساطت «بشاره بحبح» صورت گرفته است؛ شخصیتی ناشناخته برای افکار عمومی اما با سابقه‌ای پررنگ در حلقه‌های نفوذ سیاسی آمریکا، به‌ویژه در ارتباط با پرونده فلسطین. گفته می‌شود تماس‌های او با «خلیل الحیه» یکی از رهبران ارشد حماس، زمینه‌ساز گشایش این کانال ارتباطی بوده است.

بشاره بحبح کیست؟

بشاره بحبح متولد سال 1958 در بیت‌المقدس است و تابعیت آمریکایی دارد. او تحصیلات خود را در ایالات متحده به پایان رساند و دارای دکترای امنیت منطقه‌ای از دانشگاه بریگهام یانگ در ایالت یوتاست. وی همچنین در دانشگاه هاروارد، مدرس دوره‌های مربوط به خاورمیانه بوده و در مذاکرات صلح سال‌های 1991 و 1993 به‌عنوان عضو هیأت فلسطینی حضور داشته است.

چرخش‌های سیاسی پرابهام

به نوشته آکسیوس، مسیر سیاسی بحبح پر از تغییر و چرخش است. او در دوره‌ای از حامیان باراک اوباما به‌شمار می‌رفت اما بعدها به کارزار انتخاباتی ترامپ پیوست و حتی کمپینی به‌نام «عرب‌های آمریکایی برای ترامپ» راه‌اندازی کرد. با این حال، پس از اظهارات جنجالی ترامپ مبنی بر لزوم «پاک‌سازی غزه از فلسطینیان»، از او فاصله گرفت و نام کمپینش را به «عرب‌های آمریکایی برای صلح» تغییر داد. این عقب‌نشینی اما دوام نیاورد و در انتخابات 2024، وی دوباره به اردوگاه ترامپ بازگشت و تلاش گسترده‌ای برای جذب آرای جامعه عربی آمریکا انجام داد.

میانجی‌گری پشت پرده

نقش جدید بشاره بحبح، میانجی‌گری غیررسمی میان ترامپ و حماس است. بر اساس گزارش آکسیوس، او در تماس با رهبران حماس، از جمله غازی حمد، امکان برقراری آتش‌بس دائمی در نوار غزه را نیز بررسی کرده و برخی پیشنهادها را به فرستاده آمریکایی، ویتکاف منتقل کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که انتخاب بحبح به‌عنوان واسطه رسمی نبوده و از دل روابط و نفوذهای دوگانه او در فضای سیاسی آمریکا و خاورمیانه شکل گرفته است. تحلیلگران این نوع نقش‌آفرینی را نشانگر قدرت شبکه‌های پنهان و بازیگران غیردولتی در معادلات حساس بین‌المللی می‌دانند.

آکسیوس نوشت که بشاره بحبح اکنون به‌عنوان نمونه‌ای از یک «میانجی فرصت‌طلب» شناخته می‌شود؛ شخصیتی که بدون داشتن مسئولیت رسمی، می‌تواند در بزنگاه‌های حساس، به ابزاری پنهان برای تحقق اهداف پشت‌پرده تبدیل شود.

 

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ