جنایات سیستماتیک اشغالگران برای تشدید بحران مفقودین در غزه
اقتصاد ایران: مرکز مفقودین و ناپدیدشدگان اجباری در فلسطین، با اشاره به اینکه تعداد مفقودان در غزه به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده، تاکید کرد اشغالگران با هدف قرار دادن عامدانه تجهیزات و تیمهای امدادی موجب تعمیق بحران مفقودان و جلوگیری از نجات آنها امیشوند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، پرونده مفقود شدگان در نوار غزه که تعداد آنها به بیش از 10 هزار نفر میرسد، یکی از غم انگیزترین بحرانهای مردم این باریکه از زمان آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه از اکتبر 2023 تاکنون است که در سایه تداوم جنایات اشغالگران روز به روز عمیقتر میشود.
در این زمینه، مرکز فلسطینی مفقودین و ناپدید شدگان اجباری امروز پنجشنبه در بیانیهای هشدار داد که ادامه هدف قرار دادن آمبولانسها و گروههای دفاع مدنی توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی و ممانعت از تلاشها برای نجات افراد، تراژدی مفقودین را تشدید میکند.
این مرکز فلسطینی تاکید کرد که دهها حمله هوایی مستقیم و غیرمستقیم توسط رژیم صهیونیستی طی دوره اخیر به آمبولانسها و مراکز دفاع مدنی ثبت شده که طی آن صدها نفر از کارکنان بخش امدادی به شهادت رسیده و وسایل نقلیه تجهیزات و مقرهای عملیاتی تیمهای آمبولانس و دفاع مدنی تخریب شده است.
بر اساس این گزارش، جدیدترین جنایت دشمن صهیونیستی علیه تیمهای امدادی مربوط به حمله بامدادی امروز به نیروهای دفاع مدنی است که در تلاش برای بیرون کشیدن قربانیان از زیر آوار در مناطق شرقی خان یونس بودند. اشغالگران همچنین یک بولدوزر را در نزدیکی بیمارستان اروپایی غزه که در جستجوی مفقودین بود، هدف قرار دادند. این حمله بعد از تجاوزات جنون آمیز صهیونیستها به بیمارستان اروپایی غزه انجام شد که طی آن 35 غیرنظامی شهید و دهها تن دیگر زخمی و مفقود شدند.
این مرکز حقوق بشری خاطرنشان کرد: اشغالگران عامدانه مناطق عملیات میدانی را در حین تلاشهای امداد و نجات هدف قرار میدهند یا از رسیدن نیروهای امدادی به این مناطق جلوگیری میکنند که منجر به افزایش تعداد قربانیان و مفقودان و تشدید رنج خانوادههایی میشود که از عزیزان خود بیخبرند.
در ادامه این بیانیه آمده است: هدف قرار دادن نیروهای امدادی و تجهیزات باقیمانده در غزه رویکرد تکراری از سوی دشمن صهیونیستی با هدف تعمیق فاجعه مفقودان است که تعداد آنها تا به امروز از 10 هزار نفر فراتر رفته است. تیمهای میدانی ما ناپدید شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی را طی 19 ماه جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه به ویژه در مناطقی که در معرض تهاجم زمینی و قطع کامل ارتباطات قرار دارند، مستند کردهاند. نشانههای زیادی از بازداشتهای خودسرانه، ناپدید شدن اجباری و قتلهای غیرقانونی علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه توسط دشمن صهیونیستی وجود دارد و مقامات اشغالگر عامدانه اطلاعات را مخفی و خانوادههای مفقودین را از هرگونه اطلاع و تماس با عزیزانشان محروم میکنند.
مرکز مفقودین و ناپدید شدگان اجباری در فلسطین تصریح کرد: ما خواستار اقدام فوری توسط سازمان ملل متحد برای فعال کردن سازوکارهای مربوطه، آغاز تحقیقات فوری و مستقل بینالمللی در مورد این جنایات فاحش و وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنایات خود علیه تیمهای امدادی هستیم. ناپدید شدن اجباری طبق قوانین بینالمللی جنایت علیه بشریت به شمار میرود و عاملان این جنایات باید محاکمه شوند. پرونده مفقودین فلسطینی باید در دستور کار شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل قرار بگیرد؛ زیرا این یک مسئله اضطراری بشردوستانه است که نیاز به اقدام فوری بینالمللی دارد.
در پایان این بیانیه تاکید شده است: هزاران خانواده در غزه هنوز در جهنم انتظار دردناکی زندگی میکنند؛ در حالی که هیچ نهاد بینالمللی موثری برای پیگیری سرنوشت ناپدید شدگان و مفقودین وجود ندارد. ما بر لزوم شکستن سکوت و انجام اقدام جدی توسط جامعه بینالمللی برای روشن شدن سرنوشت مفقودین در نوار غزه قبل از اینکه خیلی دیر شود، تاکید داریم.
طبق آمار دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تعداد مفقودان در این باریکه از زمان آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی ضد غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون به حدود 11200 نفر رسیده است. البته وزارت بهداشت و دولت غزه به دلیل نبود امکانات کافی و نابودی همه تجهیزات در جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه نمیتوانند آمار دقیق شهدا و مفقود شدگان را تخمین بزنند و طبق اعلام نهادهای جهانی، آمار واقعی قربانیان 40 درصد بیشتر از آماری است که وزارت بهداشت غزه میدهد.
بنابراین به نظر میرسد که تعداد مفقودان هم همانند شهدا بسیار بیشتر از چیزی باشد که توسط وزارت بهداشت غزه اعلام شده است. ارزیابیها نشان میدهد که بسیاری از مفقودان به شهادت رسیدهاند و پیکرهای آنها زیر آوار مانده است و به دلیل حجم زیاد آوار و نبود امکانات، تیمهای امدادی نتوانستند پیکرهای این افراد را از زیر آوار بیرون بیاورند. همچنین ارتش اشغالگر همواره مانع از انجام کار تیمهای بین المللی و اداره دفاع مدنی غزه برای آواربرداری و نجات مجروحان و بیرون کشیدن پیکرهای شهدا شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه مستقر در ژنو در گزارشی اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از آواربرداری و ممانعت از پیدا کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار ساختمانهای ویران شده و هدف قرار دادن مکرر امدادگران و تیمهای دفاع مدنی که در تلاش برای بیرون کشیدن پیکرهای قربانیان بودند را مستند و تاکید کرد که اسرائیل از ورود هرگونه امکانات، از جمله سوخت جهت راهاندازی خودروها و ماشین آلات سنگین در نوار غزه برای آواربرداری جلوگیری کرده است.
انتهای پیام/