به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، غذاهای نیمه آماده طی چند سال اخیر بهدلیل مشغله زیاد مردم و تند شدن ریتم زندگیها و یا نداشتن حوصله در قشر جوان برای طبخ غذاهای زمانبر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اغلب مردم در شهرهای پرجمعیت درماه چند وعده از این غذاهای نیمه آماده استفاده میکنند. غذاهایی ازجمله سبزیجات سرخشده منجمد، گوشت و مرغ در فرآوریهای مختلف و همچنین سیبزمینی نیمه آماده منجمد که با نامهای سیب زمینی خلال منجمد، سیبزمینی خلال نیمه آماده منجمد و سیب زمینی نیمه آماده فرنچ فرایز عرضه میشوند.
کارشناسان همواره تأکید میکنند که محصولات غذایی صنعتی به اندازه محصولات ارگانیک از سلامت و مواد مغذی برخوردار نیستند. این مسئله بهویژه درباره سیبزمینیهایی که بهصورت نیمهآماده در بازار وجود دارد و میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به یک غذای سرخشده جذاب دسترسی داشته باشید، شدت بیشتری دارد.
مجتبی حاجیپور، کارشناس دادگستری و کارشناس صنایعغذایی در یادداشتی به استفاده قابل توجه اغذیهفروشیها از این محصولات صنعتی اشاره کرده و در توضیح بیشتر نوشته است: «اغلب اغذیهفروشیها که سیبزمینی سرخ عرضه میکنند، از محصولات نیمه آماده منجمد (فرنچ فرایز) استفاده میکنند.
این سیبزمینیهای نیمه آماده در کارخانه با عملی بنام «بلچینگ»، کمی پخته و بعد از خشک شدن حدود 2دقیقه سرخ میشوند. سپس با روش انجماد به سرعت منجمد میشوند تا برای مصرفکنندگان به سرعت قابل آمادهسازی باشند.»
به تأکید این کارشناس «گاهی برای حفظ رنگ سفید سیبزمینی سرخ شده، حین عمل بلچینگ، ترکیبی از اسیداسکوربیک و متابی سولفیت سدیم را به آب پخت اضافه میکنند. البته متابی سولفیت سدیم در دوزهای کم بیضرر است اما درصورت مصرف زیاد، میتواند خطراتی را برای سلامتی نظیر افزایش احتمال سرطان در پی داشته باشد.»
او همچنین درباره یکی از اقدامات مضر برای آمادهسازی این خوراکیها اینطور توضیح داده که «استفاده چند باره از روغنها در اغذیهفروشی به نوبهخود منجر به افزایش مواد آلکالوئیدی روغن شده و نهایتا سیبزمینی سرخ شده بازاری را تبدیل به غذایی جذاب اما خطرناک میکند.»