نامه یک نظامی اسرائیلی: کسی برای جنگ به غزه نرود

اقتصاد ایران: یک نظامی رژیم اشغالگر در نامه‌ای سرگشاده به همنوعان خود گفت که فریب ادعاهای دولت نتانیاهو را نخورند. وبگاه آمریکایی نیویوکر نیز در گزارشی شرایط جذب نیرو در ارتش اسرائیل را به شدت بحرانی توصیف کرد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی افزایش نارضایتی‌ها از ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، موجی از نافرمانی در میان نظامیان ذخیره این رژیم به راه افتاده است. به گزارش رسانه‌های عبری، شمار قابل توجهی از نیروهای ذخیره ارتش از پیوستن به فراخوان جدید خودداری کرده‌اند.

در همین راستا، «اران تمیر» از نیروهای پیاده‌نظام ارتش رژیم صهیونیستی که طی یک سال و نیم گذشته چهار بار به مناطق عملیاتی اعزام شده بود، با انتشار نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که در عملیات زمینی جدید در غزه شرکت نخواهد کرد.

وی در این نامه که در وب‌سایت خبری «واللا» منتشر شد، صراحتاً اعلام کرد: «دولت خواهد گفت این عملیات برای آزادی گروگان‌هاست، یا جنگ بقا و رستاخیز است و این‌بار حماس نابود خواهد شد ــ اما این‌ها فریب است». او تأکید کرد: «رد کردن جنگی که اهداف اعلام‌شده‌اش دروغ محض است، کاملاً مشروع است. رد کردن جنگی که نقطه سقوط اخلاقی ماست، مشروع است.»

تمیر همچنین خطاب به دیگر نیروهای ذخیره هشدار داد که ممکن است به آنان برچسب‌هایی چون «تقویت حماس» یا «تشویق به کشتار بعدی» زده شود، اما چنین اتهام‌هایی را در شرایط فعلی «دیوانه‌وار» و بی‌اساس توصیف کرد.

این نظامی سابق در ادامه تصریح کرد که ادامه خدمت در این جنگ را عملی نمی‌داند که بتواند در آینده با وجدان خود کنار بیاید و نوشت: «اگر به خدمت در این جنگ ادامه دهم، هرگز خودم را نخواهم بخشید.»

نافرمانی نظامیان رژیم صهیونیستی تنها به تمیر محدود نمی‌شود. در ماه مارس، «مایکل مایر» افسر پیشین اطلاعات نظامی این رژیم نیز اعلام کرد که جنگ جاری را «کاملاً در تضاد با منافع مردم اسرائیل» می‌داند. افزون بر این، حدود هزار تن از خلبانان و نیروهای فعلی و سابق نیروی هوایی رژیم صهیونیستی طوماری را امضا کرده‌اند که در آن خواستار آزادی فوری اسرا حتی به بهای پایان جنگ شده‌اند. پس از انتشار این بیانیه، ارتش اعلام کرد امضاکنندگان دیگر اجازه خدمت در نیروهای ذخیره را نخواهند داشت.

همچنین صدها تن از نیروهای اطلاعاتی یگان 8200 ــ یکی از یگان‌های نخبه ارتش رژیم اشغالگر ــ و پزشکان ذخیره نیز بیانیه‌هایی مشابه را منتشر کرده‌اند.
این تحولات در حالی رخ می‌دهد که هم‌زمان، منابع فلسطینی از افزایش جنایات ارتش رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در غزه خبر می‌دهند و جامعه جهانی نسبت به فاجعه انسانی در این منطقه هشدار داده است.

وبسایت نیویورکر در گزارشی نوشت که در حالی که برخی نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی اعتراضات خود را علنی اعلام می‌کنند، هزاران نفر دیگر به‌گونه‌ای خاموش از خدمت خودداری می‌کنند؛ حالتی که به «نافرمانی خاموش» شهرت یافته است. به این گونه که این افراد به‌سادگی در موعد مقرر برای خدمت حاضر نمی‌شوند.

نیروهای ذخیره نزدیک به 70 درصد از ترکیب ارتش این رژیم را تشکیل می‌دهند. بر اساس رویه رایج، هر نیروی ذخیره حداکثر 54 روز در طول سه سال به خدمت فراخوانده می‌شود. پیش از این، میزان مشارکت در چنین فراخوان‌هایی بسیار بالا بود، اما اکنون بسیاری از نظامیان می‌گویند که خدمت نکردن، به نفع اسرائیل یا دست‌کم به نفع خانواده‌هایشان است.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از ارائه آمار درباره میزان عدم حضور نیروهای ذخیره خودداری کرده و صرفاً در یک نشست خبری مدعی شده که ارتش «نیروی انسانی کافی برای انجام مأموریت‌هایش» را دارد. با این حال، روزنامه «یدیعوت آحرونوت» گزارش داده که رئیس ستاد ارتش در نشست محرمانه‌ای به وزرا هشدار داده ارتش با کمبود جدی نیرو مواجه است و نمی‌تواند اهداف تعیین‌شده دولت در غزه را تحقق بخشد.

نیویورکر نوشت که یک سرهنگ دوم نیز اعلام کرده است که «یگان‌های کامل از هم پاشیده‌اند». یک نیروی جذب نیرو نیز به شبکه 12 اسرائیل گفته در وضعیت «یأس کامل» قرار دارد.

یکی از فرماندهان میدان در نیروهای ذخیره، که با نام مستعار «نیر» معرفی شده، به نیویورکر گفت: در روزهای ابتدایی جنگ، برخی از نیروهایی که سال‌ها در خدمت ذخیره نبودند، به ارتش پیوستند، اما با طولانی شدن جنگ و گسترش میدان نبرد به لبنان، کرانه باختری و سوریه، بسیاری از نیروها برای پنجمین و حتی ششمین بار فراخوانده شده‌اند».

او در حالی که خود را برای اعزامی دیگر آماده می‌کرد، گفت که او و یگان پیشینش تاکنون بیش از 200 روز در خدمت بوده‌اند. به گفته او، «در این مدت ازدواج‌ها از هم پاشیده، شغل‌ها از دست رفته و زندگی‌ها نابود شده است».

یک نظرسنجی از سوی سازمان خدمات اشتغال رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که 41 درصد از نیروهای ذخیره پس از اعزام از شغل خود اخراج شده یا مجبور به استعفا شده‌اند. نیر می‌گوید در آخرین اعزام، 60 درصد یگانش حاضر شدند، اما این‌بار «کمتر از 50 درصد آمده‌اند. اوضاع واقعاً بد است. همه از پا درآمده‌اند.»

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ