تقویت هویت زن مسلمان ایرانی مورد توجه سازمان تبلیغات اسلامی است
اقتصاد ایران: سنندج- مدیر راهبری و هم آهنگی امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی از طراحی برنامههای ویژه برای تقویت هویت و نقشآفرینی زنان ایرانی در عرصههای مختلف و تمرکز سازمان بر هویت زن مسلمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سارا طالبی، شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران کردستان با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع هویت زنان ایرانی، اظهار داشت: برای توانمندسازی بانوان و دختران ایرانی جهت نقشآفرینی مؤثرتر در عرصههای فردی، خانوادگی و اجتماعی، به این نتیجه رسیدیم که باید توجه ویژهای به هویت آنان داشته باشیم و به چالشها و نیازهای فکری و فرهنگیشان بپردازیم.
وی با بیان اینکه طراحیهای هویتی در دو لایه نخبگانی و عامه صورت گرفته است، افزود: در لایه نخبگانی، هویت مطلوب یک زن مسلمان ایرانی مورد توجه ویژه قرار گرفته است. تجربه نشان داده که زنان هرگاه با تلاش و اراده جمعی وارد عرصهای شدهاند، توانستهاند جریانساز باشند.
طالبی، عرصه افکار عمومی و توجه به نیازهای فکری، روحی، ذهنی و قلبی جوانان و بانوان را از جمله عرصههای مهم مورد توجه سازمان تبلیغات اسلامی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب این مهم را در یک کلمه "جهاد تبیین" نامیدهاند.
وی اضافه کرد: در بررسی هویت بانوان در لایه نخبگانی، متوجه شدیم که برای پرداختن بهتر به عرصههای جهاد امروز، نیازمند خودسازی و خودشناسی فردی، توجه به جهاد همسرداری و فرزندآوری در عرصه خانوادگی و مجاهدتهایی از جنس جهاد اقتصادی، جهاد تبیین و جهاد پیشرفت در لایه اجتماعی هستیم.
روایت و گفتگو دو بستر برای معرفی زن موفق و تبادل نظر قشر نخبه است
مدیر راهبری و هم آهنگی امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر نیاز دختران و زنان امروز به شنیده شدن، دیده شدن و حس ارزشمندی، از طراحی دو فناوری "روایت" و "گفتگو" در این راستا خبر داد و تصریح کرد: فناوری روایت به معرفی زنان موفق، پیشرو و مجاهد ایرانی در قالبهای مختلف میپردازد و فناوری گفتگو بستری را فراهم میکند تا قشر نخبه و آگاه جامعه با عموم مردم به تبادل نظر بپردازند.
وی با اشاره به چالشهای اخیر و احساس سکوت ناشی از آن در جامعه، گفت: پس از وقایع سال ۱۴۰۱ و بحث "زن، زندگی، آزادی"، متوجه نوعی سکوت در مقوله هویت زن ایرانی شدیم. رسانههای مختلف نیز به شدت در حال طراحی و ارائه الگوهای متفاوتی برای هویت زن و خانواده ایرانی هستند که این امر نیازمند طراحی برنامههایی برای شنیده شدن صدای واقعی زنان ایرانی است.
طالبی با انتقاد از عدم روایت و تئوریزه شدن مناسب هویت مطلوب زن ایرانی در سالهای گذشته، به معرفی الگوهای موفق زنان در انقلاب اسلامی و لزوم توجه به نقشآفرینی آنان در عرصههای مختلف اشاره کرد.
وی همچنین از برگزاری دوره "بانوی مجاهد" با سه محور محتوایی (انسانشناسی، اندیشه امام، الگوی پیشرفت)، مهارتی (توانمندسازی در رسانه و گفتگو) و عملیاتی (کنشگری در جامعه) خبر داد و گفت: «هدف از این دورهها، تربیت بانوانی است که بتوانند روایتگر و گفتوگو کننده فعال در جامعه باشند.
طالبی با اشاره به اهمیت گفتگو و دیالوگ در جامعه، از طراحی فضاهای گفتوگو محور در انتهای دورههای آموزشی خبر داد و به ذکر نمونههایی از تأثیرات مثبت این گفتگوها در تغییر نگرش افراد پرداخت.
انجام فعالیتهای هنری و رسانهای سازمان تبلیغات اسلامی در معرفی نقشآفرینی بانوان
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای هنری و رسانهای سازمان تبلیغات اسلامی در راستای معرفی نقشآفرینی بانوان در عرصههای پیشرفت و ارائه الگوی سوم زن پرداخت.
طالبی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای سازمان برای افزایش جمعیت و جوانی جمعیت، به طراحیهای چند لایه در ستاد جمعیت اشاره کرد که شامل اقدامات رسانهای، پیگیریهای استانی و تمرکز ویژه بر مسئله سقط جنین است.
وی بر اهمیت تبیین ارزش مادری و روایت الگوهای موفق مادران تاکید کرد.
طالبی در خصوص بومیسازی برنامهها در استانهای مختلف، از تشکیل شورای راهبری بانوان در تمامی استانها و شهرستانها خبر داد و گفت: تلاش میکنیم تا با توجه به ظرفیتهای بومی هر استان، برنامههای فرهنگی متناسبی طراحی و اجرا کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت بالای بانوان اهل سنت در کردستان، بر لزوم توجه ویژه به این قشر تاکید کرد.
مدیر راهبری امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در پایان با اشاره به عنایت ویژه ریاست سازمان به استان کردستان و تاکید بر طراحی برنامهها بر اساس زیستبوم هر شهرستان، به برنامههای شاخص این سازمان در استان از جمله "مهمانی امت احمد" و تقدیر از بانوان کارآفرین در پویش "بانوی آفتاب" اشاره کرد.
وی بر اهمیت نقش رسانهها در شناسایی و معرفی ظرفیتهای بانوان توانمند کردستان تاکید کرد.