«سالنامه شهید جمهور» مشتمل بر فعالیتهای شهید رئیسی است
اقتصاد ایران: مدیرعامل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی گفت: در سالنامه شهید جمهور، فعالیت های دو سال و 10 ماهه شهید رئیسی حک شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، «سالنامه شهید جمهور» و «مجموعه آوای پیشواز سخنان شهید رئیسی»، امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت همزمان با هشتمین روز از برگزاری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در غرفه «شهید رئیسی عزیز ما» با حضور محمدمهدی اسماعیلی مدیرعامل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی دولت شهید رئیسی، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان دولت شهید رئیسی، محمدرضا نجارزاده مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان و جمعی از بازدیدکنندگان این رویداد فرهنگی برگزار شد.
اسماعیلی مدیرعامل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی یک دوره سه ساله پرتلاش و پرحجم در فعالیتهای اجرایی کشور پشت سر گذاشت. او از ۱۲ مرداد سال ۱۴۰۰ که مراسم تنفیذ توسط مقام معظم رهبری برگزار شد تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از افتتاح سد مرزی در آذربایجان شرقی در مرز جمهوری اسلامی ایران - آذربایجان و در حال مراجعه به تبریز برای افتتاح بخش جدیدی از پالایشگاه تبریز شهید شد.
وی ادامه داد: در دوره شهید رئیسی یک دوره تلاش و کوشش برای آبادانی و پیشرفت کشور رخ داد و بنا به تعبیر مقام معظم رهبری این دوره به لحاظ مشابهت تاریخی با دوره صدارت امیرکبیر یک تلاقی تاریخی دارد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی گفت: در این بنیاد سالنامهای تهیه شد که در این مجموعه به ازای هر روز فعالیتهایی که شهید جمهور در دوسال و ۱۰ ماه انجام داد، حک شده است. برای ما مقدر نبود همه فعالیتها را در این سالنامه بیاوریم و تنها به فعالیتهایی بسنده کردیم که پوشش خبری داده شده بود. اما این بخش اول است و قرار شده تا در سالهای آینده آن را تکمیل کنیم و به سالهای مدیریت او در دستگاه قضائی و تولیت آستان قدس رضوی بپردازیم.
وی افزود: این سالنامه مورد استفاده محققان و اهالی فرهنگی، هنری و اصحاب رسانه است. همچنین طی این چند روز در غرفه شهید رئیسی عزیز ما رونماییهای مختلفی از آثار مرتبط با او داشتیم.
اسماعیلی گفت: شهید رئیسی ۲۲ اردیبهشت به نمایشگاه کتاب تهران آمد و به صورت مفصل با ناشران و اهالی فرهنگ و کتاب صحبت کرد. یکی از اقدامات خوب بخش بین المللی در سال گذشته حضور تعدادی از مهمانان جبهه مقاومت از شعرا و شخصیتهای فرهنگی و سیاسی بود. ظهر چهارشنبه مصادف با چهار روز پیش از شهادت شهید رئیسی، به هنگام نماز ظهر و عصر، مهمانان در ریاست جمهوری با او دیدار داشتند. قرار بود این دیدار کوتاه باشد اما طولانی شد. شهید رئیسی صحبتهای آنها را شنید و نکاتی را بیان کرد. شهید رئیسی تا آخرین لحظه صحبتهایش با موضوع غزه و فلسطین بود و این دو مسئله از دغدغههای شهید به شمار میرفت. حتی در اردیبهشت و در آخرین سفر خارجی که به پاکستان و سریلانکا داشتیم، در هواپیما به او گفتم که چرا همیشه در صحبتهایتان به مسأله فلسطین اختصاص میدهید، شاید مخاطبان مایل باشند در موضوعات فی ما بین صحبت کنند اما او گفت که موضوع فلسطین در هیچ جا مطرح نمیشود و این تربیون موقعیتی است که میتوان بخشی از مظلومیت مردم را به ملتهای جهان و مردم مسلمان نشان داد. امیدواریم ریشه رژیم صهیونیستی نابود شود و نماز وحدت را در مسجد الاقصی به امامت رهبر انقلاب برپا کنیم.
شهید رئیسی تعامل مناسبی با مجلس و قوه قضائیه داشت
در ادامه سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی دولت شهید رئیسی گفت: برای هر روز در سالنامه شهید جمهور یک مناسبت لحاظ شده است. شهید رئیسی از روزی که قرار بود وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی کند، تعامل خوبی با نمایندگان و قوا داشت تا جایی که این امر از جمله ویژگیهای بارز او به شمار میرود.
وی افزود: شهید رئیسی همواره تأکید داشت بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری برای مصلحت کشور نباید حاشیه سازی کرد تا مردم ذهن شأن مغشوش شود. در مقطعی که شاهد شیوع ویروس کرونا بودیم، رئیس جمهوری قبل نتوانسته بود با نمایندگان مجلس ارتباط بگیرد. درحالی که شهید رئیسی در سال اول توانست با همه نمایندگان ارتباط بگیرد و نظرات ۲۰ نفر از آنها را مطرح کند. او با دقت به صحبتهای نمایندگان گوش کرده و توضیحات لازم را ارائه میکرد.
معاون پارلمانی دولت شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی در سفرهای استانی رکورد دار بود. او در سال اول به همه استانها سفر کرد و پیگیر کارها بود و در این زمینه اقدامات مؤثری انجام داد. همه این اقدامات در سالنامه حک شده است. گاهی او دچار سرماخوردگی میشد اما هیچ مریضی او را از ادامه فعالیتش باز نمیداشت. زمانی که از سفر روسیه آمدیم، او قرار بود به استان البرز برود اما به خاطر کسالتش تنها دو ساعت استراحت کرد و سفر را انجام داد. او توجه ویژه ای به محرومان داشت و خودش دردمند آشنا بود. هیچ زمانی حاضر نشد تا تنشی در جامعه ایجاد شود.
وی افزود: انگار شهید رئیسی میدانست که فرصت کم است و هر روز از فرصتها استفاده میکرد تا کارها انجام شود. شهید رئیسی الگویی برای مدیران این نظام و مدیر تراز انقلاب است. او الگوی جدیدی از حکمرانی ارائه کرد و هر کسی بعد از وارد میشود باید با این روحیه ورود کند.
واگذاری دو باشگاه مردمی به بخش خصوصی بارزترین ویژگی شهید رئیسی در بخش ورزشی بود
در ادامه کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان دولت شهید رئیسی گفت: یکی از موضوعاتی که بیش از سه دهه به شکلهای مختلف تلاش شد تا به نتیجه برسیم، موضوع خصوصی سازی دو باشگاه مردمی استقلال و پرسپولیس بود که بیش از ۴۵ میلیون طرفدار دارد. اقدامی که در دولتهای قبل به نتیجه نرسید. این اقدام میتواند بارزترین و مهمترین اتفاق در حوزه ورزش باشد.
وی افزود: خیلیها مطرح کردند که به دلیل فشار فیفا، این دو تیم به بخش خصوصی واگذار شد، درحالی که طبق اساسنامه فیفا، یک سازمان یا تشکیلات نمیتواند دو باشگاه را زیرمجموعه خود داشته باشد بنابراین ما میتوانیم یکی از باشگاهها را در وزارت ورزش و دیگری را در وزارت اقتصاد داشته باشیم. اما طی چهار جلسه هیئت دولت موضوع واگذاری این دو باشگاه مطرح شد و در اولین جلسه شهید رئیسی مطرح کرد که چرا باید باشگاه زیر مجموعه دولت باشد بلکه باید آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وزیر ورزش و جوانان دولت شهید رئیسی گفت: هم اکنون دو باشگاه مردمی بدون دغدغه کاری مدیریت میشود، البته سازمان خصوصی سازی باید نظارتی روی عملکرد دو باشگاه داشته باشد تا به نقطه ایده آل برسد.
آوای پیشواز سخنان شهید رئیسی توسط تبیان رونمایی شد
در ادامه مراسم آوای پیشواز سخنان شهید رئیسی توسط مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان رونمایی شد و چند دقیقهای از این آوای پیشواز در مراسم به پخش رسید.
در ادامه نجارزادگان مدیرعامل مؤسسه تبیان گفت: یک ماه پیش تفاهم نامهای میان بنیاد شهید رئیسی و مؤسسه تبیان منعقد شد و این آوای پیشواز سخنان شهید رئیسی به بهره برداری رسید.
وی افزود: هدف از انتشار این آوای پیشواز، احترام به شهید رئیسی و بزرگداشت یاد و خاطره او، تأکید بر وحدت و احترام مردم ایران به شهدا، زنده نگهداشتن یاد شهید رئیسی است.
مدیرعامل مؤسسه تبیان گفت: شعارمان عهدی بوده که مردم با خون شهدا بسته اند و با آوای پیشواز، یاد شهدا زنده نگه داشته میشود.