چین توافق تجاری آمریکا و انگلیس را محکوم کرد
اقتصاد ایران: دولت چین به شدت از توافق تجاری اخیر انگلیس و آمریکا انتقاد کرد؛ توافقی که میتواند منجر به حذف محصولات چینی از زنجیره تأمین بریتانیا شود و تلاشهای لندن برای بازسازی روابط با پکن را پیچیدهتر کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، دولت چین به شدت از توافق تجاری اخیر انگلیس و آمریکا انتقاد کرد؛ توافقی که میتواند منجر به حذف محصولات چینی از زنجیره تأمین بریتانیا شود و تلاشهای لندن برای بازسازی روابط با پکن را پیچیدهتر کند.
این توافق تجاری که آمریکا طی روزهای اخیر با انگلیس امضا کرد و شامل الزامات سختگیرانه امنیتی برای صنایع فولاد و داروسازی این کشور میشود، نخستین توافق دولت دونالد ترامپ پس از اعلام اعمال «تعرفههای متقابل گسترده» در ماه گذشته میلادی به شمار میرود.
پکن در پاسخ به پرسشی درباره این توافق، تأکید کرد که این یک «اصل اساسی» است که توافقنامههای میان کشورها نباید علیه کشورهای دیگر باشد.
وزارت خارجه چین به نشریه فایننشالتایمز گفت: همکاری میان دولتها نباید علیه یا به زیان منافع طرفهای ثالث انجام شود.
این اظهارات انگلیس را در موقعیت دشواری میان دو ابرقدرت اقتصادی جهان قرار میدهد و ممکن است تلاش دولت بریتانیا برای بازنگری روابط با چین را پیچیدهتر سازد.
پکن پیشتر به کشورها هشدار داده بود که از امضای توافقهای تجاری با آمریکا که منافع چین را تهدید میکنند، خودداری کنند چراکه بیم دارد ترامپ از مذاکرات دوجانبه با شرکای تجاری آمریکا برای اعمال فشار بر آنها جهت حذف چین از زنجیرههای تأمین استفاده کند.
چین در واکنش به این موضوع، تلاشها برای حذف تولیدات خارجی از زنجیره تأمین داخلی خود را سرعت بخشیده تا این زنجیره را در برابر اختلالات جنگ تجاری مقاوم سازد.
توافق تجاری آمریکا و انگلیس شامل کاهش برخی تعرفههای تنبیهی واشنگتن علیه صادرات خودرو و فولاد بریتانیا بود اما تعرفه پایه 10 درصدی بر کالاهای بریتانیایی را حذف نکرد.
همچنین، کاهش تعرفهها در بخشهای خاص مانند فولاد و خودرو تنها مشروط به این است که بریتانیا «برای تأمین کالاهای ضروری آمریکا» و «مالکیت تأسیسات تولیدی مربوطه» بهسرعت اقدام کند.
مقامات بریتانیایی گفتهاند که ترامپ بهروشنی اعلام کرده که هدف این شرط، چین بوده است.
یکی از مشاوران دولت چین که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت: چین باید واکنش نشان دهد؛ بریتانیا نباید در امضای این توافق شتاب میکرد.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که آمریکا و چین روز دوشنبه بر سر آتشبس 90روزه در جنگ تجاری خود به توافق رسیدند و واشنگتن بهطور موقت تعرفههای اعمالشده علیه واردات چین را از سطح بیسابقه 145 درصد به حدود 40 درصد کاهش داد.
این تعرفهها اگر دو طرف درباره توقف ارسال پیشسازهای فنتانیل از تولیدکنندگان چینی به آمریکا به توافق برسند، ممکن است تا 20 درصد دیگر نیز کاهش یابد. در این صورت، سطح تعرفههای ترامپ علیه چین به سطح تعرفههای وضعشده بر متحدان آمریکا مانند بریتانیا نزدیک خواهد شد.
چین نیز روز دوشنبه موافقت کرد که سطح تعرفههای تلافیجویانه برای واردات کالاهای آمریکایی مانند محصولات انرژی و کشاورزی را از 125 درصد به 10 درصد کاهش دهد.
انتهای پیام/