ریل گذاری خوبی در زمینه جوانی جمعیت در دولت شهید رئیسی صورت گرفت
اقتصاد ایران: مشهد - مدیر عامل گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج گفت: در دولت شهید رئیسی ریل گذاری خوبی در حوزه جوانی جمعیت صورت گرفت، امیدواریم با حمایت مسئولان در دولت فعلی این مسیر ادامه یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، عیسی مالمیر عصر چهارشنبه در نشست خبری دومین همایش ملی رویش امید اظهار کرد: ما به عنوان گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج چهار کلان طرح ملی داریم. اولین آن مهر شفا است که ۸ ناظر بر اجرای ۵۰۰ مرکز درمانی تا پایان برنامه هفتم است. هر چهار کلان طرح ناظر بر فرمایشات رهبری است. تاکنون ۱۷۰ مرکز درمانی داریم تا پایان برنامه هفتم به عدد ۵۰۰ باید برسیم. خدمات بسیج برای عموم مردم است. هم در حوزه بهداشت و هم در سایر حوزهها با تاسی از فرمایشات رهبری برای عموم مردم است.
مدیر عامل گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج بیان کرد: دومین کلان طرح ما، که بحث اصلی این نشست خبری است کلان طرح ملی رویش امید است. ناظر بر فرمایشات رهبری در حوزه جوانی جمعیت است. برآن هستیم تا پایان سال ۱۴۰۸ به درمان نیمی از زوجهای نابارور کمک کنیم. این طرح از سال ۹۵ در گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج شروع شده است. تا سال ۱۴۰۰ حمایت به شکل نقدی از زوجهای نابارور بوده است. بعد از بررسی مشخص شد اثر بخش نیست. بر آن شدیم به شکل بیمه در خدمت زوجهای نابارور باشیم. از سال ۱۴۰۰ تا به امروز بعد از ثبت نام زوجهای نابارور و راستی آزمایی با ارائه یک بیمه نامه به آنان کمک کردیم.
وی تصریح کرد: این زوجها به جز دغدغه ناباروری هیچ دغدغه دیگری ندارند. در دولت شهید رئیسی ریل گذاری خوبی در حوزه جوانی جمعیت شد. از سال ۱۴۰۲ شروع شد و با حمایت دولت فعلی تداوم داشته باشد. دولت شهید رئیسی در عرض دو سال این ریل گذاری را به خوبی انجام دادند. بیمههای پایه نقش خوبی را در درمان زوجهای نابارور انجام میدهند. ما از راهبرد بسیج کنندگی استفاده میکنیم. ما متولی بحث درمان ناباروری نیستیم بلکه به درمان زوجهای نابارور کمک میکنیم.
مالمیر در ادامه تاکید کرد: ما سه شبکه سازی را در طرح رویش امید انجام دادیم. امروز با اکثر مراکز درمان ناباروری سطح سه قرارداد منعقد کردیم. زوجی لازم نیست از یک مرکز استان به استان دیگری برای دریافت خدمات برود. ما آماده ارائه خدمت به همه زوجها نابارور هستیم. دومین شبکه سازی، شبکه ساری بیمه است. ما چیزی به عنوان بیمه ناباروری نداشتیم. با همت ما و رایزنی با بیمههای مختلف موفق شدیم با اقناع بیمههای تکمیلی را پای کار بیاوریم. امروز دو بیمه دانا و بیمه ایران به کمک ما آمدند.
مدیر عامل گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج افزود: سال گذشته بیش از یکصد و پنج هزار زوج نابارور را شناسایی کردند و در مراحل مختلف ارائه خدمت هستند. قصد داریم این عدد را امسال دو برابر کنیم. قانون جوانی جمعیت بعد از ابلاغ خواست نظام و ساختارها حاکمیتی بود. ما تقسیم کاری در سازمان بسیج کردیم. بحث ازدواج و تأمین جهیزیه را معاونت اجتماعی سازمان بسیج دنبال کردند. بحث جلوگیری از صدق جنین یا طرح نفس را بسیج جامعه پزشکی متقبل شده است و بحث درمان ناباروری به گروه بهداشت و درمان سازمان بسیج سپرده شد. متولی درمان زوجهای نابارور نظام سلامت کشور و در رأس آن وزارت بهداشت است. ما در نقش کمکی رایزنی را با بیمهها شروع کردیم. طرح رویش ملی به عنوان یک برند در سراسر کشور مورد پذیرش است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: همایش فردا دو بخش دارد. بخش اول به صورت نمادین و تقدیر از کسانی است که در تحقق این طرح کمک کردند. بخش دوم میزگردها علمی است. در خدمت اساتید و هیئتها علمی هستیم. مخاطب ما در بخش دوم زوجهایی هستند که هنوز موفق به فرزند آوری نشدند. آنچه که باید بگویم این است که برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و حاکمیت در تحقق قانون جوانی جمعیت نیاز به اراده ملی داریم. قطعاً این اراده محقق نمیشود مگر با شکل گیری یک هم افزایی. ما به عنوان کسی که متولی دبیرخانه دائمی رویش ملی امید هستیم، این هم افزایی شروع شده اما نیاز به تکمیل دارد. خانم دکتر دستجردی مهمان ویژه همایش هستند.
مالمیر بیان کرد: برای سهولت دسترسی زوجهای نابارور برای دریافت کمک سه شیوه تعریف کردیم. راهکار اول سایت ما است. بحث دوم سامانه رویش امید را طراحی کردیم. در کمتر از ۴ دقیقه میتوانند ثبت نام انجام دهند. یک شماره تلفنی هم تعریف کردیم که مرکز رویش امید با عزیزان در ارتباط است. با این سه شیوه میتوانند با ما در ارتباط باشند.