شگفتی‌سازی به سبک یمن؛ نقر‌ه‌داغ شدن ترامپ تا بن‌بست اسرائیل

اقتصاد ایران: تداوم عملیات‌ها و محاصره چندجانبه یمن علیه رژیم صهیونیستی با وجود توافق آتش‌بس با آمریکا، در وهله نخست بیانگر قدرت صنعا در استقلال و تحمیل معادلات جنگی خود به دشمن بوده و اشغالگران را وادار به تجدید نظر در محاسباتشان می‌کند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یمن که به عنوان دومین جبهه محور مقاومت بعد از حزب‌الله لبنان، از همان ماه‌های ابتدایی آغاز نبرد طوفان الاقصی وارد عرصه حمایت همه جانبه از مردم و مقاومت فلسطین شد، در سایه نقاط قوتی که از آن بهره می‌برد و در راس آنها اتحاد ملت، دولت و ارتش، در همین عرصه باقی مانده و معادلات درگیری با صهیونیست‌ها را دگرگون کرد.

موضع استوار یمن در حمایت از فلسطین

محاصره دریایی یمن علیه رژیم صهیونیستی از ابتدای ورود این کشور به جبهه حمایت از غزه، برجسته‌ترین و موثرترین اقدامی بود که یمنی‌ها انجام دادند و با به تعطیلی کشاندن بندر ایلات به عنوان راهبردی‌ترین بندر تجاری در فلسطین اشغالی، رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت نگران و سردرگم کردند.

همزمان با آن، موشک‌ها و پهپادهای یمنی به شکل دائمی عمق فلسطین اشغالی را درنوردیده و به مواضع حساس صهیونیست‌ها در مناطق مختلف می‌رسید تا اینکه تل آویو تبدیل به بانک هدف اصلی یمن شد و فرار به پناهگاه از یک سال و نیم گذشته گذشته تاکنون، برای ساکنان تل‌آویو تبدیل به یک سناریوی معمول و البته وحشتناک شده است.

نقره داغ شدن آمریکا و اسرائیل در یمن

در این میان باید اشاره کنیم که ملت، دولت و نیروهای مسلح یمن به خاطر حضور در جبهه حمایت از غزه طی یک سال و نیم قبل تاکنون فداکاری‌های زیادی انجام داده و بهای سنگینی هم پرداخته‌اند. به دنبال ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با عملیات‌ها و محاصره دریایی تحمیل شده توسط یمن علیه این رژیم، در اوایل ژانویه 2024 آمریکا در دوره ریاست جمهوری جو بایدن، به همراه تعدادی از کشورهای اروپایی ائتلافی را برای حمله به یمن تشکیل داد که تنها انگلیس در این ائتلاف باقی ماند. اما در نهایت آمریکایی‌ها بعد از صرف بیش از 5 میلیارد دلار هزینه در حملات علیه یمن و در حالی که نتوانسته بودند، این کشور را از موضع خود در حمایت از غزه عقب برانند مجبور به توقف درگیری با یمن شدند.

یمن , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , کشور آمریکا ,

سپس دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا که انتقادات زیادی به عملکرد بایدن در پرونده جنگ غزه و پرونده‌های مرتبط به آن از جمله یمن وارد ساخته و مدعی بود خودش بسیار از بایدن قدرتمندتر است و می‌تواند مشکل یمن را برای همیشه حل کند، به همان سناریوی تکراری حملات علیه این کشور متوسل شد.

ترامپ با تهدید به باز کردن درب‌های جهنم در خاورمیانه طی نزدیک به دو ماه قبل، به همراه انگلیس حملاتی را علیه یمن آغاز کرد که حاصل آن کشتار و زخمی کردن صدها غیرنظامی یمنی و سیاه‌تر شدن چهره محور آمریکا در جهان و هدر رفت 3 میلیارد دلار بود. در نهایت دونالد ترامپ هم همانند بایدن و حتی به شکلی تحقیرآمیزتر از او مجبور شد از یمن عقب نشینی و اعلام آتش بس کند.

نکته قابل توجه در توافق غیر مستقیم آتش بس میان آمریکا و یمن آن است که در شرایطی که واشنگتن با هدف توقف عملیات‌ها و محاصره یمن علیه رژیم صهیونیستی، وارد جنگ با این کشور شده بود، به توافقی تن داد که اسرائیل جایگاهی در آن نداشت و خبری هم از پایان عملیات‌های یمن نبود.

با گذشت بیش از یک هفته از آتش بس میان آمریکا و یمن و در حالی که ارتش آمریکا حملات خود به یمن را متوقف ساخته، نیروهای مسلح این کشور همچنان به ادامه محاصره دریایی و عملیات‌های کوبنده خود علیه رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند و محاصره هوایی ضد این رژیم را هم به معادلات جنگ با آن اضافه کرده‌اند.

فرودگاه اللد در تل‌آویو که صهیونیست‌ها آن را فرودگاه بن گوریون می‌خوانند و امنیتی‌ترین و حساس‌ترین منطقه راهبردی اشغالگران در تل آویو است، طی چند هفته گذشته تبدیل به شکاری ساده برای موشک‌های یمنی شده و ساکنان تل‌آویو شبانه روز منتظر شنیدن صدای آژیرهای هشدار برای فرار به پناهگاه هستند.

طی 24 ساعت گذشته یمنی‌ها 3 موشک به فرودگاه بن گوریون شلیک کرده‌اند که میلیون‌ها صهیونیست را راهی پناهگاه کرده و طبق گزارش رسانه‌های عبری تعدادی از آنها هم زخمی شده‌اند.

.

 

یمن چگونه معادله محاصره هوایی را به صهیونیست‌ها تحمیل کرد؟

این تحولات بعد از آن است که حدود 10 روز قبل یک موشک مافوق‌صوت پرتاب‌شده توسط یمن، با موفقیت از تشکیلات پدافندی چندلایه ارتش صهیونیستی عبور کرده در نزدیکی فرودگاه بن‌گوریون فرود آمد و برای چند ساعت این فرودگاه را که تنها فرودگاه بین‌المللی رژیم صهیونیستی است، به تعطیلی کشاند و اغلب خطوط هوایی بین‌المللی از تعلیق پروازهای خود به مقصد و از مبدأ فرودگاه بن‌گوریون خبر دادند.

 

.

 

.

 

باید توجه داشته باشیم که گسترش عملیات‌های یمن ضد تل‌آویو، همزمان با تشدید حملات نظامی وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه انجام می‌شود و بنابراین حملات اخیر یمنی‌ها حامل یک پیام تهدیدآمیز مؤثر است تا رژیم صهیونیستی را وادار به ارزیابی مجدد خود از توانایی‌های محور مقاومت کند.

سدریک لیتون، ژنرال بازنشسته آمریکایی درباره حملات موشکی یمن به تل‌آویو می‌گوید: این معادلاتی که یمنی‌ها رقم زده‌اند بازی را در منطقه تغییر می‌دهد؛ زیرا تشکیلات پدافندی اسرائیل برای موشک‌های مافوق‌صوت به‌ویژه این نوع موشک یمن که به‌نظر می‌رسد به 16 برابر سرعت صوت می‌رسد و بسیار مانورپذیر است، طراحی نشده‌اند. اگر یحیی سریع، سخنگوی نظامی یمن در ادعای خود مبنی بر مافوق‌صوت بودن موشکی که به فرودگاه بن‌گوریون شلیک شد، درست بگوید، تغییرات عمده‌ای در منطقه رخ خواهد داد؛ نه‌تنها از نظر قابلیت‌های تهاجمی یمنی‌ها بلکه از این نظر که اسرائیل قطعاً نیاز به تغییر در عملکرد تشکیلات پدافندی خود دارد.

فابیان هینز، محقق مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی که قابلیت‌های موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن را رصد کرده معتقد است که جنبش انصارالله موفق شده است تا حد زیادی تولید موشک‌ها و پهپادها را در داخل یمن بومی‌سازی کند.

وی گفت: یمنی‌ها از قابلیت عملیاتی بالایی برای پرتاب موشک‌های بالستیک و کروز برخوردارند و از همه مهمتر، نیروهای مسلح یمن از مناطق کوهستانی ناهمواری برای ذخیره و پرتاب موشک‌های خود استفاده می‌کنند که ردیابی این موشک‌ها را برای آمریکا و اسرائیل بسیار دشوار می‌سازد. همین ویژگی‌ها به یمن استقلال بیشتری می‌دهد و توانایی آن را برای انجام یک جنگ فرسایشی منطقه‌ای طولانی‌مدت بیشتر می‌کند.

عاموس هرئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری هاآرتص در این راستا اظهار داشت: موفقیت‌های بیشتر یمنی‌ها آسیب جدی به بازار اسرائیل وارد می‌کند و روابط با جهان خارج در سطح شرکت‌های هواپیمایی را حداقل تا چند ماه مختل می‌سازد.

یمن , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , کشور آمریکا ,

این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: به‌نظر نمی‌رسد که هیچ اقدامی بتواند یمنی‌ها را وادار به تغییر سیاستشان کند و همان‌طور که دیدیم آمریکا بعد از گذشت بیش از یک ماه و نیم از حملات شدید خود علیه یمن نتوانست مواضع این کشور را تغییر دهد و در نهایت مجبور به آتش‌بس شد.

در سطح روند جنگ غزه، با توجه به ناتوانی صهیونیست‌ها در تحمیل توطئه‌های خود از جمله آوارگی اجباری مردم غزه و خلع سلاح مقاومت، رژیم اشغالگر تصمیم به طولانی‌تر کردن جنگ غزه گرفته است و این یعنی تشدید تنش‌ها ادامه خواهد داشت و همزمان با آن یمنی‌ها هم به محاصره دریایی و هوایی و عملیات‌های خود ضد رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

از طرف دیگر، با وجود اینکه نیروهای مسلح یمن از ماه‌های طولانی در نبرد حمایت از غزه حضور دارند، اما همچنان به پرتاب موشک‌ها و پهپادها به‌سمت فلسطین اشغالی ادامه می‌دهند و در مقابله با تجاوزات آمریکا و انگلیس نیز هم عملکرد قابل‌قبولی از خود نشان دادند، این امر بیانگر انعطاف‌پذیری یمنی‌ها و سازگاری آنها با شرایط است و نشان می‌دهد آنها به منبع تسلیحاتی خود اطمینان دارند.

بر همین اساس، ناظران امور معتقدند که باید منتظر حملات مکرر بیشتر یمنی‌ها به زیرساخت‌های حیاتی رژیم صهیونیستی از جمله فرودگاه‌ها باشیم و حتی خود منابع امنیتی اسرائیل هم درباره احتمال حملات یمن به زیرساخت‌هایی همچون شبکه برق ابراز نگرانی کرده‌اند، این به‌معنای اختلال بیشتر در هوانوردی رژیم صهیونیستی و افزایش فشارهای داخلی و خارجی بر کابینه، ارتش و جامعه اسرائیل خواهد بود تا جنگ غزه را متوقف کند،

در نتیجه یمنی‌ها می‌توانند به‌طور متناوب فعالیت در حریم هوایی رژیم صهیونیستی را مختل کنند و البته این امر با مفهوم سنتی منطقه پرواز ممنوع که مستلزم برتری نظامی و قدرت آتش طرف اعمال‌کننده آن است، فاصله دارد و این یعنی یمنی‌ها علی‌رغم قدرت نظامی بالای طرف صهیونیستی که تحت حمایت نامحدود آمریکاست، می‌توانند معادله محاصره هوایی علیه اسرائیل را با موفقیت تحمیل کنند.

به طور کلی، ادامه یافتن محاصره دریایی و هوایی و عملیات‌های یمن ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی در وهله نخست به معنای آن است که یمنی‌ها به خوبی توانسته‌اند معادله خود را مبنی بر تداوم حمایت از غزه تا زمان پایان جنگ علیه این باریکه و رفع محاصره آن تثبیت کنند. این روند همچنین ثابت می‌کند یمن همانگونه که مقامات آن بارها تاکید کرده‌اند در تصمیم گیری‌های خود مستقل بوده و تحت تاثیر هیچ تحولی قرار نمی‌گیرد؛ به طوری که حاضر نشد حتی در قبال پایان یافتن تجاوزات آمریکا، عملیات‌های خود ضد رژیم صهیونیستی را متوقف سازد و به عنوان تنها کشور در جهان عرب، حمایت واقعی و عملی از فلسطین به عمل می‌آورد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ