چگونه استرس امتحان را کم کنیم؟

اقتصاد ایران: دانش‌آموز 16ساله به‌دلیل ایست قلبی بر سر امتحان جان داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، «یک دانش‌آموز مدرسه نمونه دولتی به‌دلیل ایست قلبی در روز امتحان جان خود را از دست داد.» این خبر یک خطی مانند شبحی سیاه بر جان بسیاری سایه انداخت و یادآور این نکته شد که مرگ دانش‌آموزان به‌دلیل اضطراب دیوانه‌وار شب‌های امتحان و کنکور برای نخستین‌بار گریبانگیر کودکان و نوجوانان نشده و آخرین‌بار هم نخواهد بود.


 تکرار این اتفاقات تلخ نشان می‌دهد که هنوز والدین و سیستم آموزشی صدای زنگ خطر استرس‌های شب امتحان را نشنیده‌اند.



  جای خالی مهنا


دانش‌آموزان علوم انسانی مدرسه نمونه دولتی نیک‌شهر، صبح یکشنبه (21اردیبهشت) را فراموش نخواهند کرد و این روزها بارها و بارها صحنه‌ای را مرور کرده‌اند که مهنا بلوچ‌زاده، همکلاسی‌شان با حالی ناخوش سر جلسه امتحان حاضر شد اما قبل از شروع امتحان، استرس و اضطراب چنان بر سرش آوار شد که در کمتر از لحظه‌ای این دانش‌آموز 16ساله به‌دلیل ایست قلبی جان داد و این تازه امتحان سراسری نبوده و یک امتحان داخلی قلمداد می‌شده است.

این داستان تلخ روایت‌های مختلفی دارد اما در حال حاضر مستندترین روایت را باید از دریچه روابط‌عمومی آموزش و پرورش شرح داد:« این دانش‌آموز دختر دبیرستانی پیش از آغاز امتحان در مدرسه دچار ضعف و بی‌حالی شد. تلاش‌ها برای نجات جانش بی‌نتیجه ماند و این دانش‌آموز پس از انتقال به بیمارستان نیک‌شهر و به‌دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد.» یکشنبه هفته بعد، یعنی 28اردیبهشت امتحانات سراسری در کل کشور شروع می‌شود، والدین باید چه کنند که فرزند دانش‌آموزشان در دام استرس ناشی از امتحان نیفتد؟




  فشار به‌خاطر چند نمره بیشتر


سیده سمیه طباطبایی، معلم متوسطه و کارشناس آموزشی: افزایش استرس در دانش‌آموزان به‌ویژه در فصل امتحانات که منجر به بیماری، سکته و حتی تمایل به‌خودکشی می‌شود، به چندین عامل بستگی دارد و تک عاملی نیست اما چون این پدیده شیوع بالایی بین دانش‌آموزان دارد، می‌توان گفت که برخی از عوامل این بحران مشترک هستند؛ به‌طور نمونه در مدارس نمونه‌دولتی و سمپاد، دائم بچه‌ها تهدید به اخراج به واسطه معدل پایین‌تر از 18می‌شوند یا تعدد امتحانات داخلی به‌شدت زیاد است.


در این مدارس علاوه بر فشار و کنترل شدید روی دانش‌آموز، با ایجاد رعب و تهدید روی خانواده هم فشار می‌آورند و این یعنی دانش‌آموز علاوه بر مدرسه تحت کنترل و فشار شدید خانواده هم قرار می‌گیرد.
در کنار این موارد، تصمیم‌گیری‌های متناقض و ساعتی در آموزش و پرورش و کم و زیاد کردن فشار کنکور و مبهم بودن تصمیمات باعث افزایش استرس به‌ویژه در دوره متوسطه دوم می‌شود.



  اما راه‌حل چیست؟


  دانش‌آموزان اصلا به اخبار گوش ندهند و پیگیر آخرین تصمیمات در حوزه کنکور و امتحان نهایی نباشند.
  والدین از مسئولان مدرسه بخواهند که کمتر فرزندانشان را در جریان اخبار مربوط به تغییرات کنکور و امتحان نهایی قرار دهند.
  والدین استرس و فشاری که مدرسه به آنها وارد می‌کند را دروازه‌بانی کنند و به فرزندشان منتقل نکنند؛ به‌عبارت دقیق‌تر، در فرایند استرس‌زایی و کمال‌طلبی با مدرسه صد درصد همراهی نکنند.
  خانواده بداند که بین متوسطه اول یعنی پایه نهم و پایه دهم یک فاصله جدی وجود دارد و این تغییر مقطع و تغییر گروه دوستی و سخت شدن شدید محتوای درسی به تنهایی باعث افت فرزندشان می‌شود؛ پس به او بیش از حد سخت نگیرند و اجازه دهند نوجوان خودش را با شرایط جدید تطابق دهد.
  در نهایت اینکه درس و تحصیل مهم است اما سلامت جسمی و روحی فرزند از تحصیل او مهم‌تر است؛ سیستم آموزشی و مدرسه این مسئله را درک نمی‌کند و بر اولی تأکید دارد اما والدین باید خودشان این توازن را ایجاد کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ