کلمبیا رسماً به ابتکار کمربند و جاده پیوست
اقتصاد ایران: رئیسجمهور کلمبیا و رئیسجمهور چین در تالار بزرگ خلق پکن و در طی مراسمی مشترک، شاهد امضای «برنامه همکاری دولت جمهوری خلق چین و دولت جمهوری کلمبیا برای پیشبرد مشترک ساخت کمربند و جاده» بودند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، صبح امروز گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا و شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در تالار بزرگ خلق و با حضور در مراسمی مشترک، شاهد امضای «برنامه همکاری دولت جمهوری خلق چین و دولت جمهوری کلمبیا برای پیشبرد مشترک ساخت کمربند و جاده» بودند.
شی جینپینگ با اشاره به اینکه امسال چهلوپنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و کلمبیاست، تأکید کرد: دو کشور باید اعتماد سیاسی دوجانبه را تحکیم بخشند و ارتباطات راهبردی را تقویت کنند. وی گفت کلمبیا اکنون بهطور رسمی به خانواده بزرگ ابتکار "کمربند و جاده با کیفیت بالا" پیوسته و این فرصتی برای ارتقای کیفی و سطح همکاریهای دوجانبه است.
رئیسجمهور چین افزود: پکن تمایل دارد واردات محصولات با کیفیت کلمبیا را افزایش دهد، از سرمایهگذاری شرکتهای چینی در کلمبیا و مشارکت در پروژههای زیرساختی حمایت کند و همکاری در زمینههای نوظهوری همچون انرژی بادی، خودروهای انرژی نو، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی را گسترش دهد تا دو کشور بتوانند با هم به سمت گذار سبز و کمکربن حرکت کنند.
وی همچنین تأکید کرد که همکاری چین و آمریکای لاتین بخشی مهم از همکاریهای جنوب–جنوب است و با روند جهانی توسعه و منافع مشترک ملتهای چین و منطقه همراستاست. چین مایل است با کلمبیا و سایر کشورهای آمریکای لاتین برای پیشبرد ساخت جامعهای با سرنوشت مشترک همکاری کند.
شایان ذکر است، کلمبیا همواره یکی از نزدیکترین شرکای تجاری و امنیتی آمریکا در آمریکای لاتین بوده است، اما از زمان آغاز دومین دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، روابط بین دو کشور تیره شده است. اکنون حجم صادرات چین به کلمبیا از آمریکا پیشی گرفته است.
پیوستن کلمبیا به ابتکار کمربند و جاده احتمالاً روابط این کشور با ایالات متحده را که پیش از این نیز متشنج بوده، بیش از پیش تحت فشار قرار خواهد داد.
در همین حال، بروس مَستر، رئیس اتحادیه ملی کارآفرینان کلمبیا (ANDI)، روز دوشنبه (12 مه) هشدار داده بود که اگر توافق کمربند و جاده باعث ورود گسترده کالاها و خدمات چینی به بازار کلمبیا شود، بسیاری از شرکتهای محلی قادر به رقابت نخواهند بود. وی در این باره گفت: در برابر این مقیاس از رقابت، همه صنایع ما با خطر مواجه خواهند شد.
چین که درحال حاضر با وجود مذاکرات نسبتاً موفق با آمریکا بر سر تعرفهها، همچنان حس عدم اطمینان به آمریکا داشته و در تلاش است با ارتقاء سطح همکاریهای خود با سایر کشورها، این کشورها را برای پذیرش بیشتر محصولات چینی متقاعد کند تا با ایجاد بازار مصرف جدید و متنوعف وابستگی اقتصادی تجاری خود به آمریکا را کم و کمتر کند.
انتهای پیام/