چاینا دیلی: امنیت اولویت اساسی هر کشور است
اقتصاد ایران: رسانه دولتی چاینا دیلی با انتشار یادداشتی ضمن تأکید بر مواضع جدید پکن درباره امنیت ملی، امنیت را به عنوان اولویت اساسی هر کشور دانست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دفتر اطلاعاتی شورای دولتی چین، روز گذشته کتاب سفید جدیدی با عنوان «امنیت ملی در عصر جدید چین» منتشر کرد. این سند بیان میکند که چین با نگاهی کلان به راهبرد احیای ملت چین و تحولات کمسابقه جهانی، موفق شده است ثبات کلی امنیت ملی را حفظ کرده و به پیشرفتهایی در این زمینه دست یابد.
به گفته این سند چین همچنین با کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه برای حفظ صلح و توسعه منطقهای همکاری کرده و به جهانی پرآشوب، ثباتی قابل اعتماد تزریق کرده است.
رسانه دولتی چاینا دیلی ظهر امروز با انتشار یادداشتی در تصدیق سند منتشر شده، به بررسی تأثیر امنیت ملی در روابط بین کشورها و همچنین ثبات داخلی پرداخته است.
در ابندای این مقاله آمده است: امنیت، شرط بنیادین بقا و پیشرفت ملی است. بدون ثبات سیاسی، جامعه نمیتواند آرامش داشته باشد. بدون دفاع ملی نیرومند، کشور در برابر تهدیدات خارجی آسیبپذیر است. بدون محیطی صلحآمیز در خارج، توسعه داخلی با مانع روبهرو خواهد شد.
«از این رو، امنیت و توسعه مکمل یکدیگرند. امنیت پیشنیاز توسعه است و توسعه، پشتیبان امنیت. پیشگیری و مدیریت فعال تهدیدها، زمینهای امن برای توسعه فراهم میکند، و توسعه نیز امنیت را تقویت میکند.»
این مقاله در ادامه با اشاره به تلاش مشترک چین و سایر کشورها در ایحاد امنیت مشترک میافزاید: چین میان امنیت خود و امنیت مشترک جهانی توازن برقرار کرده و با مخالفت با نگاه افراطی به امنیت، از اعمال فشار و تهدید پرهیز میکند. این کشور در همکاری با دیگر کشورها، در مسیر تحقق صلح و توسعه جهانی و ساخت جامعهای با سرنوشت مشترک بشری گام برمیدارد.
چاینا دیلی ضمن طبیعی خواندن اختلافات میان کشورها تصریح میکند: در روابط میان کشورها، بروز اختلاف طبیعی است. اما همه طرفها باید اختلافات را از راه گفتوگو و مشورت حلوفصل کنند. حتی اگر اختلافی در کوتاهمدت حل نشود، باید بهطور موقت کنار گذاشته شود تا امکان همکاری متقابل و توسعه مشترک فراهم گردد.
این مقاله با تکرار مواضع پکن مبنی بر تلاش بریا حل اختلافات به شیوه دیپلماتیک، تأکید میکند: چین در برابر هرگونه مناقشه نظامی جهانی، همواره خواهان حلوفصل مسالمتآمیز از طریق مذاکره است. این کشور برای جلوگیری از درگیری و جنگ، «ابتکار جهانی امنیت» را مطرح کرده و بر دیدگاهی مشترک، فراگیر، مشارکتی و پایدار از امنیت تأکید دارد.
«چین بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، پایبندی به منشور ملل متحد، در نظر گرفتن دغدغههای امنیتی مشروع کشورها و حل مسالمتآمیز اختلافات از طریق گفتوگو تأکید میورزد.»
چاینا دیلی در ادامه به مقایسه با دیدگاه چین درباره امنیت جهانی با مفاهیم موجود فعلی میافزاید: ابتکار جهانی امنیت، نگاههای منسوخ مبتنی بر بازی حاصلجمع صفر، امنیت مطلق و تقابل ائتلافی را کنار گذاشته و برای تغییر نظام حکمرانی امنیت جهانی به سمت عدالت و منطق، «راهحل چینی» ارائه میدهد.
در پایان این مقاله آمده است: چین، امنیتی را که بهسختی به دست آورده، بسیار ارزشمند میداند. این کشور همواره حفاظت از امنیت مردم، حفظ صلح جهانی، دفاع از منافع ملی، حمایت از ثبات و عدالت بینالمللی و ترویج توسعه مشترک جهانی را وظیفه خود میداند و با تلاش برای ایجاد اجماع گستردهتر، نقش فعالی در ساخت نظم چندقطبی برابر و منظم ایفا میکند و برای جهانی بیثبات، ثبات و قطعیت بیشتری به ارمغان میآورد.
انتهای پیام/