احیای قانون تسهیل ازدواج در دولت سیزدهم؛ جهش در حمایت از جوانان متأهل

اقتصاد ایران: عضو شورای هماهنگی ارتباطات ریاست جمهوری دولت سیزدهم با اشاره به قانون تسهیل ازدواج مصوب سال ۸۴ گفت: این قانون سال‌ها مسکوت مانده بود، اما در دولت سیزدهم احیا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سلسله نشست‌های مدرسه بهاره حکمرانی شهید رئیسی با موضوع سند تحول دولت مردمی با تمرکز بر جوانان و ازدواج به میزبانی ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

حجت‌الاسلام تقوی عضو شورای هماهنگی ارتباطات ریاست جمهوری دولت سیزدهم، به تشریح مهم‌ترین اقدامات این دولت در حوزه جوانان، خانواده و جمعیت پرداخت. وی با تشکر از دکتر فرهمندپور برای تشکیل این جلسه، بر ضرورت ثبت و حفظ دستاوردهای دولت شهید رئیسی تأکید کرد.

سند تحول دولت سیزدهم؛ برنامه‌ای بلندمدت تا سال ۱۴۱۲

تقوی با اشاره به سند تحول دولت سیزدهم، آن را یک برنامه بنیادین خواند که تا سال ۱۴۱۲ طراحی شده بود. این سند بر مردمی‌سازی دولت و تقویت حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی تمرکز داشت. وی گفت: رویکرد سند، جامعه‌محور بود؛ یعنی مردم باید در اجرای برنامه‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کردند، نه فقط نهادهای خاص.

شهید رئیسی و توجه ویژه به جوانان

یکی از محورهای اصلی سخنان تقوی، توجه ویژه شهید رئیسی به مسائل جوانان بود. او اعلام کرد: شورای عالی جوانان در دولت سیزدهم سه بار با ریاست مستقیم رئیس‌جمهور تشکیل شد، در حالی که در دولت قبل تنها دو بار و با ریاست معاون اول برگزار شده بود. معاون امور جوانان به عنوان دبیر این شورا منصوب شد، در حالی که پیش‌ازاین وزیر ورزش این مسئولیت را بر عهده داشت. این تغییر باعث شد دبیرخانه شورا فعال‌تر شود. شورای عالی نوجوانان و جوانان برای اولین بار تشکیل شد تا به تربیت از دوره نوجوانی توجه ویژه‌ای شود.

احیای قانون تسهیل ازدواج؛ جهش در حمایت از جوانان متأهل

تقوی با اشاره به قانون تسهیل ازدواج مصوب سال ۸۴ گفت این قانون سال‌ها مسکوت مانده بود، اما در دولت سیزدهم احیا شد. مهم‌ترین اقدامات در این حوزه شامل راه‌اندازی کمیته‌های ساماندهی ازدواج در ۴۰۰ شهرستان با ریاست فرمانداران و مشارکت دستگاه‌های اجرایی، استفاده از اماکن دولتی برای مراسم ازدواج و تسهیل دریافت جهیزیه با همکاری نهادهایی مانند آموزش و پرورش، میراث فرهنگی و کمیته امداد و افزایش وام ازدواج در استان‌های محروم؛ به‌عنوان مثال، استان یزد از رتبه ۲۷ به رتبه ۲ یا ۳ رسید، بود.

مشارکت مردمی و توسعه NGO های جوانان

وی با اشاره به رویکرد جامعه‌محور دولت سیزدهم گفت: جشن‌های ازدواج آسان در هفته ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) با حضور مردم در سراسر کشور برگزار شد. زمان صدور مجوز سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO) از ۲ ماه به ۱۰ روز کاهش یافت و بیش از ۴۰۰۰ NGO جوانان در حوزه‌های مختلف فعال شدند.

انقلاب در مشاوره خانواده و ساماندهی مراکز همسریابی

تقوی به دو تحول بزرگ دیگر شامل منشور مشاوره خانواده و ساماندهی مراکز همسریابی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم ۹۵۰ مرکز جدید مشاوره خانواده مجوز گرفتند، در حالی که در ۲۸ سال قبل از آن تنها ۳۴۰ مرکز ایجاد شده بود. همچنین پس از تصویب قانون جوانی جمعیت، وزارت ورزش متولی ساماندهی ۳۳۰۰ سایت غیرمجاز همسریابی شد. پیش از این، هیچ نهادی مسئولیت این حوزه را نمی‌پذیرفت.

حجت‌الاسلام تقوی در پایان با اشاره به روحیه جهادی شهید رئیسی گفت: دولت سیزدهم کارهای سخت را قبول کرد؛ کارهایی که دیگران از انجامشان طفره می‌رفتند. ثبت این دستاوردها و ادامه این مسیر، وظیفه همه ماست.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ