شی جینپینگ: جنگ تعرفهای و تجاری برنده ندارد
اقتصاد ایران: شی جینپینگ در نشست سطح بالای مجمع چین و کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب، ضمن دعوت از کشورهای این منطقه برای تعمیق روابط حسنه با چین، بر بینتیجه بودن جنگ تجاری تأکید کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شی جینپینگ در سخنرانی امروز خود در افتتاحیه نشست وزرای مجمع چین-آمریکای لاتین، با حضور رهبران کشورهایی مانند رئیسجمهور کلمبیا گوستاوو پترو، رئیسجمهور برزیل لولا داسیلوا، و رئیسجمهور شیلی گابریل بوریچ، ضمن تجلیل از روابط دوستانه با کشورهای منطقه، آنها را «دوستان قدیمی و جدید» خواند.
شی در ادامه با اشاره به وضعیت پیچیده جهان امروز گفت: در شرایطی که تحولات صدساله شتاب گرفته و خطرات متعددی در هم تنیده شدهاند، تنها راه حفظ صلح و ثبات جهانی و تحقق توسعه، همکاری و همبستگی ملتهاست.
وی در ادامه با اشاره به جنگ تعرفهای اخیر بدون ذکر نام آمریکا، تأکید کرد: جنگ تعرفهای و جنگ تجاری برنده ندارد. سلطهگری و زورگویی فقط به انزوای خود منجر میشود.
رئیسجمهور چین افزود: چین و کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب، اعضای مهمی از جهان جنوب هستند. استقلال، سنت پرافتخار ما؛ توسعه، حق طبیعی ما؛ و عدالت، آرمان مشترک همه ما است.
شی در ادامه گفت: در مقابل چالشهای ژئوپلیتیکی و گسترش رویکردهای یکجانبه و محافظهکارانه، چین مایل است با کشورهای منطقه، پنج طرح همکاری موسوم به «طرح همبستگی، توسعه، تمدن، صلح و پیوندهای مردمی» را آغاز کند.
وی همچنین اعلام کرد که چین در سه سال آینده، سالانه 300 نفر از کادرهای احزاب کشورهای عضو جامعه آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) را برای بازدید و تبادل تجربه حکمرانی به چین دعوت خواهد کرد. همچنین، چین از نقشآفرینی بیشتر این کشورها در نهادهای چندجانبه حمایت کرده و خواهان دفاع مشترک از نظام بینالمللی با محوریت سازمان ملل و نظم مبتنی بر حقوق بینالملل است.
رئیسجمهور چین درباره اعطای تسهیلات مالی به کشورهای حوزه لاتین و کارائیب، اعلام کرد: پکن برای حمایت از توسعه کشورهای منطقه، 66 میلیارد یوان تسهیلات اعتباری فراهم خواهد کرد و برای پنج کشور این منطقه، سیاست معافیت از روادید اعمال خواهد شد.
لازم به ذکر است که مجمع چین-آمریکای لاتین و کارائیب، بستری بیندولتی برای همکاری بین چین و کشورهای عضو سلک (CELAC) است. در سالهای اخیر، چین همکاریهای اقتصادی و سیاسی خود را با کشورهای آمریکای لاتین افزایش داده و چالشی جدی برای نفوذ سنتی ایالات متحده در این منطقه ایجاد کرده است.
انتهای پیام/